Mindstyle

Een inspirerende dag: het Happinez Festival

Het was zaterdag een super leuke en inspirerende dag tijdens het Happinez Festival in Fort Voordorp. Er waren sprekers, meditaties, muziek en lekker eten.

Ondanks de regen op zaterdag, had het festival een gezellige uitstraling. De vrolijkheid begon al bij de ingang, er waren versieringen, grote letters aan de overkant van het water en er voer een bootje met een man die grappige muziek speelde. Ook de rest van het festivalterrein was leuk versierd met vlaggetjes, sterren, ingepakte bomen en nog veel meer.

Happinez festivalHappinez festival-17

Het hoogtepunt van het Happinez festival waren de twee lezingen waar ik ben geweest. In totaal waren er wel 62 sprekers, dus het was lastig kiezen. Hiervoor moest je je van te voren voor inschrijven en ik had er natuurlijk goed over nagedacht waar ik heen wilde. Helaas was de sessie van de boeddhistische monnik Haemin Sunim al heel snel uitverkocht. Gelukkig heb ik zijn boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt’ thuis in de boekenkast staan. Binnenkort zal ik daar nog een review over schrijven.

Happinez festival-4

De eerste spreker was Emily Esfahani Smith. Zij praatte over de kracht van betekenis. Emily legde helder uit op welke manieren mensen betekenis kunnen geven aan hun leven. En dat geluk en betekenis niet hetzelfde zijn. Door deze lezing ben ik wel gaan nadenken of ik misschien toch vrijwilligerswerk zou kunnen doen naast mijn fulltime baan.

Happinez festival-26

De tweede spreker was Rupert Isaacson, daar wilde ik heel graag heen aangezien ik gek ben op paarden. Hij had een inspirerend verhaal over hoe hij zijn autistische zoon heeft geholpen met paarden. Ook maakte hij reizen naar verre landen met zijn zoon en vertelde hij waarom paardrijden ons gelukkig maakt.

Happinez festival-13

Daarnaast waren er ook workshops, Happ.talks, yogasessies en waren je kon de sprekers ontmoeten. Tijdens de Happ.talks worden korte onderwerpen besproken, daar zou ik de volgende keer graag heen willen. Binnen in het fort waren veel kraampjes waar bedrijven hun producten promootten. Daar zaten wat interessante dingen tussen, zoals deze hangers met bergkristal. Ook was er een kraampje met speciale parfums en hoewel ik daar veel te nuchter voor ben, klonk het wel interessant.

Happinez festival-15

Er was ook een tunnel op het terrein met deze prachtige verlichte letters. Daar liep ik toevallig naar binnen toen er een muzikaal optreden begon. De tunnel geeft een speciaal effect aan het geluid en het was leuk om mee te maken!

Happinez festival-5

Happinez festival-24

Het eten op het Happinez Festival was trouwens erg lekker. Er waren verschillende keuzes, ook vegetarisch. Ik nam de vegetarische Indiase curry en een tomatensoep. Beiden smaakte heerlijk en het was lekker warm met het regenachtige weer.

Happinez festival-18

Na een dag vol inspirerende verhalen ging ik weer naar huis. Ook heb ik genoeg ideeën opgedaan voor boeken om te lezen en dingen om te doen. De volgende keer ben ik er zeker weer bij!

12 reacties op “Een inspirerende dag: het Happinez Festival

 1. Leuk! Jammer dat het regende dat maakt het wat treuriger, maar de stands zien er strak en tof uit. Ik geloof graag dat het een inspirerende dag moet zijn geweest

  Like

 2. Klinkt als een gezellige en inspirerende dag! Ik ken het alleen van de magazine, wist niet dat er ook een festival van was.

  Like

 3. Fijn dat het ondanks de regen toch een geslaagde dag was. Ik vind die woorden al leuk ‘Namaste’!

  Like

 4. Het ziet er leuk uit! Jammer van het regenachtige weer. Organiseren ze dit elk jaar?

  Like

 5. Wat ziet het er allemaal mooi en inspirerend uit!

  Like

 6. Het ziet eruit als een gezellige en inspirerende middag. Mooie foto’s erbij.

  Like

 7. Bij een festival denk ik automatisch aan dj’s en housemuziek, leuk om zo ‘andere soorten’ festivals te ontdekken.
  Het eten ziet er echt heerlijk uit en wat leuks dat je nieuwe inspiratie op hebt gedaan!

  Like

 8. Wauw wat ziet dit er tof uit! Ik vind het altijd super leuk als festivals er zo creatief uitzien 🙂

  Like

 9. Ooohhh wat ziet het er ontzettend gezellig en leuk uit zeg! Die letters… love it! Hier zou ik ook nog wel eens een keer heen willen

  Like

 10. Sweet & nice things

  Wat een leuke foto’s! Het ziet er leuk uit. Ik wil hier graag een keer naar toe gaan.

  Like

 11. Klinkt erg gezellig hoor. En het ziet er erg leuk uit. Ik kende het niet eigenlijk, leuk om er wat over te leren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: