Travel guide

Het mooiste strand van Las Palmas

In het noorden van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, ligt een van de mooiste stranden van de stad. Het rustige en ruige strand El Confital. Hier vind je bijna geen toeristen en de rust die het uitstraalde sprak mij heel erg aan.

Gran Canaria
De kustlijn naar El Confital

Gran Canaria-0207Gran Canaria-0214Gran Canaria-0240

El Confital

Via een wandelroute langs de kust kun je vanaf de bushalte Agustín lopen naar het strand El Confital. Dit strand ligt op het schiereiland La Isleta. Hier kun je lekker op het strand zitten en is het rustig vergeleken met het grote zandstrand Las Canteras. Het is hier wel wat lastiger om de zee in te gaan door de rotsen in het ondiepe water. Vanaf El Confital heb je een mooi uitzicht en kun je de bergen aan de overkant zien.

De wandelroute naar het stand ligt in de zon en er is weinig schaduw. Met bus 41 die van het Santa Catalina busstation vertrekt, kun je uitstappen bij de halte José Luis Guerra de Armas. Je bent er dan bijna. Het strand is trouwens ook met de auto te bereiken, maar houd rekening met een hobbelige zandweg.

Gran Canaria Isleta-0237Gran Canaria Isleta-0275Gran Canaria Isleta-0270Gran Canaria Isleta-0289Gran Canaria Isleta-0323

La Isleta

Op het schiereiland liggen twee grote heuvels die je kunt beklimmen. Ik besloot om de heuvel naast het strand te beklimmen via een klein wandelpaadje. De heuvels zijn erg ruig en er is bijna geen begroeiing. Toch werd ik verrast toen ik aan de westkant van de heuvel wat groene planten tegenkwam. Het paadje was best stijl en ik was blij toen de grond onder mijn voeten vlakker was. Het uitzicht vond ik prachtig. Je kon vanaf hier goed de stad zien en de omgeving er om heen.

Ik beklom de heuvel op het midden van de dag, waardoor het erg warm was. Het was zo’n 28 graden. De wind bij het strand maakte het een stuk aangenamer. Op de vulkaanheuvel ligt een klein dorpje en vanuit hier kun je bus 12 nemen om weer terug te gaan naar het vaste land.

Gran Canaria-0187

Andere stranden

Persoonlijk vond ik het strand Las Canteras te druk, maar dit strand is geschikter om te zwemmen dan El Confital. Je kunt makkelijk de zee in door het zandstrand en ook het water is minder ruig vanwege een rotsenlijn voor de kust. Bij beide stranden heb ik surfers gezien.

Aan de oostkant van Las Palmas is er niet echt geschikt strand om te zwemmen. Aan deze kant ligt de haven en varen er grote vrachtschepen.

Gran Canaria-0558Gran Canaria-0589

Ik ben nog een keer naar het strand Las Canteras geweest op een bewolkte dag. Dan kun je lekker uitwaaien en is het een stuk rustiger. Het strand is ongeveer 3 km lang en is dus geschikt voor een wandeling. Aan het einde van het strand vind je het Auditorium Alfredo Kraus en het grote winkelcentrum Las Arenas, waar je overdekt kunt shoppen.

Gran Canaria-0638

Wat is jouw favoriete strand?

9 reacties op “Het mooiste strand van Las Palmas

 1. Wauw, echt prachtig! Ik ben al op heel wat Canarische eilanden geweest, maar La Palma nog niet.
  Ziet er mooi uit!

  Like

 2. Mooie foto’s. Ben op Gran Canaria geweest, maar ken dit strand niet. Weer een reden om een keertje terug te gaan!

  Like

 3. Wat een mooie foto’s. Strandwandelingen brengen altijd veel rust in mijn hoofd en geeft energie. Ik ben nooit bij Las Palmas geweest.

  Like

 4. De Canarische eilanden zijn heerlijk! Op Tenerife en Fuerteventura geweest. Ik wil ze ooit nog allemaal af, houd van nieuwe dingen! Niet te ver vliegen en een lekker weertje 💙

  Like

 5. Oh, heerlijk! Door die mooie foto’s zou ik er ook wel naartoe willen… Gelukkig krijg ik mijn kans in augustus als ik naar Barcelona ga. Dan ga ik daar op zoek naar leuke stranden!

  Like

 6. mooie foto’s! ik ben echt fan van de canarische eilanden, ik ben op tenerife, lanzarote en gran canaria geweest, de 1e en 3e vond ik het mooiste

  Like

 7. Mooi! En wat leuk dat je juist op zoek gaat naar minder druk bezochtte plekjes. Ik zou zo snel geen favoriet strand kunnen noemen, behalve misschien het strand waar ik 4 weken lang overheen ben wezen slenteren in Panama, alleen hoe dat heet… :S

  Like

 8. Mooie foto’s! Na het zien van de foto’s en je tips spreekt het eiland me nog meer aan. Handig om de minder bezochte plekjes van Las Palmas op Gran Canaria zo te ontdekken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: