Travel guide

10 dingen die je echt moet doen in Nice

Ik deze blogpost deel ik de tien leukste dingen die je echt moet zien of dien in Nice.

Ik vertelde al eerder over mijn ervaringen tijdens de citytrip naar Nice. In deze prachtige stad aan de Côte d’Azur is van alles te beleven en te zien. Een prachtige kustlijn, parken met palmbomen en een pastelkleurig centrum met veel smalle steegjes. Ik deze blogpost deel ik de tien leukste dingen die je echt moet zien of dien in Nice.

DSC_0193.jpg

1. Place Massena

Op het bekende plein in het hart van Nice staat het meters hoge beeld van Apollo. Wist je dat het beeld een tijd heeft binnen gestaan, omdat de mensen het te bloot vonden? Vanaf het plein kun je naar de grootste winkelstraat van Nice lopen, Avenue Jean Médecin. Of je kunt naar het naastgelegen Promenade du Paillon gaan met verfrissende fonteinen die eens in de zoveel tijd opspringen. Heerlijk om door heen te lopen als het heel warm is.

DSC_0049.jpg

2. Promenade D’Anglais

De promenade D’Anglais is één van de leukste plekken om te wandelen in de avond. Langs de promenade vind je ook het bekende Negresco hotel. Op één van de dagen kwamen we vlak bij het centrum een groep jongeren tegen die trucks deden op hun skates en skateboarden. Hier kun je gerust een half uur zitten om te kijken. Daarnaast kun je ook makkelijk op het kiezelstrand zitten, geen gedoe met zand in je kleding of camera.

3. Ronddwalen in de straatjes

Het centrum van Nice heeft allerlei smalle steegjes met pastelkleurige huizen, waar je speciale winkels of toffe eettentjes vindt. Neem eens een keer een zijstraat en ontdek wat voor leuks je tegenkomt.

DSC_0347.jpg

4. Colline du Chateau (de kasteelheuvel)

Vanaf de kasteelheuvel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad van Nice en de Middellandse zee. Een perfecte plaats om vakantiefoto’s te maken. Vroeger stond hierop een kasteel, maar daarvan is helaas niet veel meer over. Wel is er op de top een waterval gebouwd!

2016-05-08 14.36.15.jpg

5. Matisse museum

In het Matisse museum kun je de grootste collectie van Matisse zien. Ook al ben je misschien geen fan van kunst, dit gebouw is ook prachtig om aan de buitenkant te zien. Voor studenten is de toegang, zoals in veel Franse musea gratis.

6. Kerkjes bekijken

In Nice vind je heel veel kerkjes die van binnen mooi versierd zijn. In de smalle straatjes loop je er soms zo voorbij, je moet dus goed opletten! Daarnaast is er een grotere kerk Eglise Notre Dame in vind je in de Russiche wijk de Cathédrale Saint-Nicolas.

DSC_0223DSC_0217

7. Bloemenmarkt (vers fruit eten)

Heb je zin om vers fruit te eten? Breng dan een bezoekje aan de bloemenmarkt Cours Saleya in het centrum van Nice. Naast de vele bloemen en lokale lekkernijen,  vind je hier ook heerlijk vers fruit, zoals aardbeien of frambozen.

 

8. Toer door de bergen

De bussen vanuit Nice rijden door een groot gebied, ook in de heuvels rondom Nice. De bus is vrij goedkoop, dus maak eens een spontaan ritje met de bus richting de bergen. Hier zie je weer een hele andere kant van de omgeving.

DSC_0230.jpg

DSC_0229.jpg9. Macarons eten

In één van de steegjes vonden we bij toeval dit hele schattige macaronwinkeltje. De macarons waren hier heerlijk en je had keus uit verschillende smaken. Op onze laatste dag zijn we er nog een keer terug geweest om nog een paar macarons te halen.

DSC_0426DSC_0404

10. Wandelen aan de kust

Vanaf de boulevard of het centrum van Nice, kun je heel makkelijk verder lopen richting de haven. Wij vonden hier aan de voet van de kasteelheuvel een monument voor de Eerste Wereldoorlog. Ook kun je in de haven bij de vuurtoren zitten en uitkijken op het bewegende water.

Vanuit Nice kun je trouwens ook leuke dagtripjes doen naar Eze en Monaco.

9 reacties op “10 dingen die je echt moet doen in Nice

 1. Wat een leuke stad!
  Lijkt mij erg mooi om te zien.

  Like

 2. Bedankt! Wandelen aan de kust is absoluut mijn favoriet. Vind dat je blog er heel duidelijk en prettig uit ziet.

  Like

 3. Nice staat ook op mijn lijstje om eens te bezoeken. Lijkt me echt prachtig. Je hebt leuke dingen in je lijstje staan, dus als ik ooit eens in Nice ben, zal ik dit lijstje eens proberen af te gaan. Dank je wel voor Tips…

  Like

 4. Ik was een paar jaar geleden in Nice, maar door het lezen van je blog krijg ik spontaan zin om nog eens terug te gaan

  Like

 5. Bianca Ronday

  Wat een super mooie foto’s, je verkoopt de stad goed ;). Voor mij is Monaco ook een van de toegevoegde waardes om er eens heen te gaan.

  Like

 6. Linda | travellersoftheworld

  Nice gaat steeds hoger op mijn bucketlist staan, het lijkt me een hele leuke stad voor een leuke trip! Het wandelen aan de kust spreekt me erg aan 🙂

  Like

 7. Echt een mooie en uitgebreide blog. Ik hou er heel erg van als er goede foto’s bij staan. Ik ben hier al voor de tweede keer, bevalt goed. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: