Hotspots

De leukste hotspots van Enschede

Hotspot Enschede STOET zithoek stoeltjes

Enschede is hip en happening! De laatste tijd zijn er veel toffe hotspots in het centrum bijgekomen. Winkelstraten die eerst nog voor de helft leeg stonden, zijn nu gevuld met gezellige winkels en eettentjes. Hierdoor is het nu nog gezelliger om te gaan shoppen of om een drankje te drinken in de stad. Ik ging op pad in Enschede om de leukste hotspots op een rij te zetten.

STOET

’s Ochtends vroeg kwam ik aan in het centrum van Enschede. Ik ging namelijk ontbijten op een heel verrassend plekje, in de bibliotheek! Ik had al veel goede dingen gehoord over deze plek en ik ben er al verschillende keren langs gelopen, maar ik was er dus nog nooit binnen geweest. STOET ziet er van binnen heel gezellig uit. Overal staan vintage meubelen en kleurige bloemen. Er zijn verschillende zithoekjes waar je met vriendinnen gezellig kan koffiedrinken, maar er zijn ook tafels waaraan je al vanaf 9:30 uur kunt werken op je laptop.

Ik at een ontbijtje voor €5.95 en had hierbij twee dikke boterhammen, beleg, thee en vers sap. Het leuke is dat je op een lijstje kunt aanvinken welk soort brood, beleg en drinken je wilt. Daarnaast kun je ook andere broodjes bestellen en hebben ze een aantal lekkere zoete dingen.

Je kunt STOET vinden aan de Pijpenstraat 15.

DSC_0118DSC_0110DSC_0139

Nienke’s Cupcakes

Ondertussen is de cupcake winkel van Nienke een bekend adresje van mij. Vorig jaar hoorde ik van een vriendin dat er een cupcake winkel was geopend in het centrum van Enschede. En daar moest ik natuurlijk heen! Het is ook de eerste cupcakewinkel van Twente, wat het nog eens extra bijzonder maakt.

Nienke heeft cupcakes in verschillende smaken, zoals red velvet, chocolate fudge en een vrolijke blauwe koekiemonster cupcake. Ik heb nu al heel wat verschillende smaken geproefd en ze zijn allemaal erg lekker! Ook wisselt Nienke regelmatig het assortiment, waardoor er steeds weer een nieuwe cupcake te ontdekken valt. Naast cupcakes verkoopt Nienke ook muffins, cookies, chocolaatjes en koffie en thee.

Met een allergie kun je ook bij Nieke’s Cupcakes terecht. Zo is de red velvet cupcake lactosevrij en zijn er ook handgemaakte glutenvrije cupcakes op voorraad. Op aanvraag kunnen er zelfs vegan cupcakes gemaakt worden! Het is handig om Nienke eerst even te bellen/mailen als je een allergie hebt, zodat je zeker weet dat er die dag cupcakes voor je zijn.

Je kunt Nieke’s Cupcakes vinden aan de Korte Haaksbergerstraat 15. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

DSC_0017

Conceptstore The Upperside

Sinds afgelopen september kun je in Enschede de conceptstore The Upperside vinden. Ik was hier al een keer geweest om rond te snuffelen en oh wat zijn de spulletjes leuk! In deze toffe winkel hebben wel 90 webwinkeltjes hun eigen plekje. Hierdoor vind je veel unieke dingen en kun je altijd wel een cadeautje vinden voor iemand anders of voor jezelf.

DSC_0067

Het aanbod wisselt regelmatig, dus blijft het leuk om langs te komen. Deze keer kwam ik een handige dagplanner tegen, een vakantiedagboek en (hippe) kaartjes die te lief waren om te laten liggen. Wat het nog eens extra leuk maakt, is dat de producten worden ontworpen/gemaakt door kleine ondernemers.

Je kunt Conceptstore The Upperside vinden aan de Haverstraatpassage 54.

DSC_0087

DSC_0065

ETN saladebar

Eén van de nieuwste aanwinsten in Enschede is de saladebar ETN. Hier kun je heerlijke en gezonde salades eten, maar je kunt er ook terecht voor soep of een wrap. Soms vind ik het wel lekker om iets gezonds te eten en dat kan heel goed bij ETN saladebar. Je kunt trouwens ook je eigen salade samenstellen met alles wat je lekker vindt. En je kunt heel makkelijk je bestelling ophalen of laten zorgen.

DSC_0355

ETN wordt gerund door de enthousiaste Lotta, die al heel lang haar eigen zaak wilde beginnen. Lotta heeft de kunstacademie gedaan en dit zie je terug in het creatieve logo en de hippe en frisse uitstraling van het interieur. Lotta vindt het super leuk om te koken voor anderen en miste in Enschede een plek waar je gezonde salades kunt eten. Ze bedacht het concept voor ETN en met een crowdfundingsactie zamelde ze genoeg geld in om het concept echt te starten.

Lotta gebruikt allemaal verse en lokale producten, die bij voorkeur ook biologisch zijn. Ik koos de Groente Power salade met een heerlijke mix van allerlei groenten. De wortel-sinaasappeldressing die op de salade zat, was ook erg lekker! Eerder deze maand probeerde ik al eens de biologische volle yoghurt met huisgemaakte muesli en appel als ontbijt en at ik de wrap met geitenkaas voor de lunch, die overigens ook heerlijk was!

DSC_0309

DSC_0331

DSC_0347

Je kunt bij ETN saladebar rustig werken op je laptop met fijne muziek op de achtergrond. Ook is er een zithoek achterin de zaak voor feestjes en is er een kinderhoek. Lotta wil in deze hoek iets gaan doen met workshops, dus ik ben heel benieuwd!

Je kunt ETN vinden aan de Haverstraatpassage 26.

DSC_0336

Goods4home

Ben je op zoek naar originele woonaccessoires? In de Haverstraatpassage vind je naast de conceptstore The Upperside en ETN saladebar ook de woonwinkel Goods4Home. Je vindt hier niet alleen de laatste trends op het gebied van wonen, maar bijvoorbeeld ook speciale producten uit Kaapstad. De eigenaressen mixen graag verschillende stijlen, strak Scandinavisch met kleurrijk Afrikaans design, wat zorgt voor een unieke sfeer.

Vijf jaar geleden zijn ze begonnen als pop-up store en zijn vanuit daar doorgegroeid naar een klein warenhuisje met bijzondere merken. De eigenaressen geven graag advies voor styling in huis. In de winkel raakte ik geïnspireerd door de leuke combinaties en heb ik veel leuke spulletjes gezien. Daarnaast heeft Goods4home ook (vegan) tassen en eigentijdse sieraden van onder andere het merk Anna + Nina. Neem ook eens een kijkje op Instagram voor inspiratie voor je eigen huis.

Je kunt Goods4home vinden aan de Haverstraatpassage 40.

DSC_0206

 

Wat is jouw favoriete hotspot in Enschede?

 

46 reacties op “De leukste hotspots van Enschede

  1. Wat een leuke hotspots allemaal. Ik heb nooit geweten dat er zoveel te doen was in Enschede. Bedankt voor je leuke tips!

    Geliked door 1 persoon

  2. capitalmonday

    Leuke hotspots zeg! Ik ben nog nooit in Enschede geweest, maar het ziet er top uit. Misschien toch snel maar een tripje plannen.

    Like

  3. Wat een mooie foto’s, site. Nooit was ik in Enschede, jouw blog maakt me nieuwsgierig. Leuk!

    Like

  4. Je hebt echt zulke gave plekjes gespot, dat ik vanuit ridderkerk helemaal naar Enschede zou komen voor dit moois en lekkers. Goed geschreven en mooie foto’s ook!

    Like

  5. Allemaal leuke plekjes! Voor een heerlijk ontbijtje ga ik ook regelmatig naar STOET, maar de cupcakes van Nienke’s zijn echt overheerlijk en ook meerdere malen met maand kan ik het niet weerstaan om weer een cupcake of carrotcake op te smikkelen bij Nienke’s! Aanraders!!!

    Like

  6. Ingrid Geerdink

    En vergeet de overheerlijke pannenkoeken van De Pannenkoek van Marike niet! Bijna naast Nienke!

    Like

  7. Wat een leuke plekjes en dat in mijn eigen stadje, ga zeker een keer een rondje maken ,ben wil je een keer lekker op zoek naar tweedehands en vintage kijk dan eens bij jouw marktkraam aan de haaksbergerstraat

    Like

  8. Wat een leuke hotspots allemaal. Ik kom nooit in Enschede, maar ik sla ze toch op want je weet maar nooit.

    Geliked door 1 persoon

  9. Ik kom dus echt nooit in de buurt van Enschede, maar wat een leuke plekjes. En die geweien op de foto vind ik ook echt zoooo enorm gaaf.

    Like

  10. Leuk ik was zelf ook al in een paar winkels geweest die jij liet zien maar naar meer wil ik wel

    Geliked door 1 persoon

  11. En als je in de Haverstraatpassage bent, komt dan ook eens gezellig bij ons kijken Route du Soleil , liefs en mooi dag ☀️https://m.facebook.com/routedusoleil.net/?locale2=nl_NL

    Like

  12. liesbeth boelens

    Er is nog veeeeel meer. Zoals: De Broodbode (haverstraatpassage) een geweldige tent met heeeerlijke broodjes, Voor kleren en ander moois SCOOTER (haverstraatpassage) alle zintuiglijke belevingen kan je hier ervaren. Bagels en Beans (
    korte hengelosestraat) ook zo’n leuke lunchplek. Kunstwinkel bij Concordia, Dille en Kamille enz. enz.

    Like

  13. In de walstraat zitten ook allemaal leuke winkeltjes en kusse restaurantjes waar je wat intiemer kunt dineren als je de drukte van de oude markt wilt ontvluchten.

    Like

  14. Ja…leuk he? En als 1 dag niet genoeg is kom dan slapen in ons stalletje.
    http://Www.deoalezessprong.nl

    Like

  15. Ziet er allemaal leuk uit, ik ken Enschede eigenlijk helemaal niet…tijd om eens heen te gaan dus!

    Geliked door 1 persoon

  16. Leuke lijst met hotspots! Enschede is een leuke stad met de bekende ketens, maar ook steeds meer particuliere winkels. De winkels die jij noemde, maar ook winkels als Pico Women (bestaat al 40 jaar, sinds vorig jaar gevestigd aan de Heurne en heeft het assortiment erg uitgebreid), Huis & Meer (aan het Van Loenshof) en Winkel Fier. Restaurants als ONS Eten en Drinken (Walstraat) en koffieplekje met lekkernijen Mr Brown (ook aan de Walstraat).

    Like

  17. Carmen Greve

    Grappig, ik kom uit deze mooie stad maar dit artikel wekt zelfs mijn interesse!
    Toch eens een andere route lopen in het centrum!
    Scooter en pico zijn echte aanraders voor de shoppers onder ons! Met name pico kids 😊

    Like

  18. Super leuk! Als Enschedese ken ik ze natuurlijk allemaal, al ben ik niet zo van de hotspots. Ik miste Dance&Fashion nog😉 Super leuk boetiekje naast Goods4home.

    Like

  19. Ik mis hierbij het Paradijs in Enschede, unieke locatie, heerlijk betaalbaar biologisch gezond eten en gemaakt van allemaal hergebruikt materiaal. ze hebben er ook schildpadden in een vijver..echt een favo locatie van me..

    en ik snuffel graag 2e hands bij oa terre des hommes, en in een zijstraat van de tulpstraat, bij een 2e hands winkel..maken ze nog leuke prijsjes van als je meer artikelen koopt ook!

    Like

  20. Pingback: Maandoverzicht april: hotspots en het begin van de lente – Moonlight travel

  21. Teresa Micheile Henderson

    Leuk 🙂 Ik kwam The Upperside pas tegen… gelijk verliefd! Brodebode was te druk, dan maar de volgende keer! Stoet lijkt me ook wat om te proberen. Ik vind Mrs. Brown ook leuk (carrot cake ♥). Ik woon al bijna een jaar in Enschede ik besef dat ik nog veel moet zien en uitproberen!

    Groetjes, Micheile

    Like

  22. Pingback: Hotspot | Heerlijke broodjes en koffie bij Meisje in Enschede – Moonlight travel

  23. Pingback: Hotspot | Lunch bij Down Town in Nijmegen – Moonlight travel

  24. Pingback: Hotspot | Healthy lunchen bij Pistache Café in Den Haag – Moonlight travel

  25. Pingback: De leukste hotspots van Enschede – deel 2 – Moonlight travel

Plaats een reactie