Fotografie Lifestyle

Tropische oase: Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus in Amsterdam stond al maanden op mijn to-do lijstje. Afgelopen weekend ben ik er eindelijk geweest en wauw het is er prachtig. Vooral in de kassen waar je je waant in tropische sferen.

Net buiten de grachten van Amsterdam vind je deze oase van rust. Het is een ideale plek om lekker te zitten of een boek te lezen. De Hortus is één van de oudste botanische tuinen van de wereld en je vindt er wel 4000 soorten planten. De Hortus is niet eens zo heel ver weg. Het ligt vlakbij het Waterlooplein en het is maar tien minuutjes met de metro vanaf het Centraal Station. Je bent er dus zo.

Hortus Botanicus Amsterdam-4

De Orangerie

Als je richting de Hortus loopt zie je de grote kas al. Ik was gelijk nieuwsgierig en kon niet wachten om alles te bekijken. Eerst maakte ik nog een stop bij het terras van de Orangerie. Een café waar je kunt genieten van een lunch of iets lekkers. Het was allang lunchtijd geweest, dus ik had best wel trek gekregen.

Hortus Botanicus Amsterdam-8Hortus Botanicus Amsterdam-9

Ik bestelde een broodje met bonenhummus, gepofte tomaten, sla en pecorino. Daarnaast had ik ook nog een koel flesje perensap, heerlijk op zo’n warme dag. De Orangerie is trouwens best een interessant gebouw. Vroeger werden hier tropische planten gekweekt en het is vernoemd naar de sinaasappelboompjes die hier de winter doorbrachten.

Op avontuur in de kas

Na de lunch wilde ik graag de kassen bekijken. Het is namelijk een perfecte plek om foto’s te maken. In de Drieklimatenkas vind je verschillende ruimtes, met elk een ander klimaat. Overal zijn leuke slingerweggetjes en in de Zuid-Afrikaanse kas vind je een loopbrug. Terwijl ik druk bezig was met foto’s maken, belandde ik via deze brug in tropische gedeelte.

Zodra je de deur open deed, voelde je gelijk het warme vochtige klimaat en mijn camera was gelijk beslagen. Na een paar minuutjes kon ik weer foto’s maken en ik belandde in de tussen de cactussen. Buiten de kas stonden nog leuke bankjes waar je tussen de vrolijke bloemen in het zonnetje kon zitten.

In een andere hoek van de tuin stond nog een grote kas, de Palmenkas. Hierin staan allerlei palmen en het gebouw er schijnt veel licht door de ramen. Een ideale ruimte om je bruiloft te houden en ja dat kan ook, maar van het prijskaartje moest ik toch even slikken.

Hortus Botanicus Amsterdam-24Hortus Botanicus Amsterdam-16Hortus Botanicus Amsterdam-3Hortus Botanicus Amsterdam-20

Ben jij wel eens naar de Hortus geweest?

 

8 reacties op “Tropische oase: Hortus Botanicus Amsterdam

  1. Wat een mooi stukje groen in het drukke Amsterdam. Ik heb hier lang gewoond, maar dit wist ik dus niet.

    Like

  2. o wow. Doe vaak een dagje of weekendje Amsterdam maar dit heb ik nog nooit bezocht. Zeker eens de moeite waard na het zien van uw mooie foto’s. Lunch ziet er ook heerlijk uit

    Like

  3. Wow! Nog nooit geweest, maar hier moet ik dus wel naar toe. Amazing! En inderdaad met mijn camera. Want hier kan ik mooie plaatjes gaan schieten.

    Like

  4. Hier ben k heel lang geleden een keertje geweest, vond het zo mooi en indrukwekkend.

    Like

  5. Heerlijk zo’n oase in de drukte! De orangerie ziet er ook heel bijzonder uit.

    Like

  6. Ziet er super uit! Wat een mooie foto’s, lijkt me een heerlijke plek om even te ontspannen

    Like

  7. Wauw ziet er inderdaad super mooi uit !
    Zelf nog niet geweest, en als Vlaming wist ik niet eens dat je zo’n mooie plantentuin had in Amsterdam.

    Like

Plaats een reactie