Reisverhaal

Faro | Authentiek Portugees

Zo druk en hectisch als de hoofdstad Lissabon, zo rustig is de havenstad Faro in het zuiden van Portugal. Veel mensen landen op het vliegveld in Faro om vanuit hier naar de omliggende badplaatsen te gaan, maar Faro is ook erg leuk om te bezoeken.

Zo druk en hectisch als de hoofdstad Lissabon, zo rustig is de havenstad Faro in het zuiden van Portugal. Veel mensen landen op het vliegveld in Faro om vanuit hier naar de omliggende badplaatsen te gaan, maar Faro is ook erg leuk om te bezoeken.

Ik ben voor anderhalve dag in het zonnige Faro, de hoofdstad van de streek Algarve. Tijdens de wintermaanden is het hier lekker warm. Het centrum van Faro is klein en sfeervol. Overal komt de geur van sinaasappels mij tegemoet. De stad staat namelijk vol met sinaasappelbomen. Daarnaast zijn er ook veel oude gebouwen uit de Romeinse tijd te vinden. De stadsmuren staan er nog steeds. En je kan het centrum alleen binnenkomen door één van de drie oude stadspoorten.

Door oude smalle straatjes, kom ik uit bij het belangrijkste plein van Faro, Largo de Se. Er staat een prachtige oude kathedraal en op het midden van het plein staat een standbeeld. Ik laat me vertellen dat dit de aartsbisschop is die er voor gezorgd heeft dat de stad na een aardbeving weer opgebouwd werd. Het plein staat vol met sinaasappelbomen die met hun groen/oranje kleur afsteken tegen de witgeschilderde huizen.

20170122_141221

De rust die de stad uitstraalt heeft zo z’n charme. In deze stad wordt echt geleefd, in plaats van dat zij overspoelt wordt met toeristen. Ik lunch op een terrasje tussen de locals en geniet van de muziek die in het café wordt gespeeld. Traditionele muziek…althans ik weet het niet zeker. De oude smalle straatjes en de oude gebouwen met kleurrijke ramen en deuren, geven mij het ultieme vakantiegevoel.

Nadat ik de hele binnenstad bekeken heb, loop ik naar het strand. Hier ligt een natuurreservaat waar veel vissen en vogels wonen. Persoonlijk vond ik het strand bij het centrum niet zo heel bijzonder, maar in de buurt van Faro zijn veel mooie stranden te vinden die geschikt zijn om te zwemmen. Vanaf het strand kijk ik hoe de zon in de zee zakt.

20170122_173247

Wat moet je echt gezien hebben?

 • Het grote plein Largo de Se
 • De stadspoort Acro da Villa
 • Kathedraal Se
 • Het klooster Nossa Senhora de Assuncao

Hoeveel dagen?

Faro is niet zo groot en heeft niet zo veel bezienswaardigheden, is de stad minder geschikt voor een citytrip. 1 of 2 dagen in de stad verblijven is aan te raden. Ook kun je vanuit Faro met bijvoorbeeld een gehuurde auto makkelijk naar andere steden in de buurt.

Beste reistijd?

In Faro is het zelfs in de winter aardig warm, vergeleken met Nederland. Het klimaat is erg lekker en in de winter is het overdag rond de 15-20 graden n in de zomermaanden is het rond de 30 graden. Je kan dus prima in een t-shirt gecombineerd met een vestje lopen. Wanneer je ook gaat, je zit altijd goed!

Ben jij wel eens in Faro geweest?

10 reacties op “Faro | Authentiek Portugees

 1. Wat ziet Faro er mooi uit, heerlijk! Beter zo’n rustig plaatsje, ik heb niets met toeristenmassa’s. Zelf reis ik eigenlijk nooit, ben ook nooit in Portugal geweest. ^_^

  Like

 2. Zoooo herkenbaar allemaal! Faro blijft een heerlijke plaats!

  Like

 3. Faro klinkt goed. Ik houd juist wel van wat rustiger steden!

  Like

 4. Faro heb ik tot dusver altijd overgeslagen, maar wie weet neem ik er in de toekomst eens rustig de tijd voor.

  Like

 5. Allereerst: je site vind ik er echt heel erg prettig uit zien. Dan over Portugal. Ik kom er erg graag, alleen ga ik altijd naar de kust (surf). Fijn dat je dit met ons deelt.

  Like

 6. Lijkt me een heerlijke plek! Jammer is dat het steeds meer ontdekt lijkt te worden. Hopelijk houden ze daar het massa toerisme weg..

  Like

 7. Ik was afgelopen februari ook een dag in Faro en ben het helemaal met je eens. Ik was echt aangenaam verrast.

  Like

 8. thomasculinair

  Ziet er mooi uit, beter dan al die drukke oorden!

  Like

 9. Ik ben nog niet naar Portugal geweest. Lekker rustig dus ook leuk voor mijn kids.

  Like

 10. Pingback: Maandoverzicht september: Happinez festival en citytrip geboekt – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: