Hotspots

6 x uit eten in Cordoba

Als vegetariër was het in Cordoba best lastig om een goed restaurant te vinden. De meeste barretjes hadden (vlees)tapas en daarom was het even zoeken naar een goed restaurant. In dit artikel deel ik onze 6 favoriete plekken om een hapje te eten.

La Libelua

Uit eten in Cordoba-7

Iets buiten het oude centrum vind je het vegan tentje La Libelua. Het eten was hier heerlijk en ik had genoeg keuze, want alles was vegetarisch. We aten hier een broodje met vegan creamcheese en een vegan wrap gyros.

Taberna El Capricho

uit eten in Cordoba

Bij dit restaurant kun je kiezen uit veel verschillende tapas. Er zijn hier best een aantal vegetarische opties. Ik koos hier de spinaziekroketjes, de tomatencrème, de Spaanse tortilla en gefrituurde aubergine met honing. Het eten was hier best oké (en veel beter dan het restaurant van de vorige avond), alleen zou ik het dagmenu niet aanraden, dit was erg simpel.

Zumeria El Arbolito

 

Aan de overkant van onze straat bij het hotel, zat het mini-lunchtentje Zumeria El Arbolito, waar je zo voorbij loopt. Je kunt hier terecht voor heerlijke verse sappen, die ter plekke worden klaargemaakt. We hadden hier ook ontbijt met toast met avocado.

La Tarterie

Uit eten in Cordoba

Als je zin hebt in een heerlijk taartje, dan zit je bij La Tarterie helemaal goed. In dit kleine taartwinkeltje vind je huisgemaakte taarten die je ook mee kan nemen in een doosje. Vooral de worteltaart smaakte erg lekker.

Mojaelchurro

Uit eten in Cordoba-6

In de straat Calle Cardenal Conzalez kwamen wij een super leuk churros tentje tegen. De dame die achter de balie stond was vrolijk en maakte speciaal voor ons verse dunne churros. We konden zelf onze topping kiezen en na alle zoetigheid had ik wel zin in een glaasje jus d’orange. Ook dit werd vers klaargemaakt.

La Flamenca

Uit eten in Cordoba-1

We hebben hier alleen een drankje gedronken, maar je kunt hier ’s avonds ook een aantal vegetarische gerechten eten. De reviews die ik gelezen heb, waren positief.

Wil je meer lezen over Andalusië?

Hier lees je alles over de kustplaats Malaga.

Ronda mag je echt niet overslaan tijdens een bezoek aan Zuid-Spanje.

6 x doen in Cordoba: een verborgen parel in Andalusië.

7 reacties op “6 x uit eten in Cordoba

  1. Wat zien de hapjes er allemaal heerlijk uit, het lijkt me best lastig om als vegetariër de juiste plekken te vinden. Ik was van e week uit eten en toen viel het me op dat er maar een gerecht was die geen vlees of vis bevatte.

    Like

  2. Ziet er lekker uit. Ik ben zelf een lastige eter als het gaat om het uitproberen van andere dingen of in het buitenland. Maar eerlijk is eerlijk; om het uiterlijk zou je het niet laten. Leuk om je blog te lezen!

    Like

  3. Lijkt me inderdaad best lastig maar zo te zien en lezen is het aardig gelukt

    Like

  4. Dat lijken me allemaal heel leuke plekken om een hapje te eten zeg!

    Like

  5. Mhm klinkt allemaal erg leuk! Hoop dat je blog veel gevonden gaat worden door mensen die hier naar op vakantie gaan!

    Like

  6. Churros zijn zo lekker! Mmm… krijg er gelijk trek in!

    Like

  7. Dat ziet er allemaal wel heel goed uot

    Like

Plaats een reactie