Hotspots

De nieuwste en tofste hotspots van Utrecht

In Utrecht zijn veel toffe plekjes waar je lekker kunt eten en drinken. Tegenwoordig kom ik steeds vaker in Utrecht en vind ik het gezellig om ergens te gaan eten of drinken. Maar waar vind je die unieke plekjes? Ik ging op pad om de nieuwste en leukste hotspots van Utrecht te ontdekken. Dit waren mijn favorieten.

Meneer Peer

In maart is er een hele toffe hotspot geopend net iets buiten het centrum van Utrecht, namelijk Meneer Peer. Ik was toevallig in de buurt, dus ik wilde gelijk even een kijkje nemen. Ik liep vanaf Neude naar de vogelbuurt en het stuk(je) lopen was het zeker waard! Bij binnenkomst stap je de gezellige huiskamer van Meneer Peer binnen. De inrichting is erg leuk en heeft een huiselijke uitstraling. Er staan verschillende tafeltjes waar je een lekker kopje koffie kunt drinken of een vers gemaakt sapje.

Hotspot Meneer Peer broodjes

Meneer Peer is opgericht door de vriendinnen Floor en Renske. Ze wilden al heel lang hun eigen horecazaak starten en het was nu of nooit. Ze wilden het in ieder geval geprobeerd hebben. Ze vonden dit leuke pand aan de Weerdsluis en hebben een plek gecreëerd waar je lekker kan genieten van zelfgemaakte drankjes en eten. Ze hebben Meneer Peer met zorg ingericht met spullen van kringloopwinkels, antiekmarkten in Frankrijk en op de zolder van vrienden en familie. Hierdoor heeft het een hele persoonlijke sfeer en voel je je echt thuis.

Floor en Renske hebben er bewust voor gekozen om Meneer Peer heel persoonlijk te houden. Daarom zijn er geen stopcontacten in de zaak en is het echt bedoeld om juist gezellig te zitten met een vriend of vriendin, terwijl de kinderen in het kinderhoekje kunnen spelen. Ook staan er echte kinderhapjes op het menu. Ook als je geen kinderen hebt, ben je natuurlijk van harte welkom!

Hotspot Meneer Peer Latte Machiato tafeltje

Ik dronk er een heerlijke latte macchiato. Het geheim? De koffiebonen zijn persoonlijk door Floor en Renske geselecteerd. Per toeval was de lekkerste koffieboon ook nog eens biologisch. En als het lekker weer is kun je het broodje ook meenemen en opeten op het trapje bij het sluisje aan de overkant van de straat.

Je kunt Meneer Peer vinden aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 36.

Juuls Hummus

Ben je fan van hummus? Dan moet je zeker eens langs Juuls Hummus gaan! Aan de baanstraat is in maart  de eerste hummusbar van Utrecht geopend. Ik eet regelmatig hummus, maar echte 100% versgemaakte hummus eet ik niet zo vaak. Daarom moest ik hier wel langsgaan om de huisgemaakte hummus te proeven.

Hotspot Utrecht Juuls Hummus binnen

Ik stapte een kleurrijke winkel binnen met rood/oranje tegeltjes, waardoor je gelijk al in een vrolijke stemming komt. Op de grote krijtborden staat het menu. Bij Juuls Hummus kun je kiezen voor verschillende Hummus Bowls met allerlei verschillende toppings. Daarnaast wordt de hummus geserveerd met een pittige saus, citroendressing, olijven en zoetzure augurken. Je kunt je bestelling makkelijk mee naar huis nemen.

Hotspot Utrecht Juuls Hummus bowl

Ik koos een Juuls hummus bowl met als topping kikkererwten, tahini en pijnboompitten. Een echte klassieker! Hierbij kreeg ik een volkoren pitabroodje. De bowl is echt bedoelt als maaltijd en is daarom best groot. Veel groter dan zo’n bakje uit de supermarkt. Zelf vind ik hummus ook heel lekker met het platte Libanese brood. De hummus smaakte iets anders dan ik gewend was, maar ik vond het wel erg lekker! Ook was een normale portie voor mij meer dan genoeg, dus had ik ook gelijk lunch voor de volgende dag.

Hotspot Utrecht Juuls Hummus keuken

De zaak wordt gerund door Julia en Remco die uiteraard gek zijn op hummus. Julia groeide op in Israël waar volop hummus gegeten wordt. Na veel experimenteren hebben ze een hummus gemaakt die het allerlekkerst was. Ze hebben beide al veel horeca-ervaring, maar wilden graag iets voor zichzelf gaan beginnen. In Nederland vind je bijna geen plaatsen waar hummus als belangrijkste gerecht wordt verkocht. Dus kwamen ze op het idee om hun eigen hummus zaak te openen in Nederland.

In de winkel verkopen ze ook producten uit het Midden-Oosten, die je in normale winkels niet kunt vinden. Ze zijn open tot 19:00 uur, dus mocht je nog iets lekkers voor ‘s avonds willen, dan kun je bij Juuls Hummus terecht. O, en je kunt ook nog een heerlijke salade bestellen.

Je kunt Juuls Hummus vinden op Baanstraat 1.

Hotspot Utrecht Juuls Hummus productenHotspot Utrecht Juuls Hummus flowers

Lewis Book Café

Vlakbij de uitgang van het station Utrecht Centraal vind je Lewis Book Café. In deze knusse huiselijke koffiezaak kun je een sandwich, gebak en natuurlijk koffie bestellen. Ik was er al eens langs gelopen en de menukaart zag er heerlijk uit. Na een middagje shoppen besloot ik naar binnen te lopen.

Hotspot Lewis Book Café rocky road munt thee

Ik bestelde een verse muntthee en een rocky road en mijn vriend bestelde de cheesecake. Nu dacht ik dat ik geen cheesecake lustte, maar wat was deze cheesecake lekker! Ondertussen heb ik dus de halve cheesecake opgegeten in plaats van de rocky road, die trouwens ook heel lekker was. Op de achtergrond speelde lekkere jazzmuziek, waardoor de sfeer gezellig was.

Hotspot Lewis Book Café interieur

Lewis Book Café lijkt misschien heel klein, maar er is nog een hele grote zitruimte in de kelder! Ook dit is leuk ingericht en hier staat de boekenkast van Lewis. Ook kun je zijn bolhoedjes vinden boven de trap en hangt zijn jas aan de kapstok. Mocht je trouwens zin hebben om een boek te lezen dan kan dat gewoon. Die mag je lenen uit de boekenkast en mocht je het boek nog niet uit hebben dan mag je hem meenemen en later weer terugbrengen. En je kan er zelf natuurlijk ook een boek achterlaten.

Door de weeks kun je in de kelder heel goed met een laptop zitten. Het is er vaak heel stil en voor €5 euro kun je de hele dag onbeperkt koffie drinken. Daarnaast hebben ze ook nog gegrilde tosti’s en kun je eigenlijk de hele dag door ontbijten. Een fijne zit- en werkplek!

Je kunt Lewis Book Café vinden op Achter Clarenburg 29. 

Hotspot Lewis Book Café tafeltjes

Ken jij deze hotspots in Utrecht al?

17 reacties op “De nieuwste en tofste hotspots van Utrecht

  1. leuke tips dringend eens een bezoekje brengen!

    Geliked door 1 persoon

  2. zazazoobeauty

    Wat leuk! Deze ga ik zeker onthouden voor als ik een keer naar Utrecht ga.

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat een heerlijke plekjes! I love hummus. Ik moet dus echt langs Juuls Hummus gaan!!

    Like

  4. Oooh Juuls Hummus kende ik nog niet, maar daar ga ik sowieso deze week of volgende week eens langs. Superleuk zeg! Zo leer je nog eens wat van je eigen stad, haha

    Like

  5. Martiena de Graaf

    Zooo leukkk! Ik vind Utrecht altijd zo’n leuke stad! Een aantal kende ik nog niet! Deze heb ik even opgeslagen, want binnenkort heb ik een vriendinnendag in Utrecht en dan gaat dit helemaal van pas komen! Dankjewel voor je tips

    Like

  6. Oh my god! Deze kende ik allemaal nog niet! Ik woon dichtbij Utrecht dus sla je blog post gelijk op!

    Like

  7. Interessante tips! Ik ken Utrecht helemaal niet, maar Juuls Hummus en Meneer Peer lijken me gezellige plekjes om heen te gaan.

    Like

  8. Ik heb Utrecht nog niet bezocht, maar hou hier zeker rekening mee! Wat een leuke plekjes :D. En oh die muur met bloemetjes in Meneer Peer – pretty!

    Like

  9. Wow die laatste is echt super handig! Eens naar kijken als ik buiten de deur ga werken!

    Like

  10. Ziet er tof uit!

    Like

  11. Hele leuke aanbevelingen voor wanneer ik de volgende keer in Utrecht ben. haha. Altijd fijn!

    Like

  12. Ik sla je blog op! Utrecht is een superleuke stad, dus ga snel een dagje of weekendje plannen. Dan ga ik me helemaal in je blog verdiepen. Fijn, kan me er al op verheugen 😉

    Like

Plaats een reactie