Reistips

5 manieren om te reizen als student

Tijdens mijn studie heb ik veel gereisd. Het voordeel van student zijn, is dat je super veel vrije tijd hebt. En daarnaast ben je flexibeler met een studie dan wanneer je werkt. Ook hoef je je waarschijnlijk nog niet druk te maken over kinderen. Je studententijd is dus de makkelijkste tijd om op avontuur te gaan.

Natuurlijk is het als student wel wat moeilijker om te reizen vanwege een gebrek aan geld. Het lijkt misschien onmogelijk, maar het een beetje creativiteit en tijdsplanning hoeft reizen geen probleem te zijn.

Gebruik je weekenden slim

Zelfs als je geen vakantie hebt, kun je wel in het weekend op vakantie gaan. Je kunt er voor kiezen om naar een stad te gaan die niet zo ver weg is of je kunt een weekendje weg met het vliegtuig. Zo kun je bijvoorbeeld goedkope vluchten vinden naar Warschau, Praag, Bologna, Marseille, Kopenhagen of Londen.

Krijg korting

In veel Europese(en soms ook daarbuiten) steden krijg je als student vaak een flinke korting voor de toegang van musea en soms is het zelfs helemaal gratis. Neem dus je studentenkaart mee wanneer je op reis gaat. Maak er dus goed gebruik van, want na je studie kun je helaas niet meer van de korting gebruik maken.

Ga op studiereis

Soms kun je voor je studie of met een studievereniging goedkoper op reis. Je leert op een andere manier de bestemming kennen en het is daarnaast ook nog eens super leuk! Samen met je studiegenootjes ontdek je een nieuwe stad en leer je zo’n stad op een hele andere manier kennen.

Wees creatief

Je hoeft niet altijd met het vliegtuig op reis. Een andere manier van reizen kan het reizen kan het juist interessant maken. Neem eens een keer de bus of de trein naar een bestemming. Zo kun je als student door heel Europa reizen met een interrailpas. Of doe eens gek en ga met de fiets!

Naast de gebruikelijke opties voor een overnachting, zoals een hotel of hostel, kun je ook kiezen voor een overnachting in een AirBNB.

Neem een bijbaan op reis

Sparen en goed nadenken over je uitgaven is ook belangrijk. Zo ging ik bijvoorbeeld niet zo vaak uit eten of winkelen, maar legde dit geld opzij voor een reis. Om de kosten voor je reis te drukken kun je in sommige landen ook een bijbaan nemen. Zoals in de bediening, lesgeven, fruit plukken of promotiewerk doen. Daarnaast heb je nog genoeg vrije tijd om van de omgeving te genieten.

 

 

 

 

6 reacties op “5 manieren om te reizen als student

 1. Handige tips! Helaas is mijn studententijd alweer jaren geleden. Tijdens deze periode heb ik achteraf gezien te weinig gereisd. Als ik het opnieuw over mocht doen had ik mijn stages in het buitenland gedaan. Combineer je studie met reiservaring. Toendertijd gingen mijn bijbaan inkomsten naar heeeel veel stappen, kleding, stedentrips en zomervakanties.

  Like

 2. Coachsurfing is ook een goedkope optie als overnachting. Je ontmoet dan lokale mensen die je ook nog eens de leukste plekjes kunnen laten zien.

  Like

 3. Ja ik weet ook nog dat ik best vaak korting kreeg toen ik studeerde en mijn studenten pas in het buitenland liet zien. Handige tips!

  Like

 4. Handige tips! Voor mij alleen wel wat jaren te laat want de studie is al weer even terug. Maar ik mag niet klagen want was zowel toen als nu meer in het buitenland dan in Nederland 🙂

  Like

 5. Ik ga zelf vaak een weekendje weg. En ja, die studentenkaarten zijn superhandig! Vooral in Frankrijk, Duitsland en België heb ik daar veel voordeel van!

  Like

 6. De kortingen met je studentenpas zijn zo fijn! Dat kan echt vele tientjes schelen. Ik kijk vaak via booking.com, daar heb je vele goedkope appartementjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: