Lifestyle Producten & gadgets

Fotoboek review | Fotofabriek

Fotoboek Italë review

Reizen en fotograferen zijn twee dingen die ik heel graag doe. Hoe leuk is het dan om een fotoboek te hebben van je reisfoto’s?

Ik wilde al maanden fotoboeken maken van mijn reizen en toch kwam het er steeds niet van. Nu heb ik er één gemaakt via Fotofabriek. In dit artikel laat ik je zien hoe het boek er uit ziet.

Het fotoalbum

Ik heb gekozen voor een hardcover A5 fotoboek. Een groot fotoboek is natuurlijk hartstikke leuk, maar ik wilde graag een kleiner praktisch formaat. Als ik straks een hele verzameling aan fotoboeken heb, dan past het makkelijk in de boekenkast 😉

Het thema van het fotoboek is mijn vakantie naar Italië. Het was heel lastig om foto’s te kiezen, want het fotoalbum dat ik mocht uitproberen had maar 24 pagina’s. En foto’s waren er genoeg!

Fotoboek Italë review

De software

Het was de eerste keer dat ik een fotoboek maakte bij Fotofabriek. Om een album te maken moet je eerst de software downloaden en dat ging best makkelijk. De foto’s kun je makkelijk uploaden en Fotofabriek heeft verschillende sjablonen waarmee je makkelijk foto’s in het album kunt zetten. Deze sjablonen paste niet bij de stijl die ik graag wilde. Ik vond de sjablonen nogal ouderwets en ik wilde graag een moderne, minimalistische stijl.

Daarom ging ik zelf aan de slag. Zo wilde ik bijvoorbeeld twee kleinere foto’s op een pagina hebben. Ik vond het lastig om te bepalen of ze op gelijke hoogte staan of midden, omdat het programma dat niet aangaf. Ook het creëren van een gelijke witruimte is daardoor iets lastiger.

Fotoboek Italë reviewFotoboek Italë review

Het resultaat

Binnen een paar dagen lag het fotoboek op de mat en het was goed verpakt. Het fotoboek ziet er mooi uit en ik zou gelijk aan de slag willen om nog een paar albums te maken.

De foto’s zijn goed afgedrukt en het papier is stevig. De extra pagina voor- en achterin het boek waren wel een verrassing. Ik dacht dat de foto op de pagina zou komen, als je het boek direct open doet, maar het is dus een pagina daarna. Hierdoor had ik toch nog wel twee extra foto’s kunnen uitkiezen.

Fotoboek Italë review

Ik heb gekozen voor standaard papier, wat een mooie matte afwerking heeft. De prijs voor een staand A5 album is vanaf €18,99. Nu is er nog 10 euro korting op alle hardcover boeken, dus dat maakt het nog eens extra voordelig.

Waar bestel jij je fotoboeken?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat mijn eigen mening.

7 reacties op “Fotoboek review | Fotofabriek

 1. Ohh wat cool. Ik heb dit vroeger heel vaak gedaan. En nu ik dit blog zie moet ik ook weer fotoboeken gaan maken. Mijn vakantie’s naar Sicilië moet er nodig in 😉 Ik ga maar weer eens mijn foto’s bekijken en bewerken en aan de slag.

  Like

 2. Dat ziet er echt leuk uit en is een handige reminder: ook wij moeten dringend onze Noorse vakantie eens op papier zetten 😉

  Like

 3. Het ziet er erg mooi uit. Zelf hebben we een nagenoeg papierloos huishouden gecreëerd in de loop der tijd en gaat alles hier via de pc en telefoons. Als wij dan foto’s hebben die we erg mooi vinden, worden die in online albums geplaatst die we dan weer via de pc en tv aan het bezoek kunnen laten zien. Als zij dat ook willen, natuurlijk. Mocht er iemand in onze omgeving zijn die dit graag zou willen hebben, vind ik het wel een perfect kado idee.

  Like

 4. Wat leuk deze foroboek. Fijne review. Ik wil dit ook kopen.

  Like

 5. Ik ben nog steeds te laks om mijn foto’s eens goed uit te zoeken ben ik bang. Maar jouw album ziet er prachtig uit.

  Like

 6. dat is prachtig om je foto’s op die manier te bewaren

  Like

 7. De fotoboek ziet er heel mooi uit. Zelf heb ik nog geen gemaakt maar binnenkort ben ik dat wel van plan. Wil er eentje maken van het eerste jaar van mijn zoontje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: