Persoonlijk

Mijn ultieme bucketlist!

Eerder plaatste ik al een artikel over mijn reisplannen voor dit jaar. En tot nu toe mag ik al twee bestemmingen van het lijstje afstrepen. Yay! Naast deze reizen, heb ik ook een aantal landen die al langer op mijn bucketlist staan. Niet de goedkoopste reizen, dus moet ik nog even sparen! 

In Europa zijn er zoveel leuke plekken te ontdekken, dat ik voorlopig nog niet klaar ben. Vorig jaar heb ik vooral stedentrips geboekt en dit jaar probeer ik dit af te wisselen met meer relaxte vakanties. Volgend jaar zou ik graag weer buiten Europa willen reizen. In dit artikel vertel ik je over de reizen die op mijn ultieme bucketlist staan.

Japan

Om heel eerlijk te zijn, trekken de meeste Aziatische landen mij niet zo heel erg op dit moment (behalve Vietnam, Mongolië en Maleisië), maar Japan staat al jarenlang op mijn nummer 1 van de bucket list! De cultuur van het land vind ik enorm interessant en ook de natuur is erg mooi. Helaas is Japan best ver weg en is het een duur land om te verblijven. Ik zou graag minimaal een maand naar Japan gaan om niet alleen de grote steden te bezoeken, maar ook de bergen en de rustigere delen van het land.

IJsland

Het tweede land dat toch echt niet op mijn lijstje mag ontbreken is IJsland. Ik vond het als kind al geweldig om reisfolders over IJsland door te bladeren en de foto’s van de prachtige natuur te zien. IJsland is ook een vrij duur land en dit jaar gaat helaas niet lukken, maar ik hoop dat ik volgend jaar of het jaar daarna IJsland toch echt eens van dichtbij mag zien. Ik zou graag een rondreis maken in de zomer en het lijkt mij ook geweldig om daar te paardrijden.

Egypte

Ook dit land staat al meer dan 10 jaar op mijn bucketlist. Het is een land wat enorm tot de verbeelding spreekt, piramides, de Nijl…de oude Egyptenaren. Helaas is het de afgelopen jaren vrij onrustig geweest en daarom was ik bijna vergeten dat dit land ook op mijn lijstje stond. Ik heb nog geen concrete plannen voor een bezoek aan Egypte, maar wie weet in de komende jaren 😉

Marokko

Marokko mocht natuurlijk niet aan mijn lijstje ontbreken. Ik noemde dit land ook al in mijn reisplannen en ik hoop hier in de herfst/winter heen te gaan. Hoe meer foto’s en reisverhalen ik over dit land zie en lees, hoe liever ik het wil bezoeken. Berberse bouwwerken, kronkelige smalle straatjes, kleurrijke soeks, kamelen, moskeeën en palmtuinen. Ik zou het liefst naar Marrakech gaan en een (nacht)tour door de Sahara maken.

Peru / Chili

Ik begin steeds meer interesse te krijgen in landen in Zuid-Amerika. Het lijkt me heel mooi om daar een langere rondreis te doen in verschillende landen. Op dit moment spreken Peru en Chili mij het meest aan, maar Midden-Amerika lijkt me ook heel mooi. Het leuke is dat ze in Zuid-Amerika Spaans praten, wat ik op dit moment aan het leren ben. Niets is leuker dan wanneer je jezelf verstaanbaar kan maken in de taal van het land 🙂

Welke landen staan er op jouw bucketlist?

10 reacties op “Mijn ultieme bucketlist!

  1. Wat een mooie blog heb je! En Ijsland! Zeker doen! Ik ben er afgelopen januari geweest. Wat een PRACHTIG land! Wel rete duur! Dan weet je het alvast haha. Helaas het noorderlicht niet gezien…. 3 dagen lang bewolkt :(. Hopelijk heb jij meer succes en geluk als je er eens heen gaat!

    Like

    • Dank je! IJsland in de winter lijkt me ook geweldig. Ja het is inderdaad duur. Ik had nu wel goedkope tickets gezien, maar dan komen alle andere kosten er nog bij (overnachting, auto, eten). Dus nog even doorsparen voor volgend jaar 🙂

      Like

  2. Ja, Japan staat ook op mijn bucketlist! Maar het is er zo ongelooflijk duur, dat we toch telkens voor een ander land kiezen. Misschien toch eindelijk maar eens voor gaan sparen.

    Like

  3. Oh er staan er zoveel op ! Maar laat ik maar klein beginnen om eens met kinderen naar Frankrijk te gaan. Vroeger vaak geweest. Verder dan Spanje ben ik nooit gekomen!

    Like

  4. Jaaa Ijsland lijkt mij ook geweldig! Mijn vriend zit daar op het moment voor zijn werk, ik had zo graag mee gewild!!

    Like

  5. Helemaal te gek! Prachtige lijst 🙂 Ik schreef een blog over de mooiste steden waar ik ooit ben geweest, met een kleine wishlist erbij. https://marykemondria.mamazijn.nl/mijn-top-11-mooiste-steden-ter-wereld/ Reizen is zo mooi en zo bijzonder!

    Like

  6. Linda | travellersoftheworld

    Wat een leuke landen staan er op jouw bucketlist! Bij mij staan Noorwegen en IJsland bovenaan. een roadtrip door de USA en Nieuw-Zeeland scoren ook hoog, maar ja ik wil ook graag terug naar Slovenië en meer van Azië ontdekken. Peru en Bolivia lijken me ook geweldig, hetzelfde geldt voor Mexico. zo kan ik nog wel even doorgaan, haha

    Like

  7. Japan hoeft echt niet duur te zijn hoor! Kan makkelijk op een studentenbudget 🙂 De vliegreis is het duurste, hostels zijn gemiddeld 15-20 euro per nacht. Uit eten in restaurants is gemiddeld 6 euro (en water krijg je altijd gratis), je moet alleen niet naar binnen gaan bij restaurants waar geen prijzen in de etalage staan. Voor eten in totaal gemiddeld 15 euro per dag. Maar als je veel dure kleding wil kopen of naar allerlei nachtclubs, moet je wel extra sparen natuurlijk :p (ligt eraan in wat voor souvenirs je geïnteresseerd bent…) En de meeste soorten fruit zijn ook duur, maar tegenwoordig krijg je ook in een aantal winkels korting als je je eigen tasje tevoorschijn haalt voordat je betaalt bij de kassa (bijv. in een aantal supermarkten). Ik kan wel kijken of ik deze week iets op mijn blog kan schrijven over goedkoper naar Japan misschien?

    Like

Plaats een reactie