Travel guide

Review | Ecohostel Bettmar Las Palmas

Tijdens mijn reis naar Gran Canaria verbleef ik in het Ecohostel Bettmar in de hoofdstad Las Palmas. Het hostel lag vlakbij het oude centrum, waar de meeste bezienswaardigheden waren. Ook was er aan het einde van de straat een bushalte richting het vliegveld/zuiden van het eiland. Ik raad dit hostel aan wanneer je een makkelijke overnachting zoekt in de hoofdstad of vanuit hier de rest van het eiland wil verkennen.

Gran Canaria-

De locatie

Ecohostel Bettmar ligt in het oude centrum van Las Palmas en op 5 minuten loopafstand vind je de prachtige St. Anna kathedraal al. Ook vind je hier andere bezienswaardigheden, zoals Casa du Colon en zijn er allerlei restaurantjes. Het oude centrum ligt naast de shoppingwijk Triana, waar je allerlei leuke winkels kunt vinden. De meeste toeristen overnachten in een andere wijk, waardoor het ’s avonds niet te ruk is. Het hostel zelf ligt in een rustige buurt/straat, waardoor je ’s nachts lekker kunt slapen.

Gran Canaria-0660

Gran Canaria-0661

De hostelfaciliteiten

Het hostel heeft verschillende slaapzalen voor zowel gemengd als alleen voor vrouwen. De slaapzalen zijn geschikt voor 4, 6 of 8 personen. Door deze aantallen is het niet te druk op de kamers. Er is wifi in het hele hostel, die ook op de kamers goed werkt. Ook zijn er computers beschikbaar om te internetten. Er zijn twee toiletten voor dames en boven is het toilet voor mannen. De wc/douche was beneden en helaas werkte de afvoer niet heel goed. Ook was het soms onhandig dat je niet naar het toilet kon, omdat er iemand onder de douche stond. Een apart toilet was handiger geweest. Daarnaast was er een keukentje waar je kon koken en was er elke ochtend een ontbijt (brood & jam).

Gran Canaria-0650

De kamer

Bij geen van de kamers zat een toilet/douche inbegrepen, deze kon je boven/beneden vinden. Ik sliep in een kamer voor vrouwen met vier bedden. Er stonden twee stapelbedden en de onderste bedden hadden gordijnen voor de privacy. Dit was best fijn, omdat je ’s ochtends en ’s nachts niet afgeleid wordt door vertrekkende/aankomende gasten. Helaas kon je niet rechtop zitten in het onderste bed. Elk bed had een eigen locker. Dit was super handig en de locker was groot genoeg voor een (kleine) koffer. Ik kon er al mijn (hand)bagage in kwijt.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met dit hostel was voornamelijk positief. Mijn voornaamste reden om te kiezen voor dit hostel, was de lage prijs. Hotelprijzen waren algauw het drie of vierdubbele. Wel vond ik het jammer dat er niet toilet voor vrouwen in een aparte ruimte was, dit was altijd gedeeld met een douche, waardoor je soms lang moest wachten tot de wc vrij was. Ik zou het hostel zeker aanraden voor een kort verblijf. Voor mijn vakantie van zeven dagen, was het eigenlijk net te lang. Het personeel was vriendelijk en het was geen probleem om ’s avonds al voor de volgende ochtend (6 uur) uit te checken.

Gran Canaria-0652

Praktische details

Locatie – Pedro Diaz, 20, 35001 Las Palmas de Gran Canaria, Spanje

Prijs – 11  tot 15 euro per nacht

Inchecken – Tussen 15:00 – 20:00 uur

Uitchecken – Tot 12 uur

Geen vooruitbetaling nodig – Je kunt betalen wanneer je aankomt in het hostel.

Voordelen – Locatie en prijs

Nadelen – De douches waren niet fijn, je kan maar tot 8 uur ’s avonds inchecken

Gesproken talen – Spaans en Engels

 

 

 

 

3 reacties op “Review | Ecohostel Bettmar Las Palmas

  1. Oh lekker goedkoop! Lijkt me al bij al een fijn hostel 🙂

    Like

  2. Ziet er allemaal wel prima uit! Ben zelf alleen geen type voor een hostel.

    Like

  3. Wij kiezen er ook vaak voor om op hostel te gaan. Deze ziet er naar Spaanse normen nog behoorlijk goed uit en het is goedkoop, dus dat is mooi meegenomen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: