Travel guide

Travel guide | Het middeleeuwse dorpje Eze

Zonder twijfel is Eze Village één van de mooiste dorpjes aan de Côte d’Azur. Tijdens onze citytrip in Nice brachten we een bezoek aan dit sfeervolle dorpje. Met name het middeleeuwse gedeelte boven op de berg is prachtig om te zien. Hier vind je veel oude kronkelige straatjes die je steeds weer op verrassende plekjes brengen. In deze travel guide lees je waarom Eze zo leuk is.

DSC_0462.jpg

Zelf parfum maken

In Eze staan twee bekende parfumeries, Galimard en Fragonard. Door het warme klimaat in Eze groeien er in de regio veel bloemen en aromatische planten. Wij brachten een bezoek aan de parfumerie Galimard om hier een workshop te doen over het maken van parfum. We hadden geluk! Want die dag zouden er eigenlijk geen workshops zijn. Het is dus aan te raden om van te voren even te informeren, zodat je er niet voor niks staat.

DSC_0447.jpg

Eén van de dames gaf ons een rondleiding in de parfumerie en legde uit hoe het maken van een parfum in z’n werk gaat. Hoewel ik geen echte liefhebber ben van parfum, was het wel heel interessant. Het maken van een parfum kost veel meer werk dan je zou denken. Natuurlijk gingen we zelf ook aan de slag. Voor tien euro konden we ons eigen flesje parfum maken. Dit was voor een kleine workshop met maar drie ingrediënten. Er stonden verschillende potjes met basisnoten, middennoten en topnoten. Met wat hulp van de echte kenners maakten we onze eigen parfum.

Het mixen is erg nauwkeurig, want als je teveel van iets doet dan ruikt het soms niet zo lekker meer. Ik maakte een frisse parfum van jasmijn, fervent en citroen. Achteraf vond ik de keuze voor citroen niet zo’n goede keuze, want hierdoor rook het meer naar (schoonmaak)verfrisser, dan naar parfum. Na de workshop konden we nog uitgebreid parfums uitproberen en uiteindelijk koos ik als cadeautje een speciale parfum met een warme geur voor mannen, Mezzanotte.  

Middeleeuwse straatjes

Na het bezoek aan de parfumerie, bezochten we de oude middeleeuwse stad met stenen muren en smalle straatjes. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes met (vrij prijzige) souvenirs, restaurantjes en café’s. Om elke hoek ontdek je weer iets nieuws. Ook kun je hier de kerk bezoeken: L’église d’Èze. De bouwstijl van de huizen en de sfeer vond ik geweldig! 

Jardin Exotique

Op de top van het dorpje ligt een hele mooie exotische tuin. Vanaf hier heb je een uitzicht over de kustlijn. In de tuin staan allerlei exotische planten en bijzondere beelden en de tuin is gebouwd op de ruïnes van een kasteel. De toegang was zes euro (als student krijg je korting), maar dit was het uitzicht zeker waard!

DSC_0499.jpg

DSC_0532

DSC_0553

Hoe kom je in Eze?

Je hebt twee opties om naar Eze te gaan, met de bus of met de trein. Wij gingen voor €1.50 met de bus vanuit het centrum van Nice. Er zijn twee bussen: nummer 82 of nummer 112. Je moet hierbij wel goed op de tijden letten, want de bus gaat niet zo vaak. Een tip: wanneer je vanuit Eze naar Monaco gaat, is het ook verstandig om te letten op de tijden. De bus vanuit Eze gaat namelijk maar een paar keer per dag en soms moet je wel meer dan twee uur wachten. Je kunt ook met de trein naar Eze gaan, maar dan kom je aan in het dal en heb je nog een flinke klim voor de boeg naar de top.  

Lijkt het jou leuk om je eigen parfum te maken?

14 reacties op “Travel guide | Het middeleeuwse dorpje Eze

 1. Pingback: Reisverhaal |Een lang weekend in Nice – Moonlight travel

 2. Prachtig daar! En zelf parfum maken lijkt me ook heel tof.

  Like

 3. Wat ziet dat plaatsje er op de foto’s gezellig en authentiek uit! Het lijkt me ook erg leuk om zelf een keer parfum te maken!

  Like

 4. Dat ziet er verrassend mooi uit daar. Ik ben ook fan van die oude sfeer stadjes. En zelf parfum maken vind ik altijd zo’n gedoe. Maar ach, mijn neus is daar gewoon niet geschikt voor 🙂

  Like

 5. Ik had echt nog nooit over Eze gehoord maar wat een shame blijkbaar! Wat een gezellige stad en leuk alternatief voor het platgetrapte Nice…Persoonlijk ben ik wel een fan van parfum, dus zou ik die workshop écht fantastisch vinden. Superleuk verslag! 🙂

  Like

 6. Dit stadje ziet er zo sfeervol en heerlijk vakantieachtig uit. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! En ach, je ruikt in ieder geval schoon als je je zelf gemaakte parfum op hebt! 😃

  Like

 7. Pingback: Maandoverzicht april: hotspots en het begin van de lente – Moonlight travel

 8. Pingback: 10 dingen die je echt moet doen in Nice – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: