Reistips

Goedkope stedentrips in de winter

goedkope stedentrip praag

Wil je er na de feestdagen even lekker tussenuit? Ook in de winter kun je leuke stedentrips maken, voor een fijn prijsje. Je kunt al naar fijne winterbestemmingen voor minder dan €40 euro. Daarom een aantal goedkope bestemmingen voor de winter op een rij.

Venetië

Venetië Italië Gran Canal

Venetië is één van de romantische steden in Europa met veel water en eilandjes. Hoewel je misschien niet aan deze stad zou denken als winterbestemming, is het toch erg geschikt. Waar je in de zomer in de drukte tussen de toeristen loopt en het water in de grachten niet zo fris ruikt, is het in de winter een hele rustige stad. Hierdoor kan je extra goed genieten van de bijzondere stad. Er is genoeg te zien en te doen in Venetië en ook kun je een leuk uitstapje maken naar de eilandjes Murano en Burano.

Je vliegt al vanaf €30 euro naar Venetië vanaf Eindhoven.

Praag

goedkope stedentrip praag

Praag is een prachtige stad, vooral in de wintermaanden. Met een laagje sneeuw ziet de historische binnenstad er nog mooier uit. Ook is het een stuk rustiger in de winter, dus pak je handschoenen en sjaal maar in!

Je vliegt al naar Praag vanaf €27 van Eindhoven.

Warschau

warsaw goedkope stedentrip winter polen Warschau

Een andere prachtige winterse bestemming is Warschau in Polen. Gelukkig zijn hier genoeg warme spots waar je een warme koffie of chocolademelk kunt drinken. Een tip: bezoek wanneer het donker is het Paleis van Cultuur en Wetenschappen, vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad.

Je vliegt al vanaf €34 naar Warshau vanaf Eindhoven.

Valencia

Valencia stedentrip.jpg

De Spaanse stad Valencia is ook fijn om in de winter te bezoeken. Je hebt hier kans op zonnige dagen en een fijne temperatuur. Misschien dat je zelfs op het terras kunt zitten of je kunt een fijne strandwandeling maken. In de wintermaanden vind je in Valencia niet zoveel toeristen, waardoor je niet urenlang in de rij hoeft te staan voor de grote bezienswaardigheden.

Je vliegt al vanaf €34 naar Valencia vanaf Eindhoven.

Sofia

Sofia Belgrado goedkope stedentrip

Is je budget niet zo groot? Dan is Sofia een goede keus voor een stedentrip! Naast de vlucht zijn hier ook de overnachtingen en het eten goedkoop. De stad is niet zo heel groot, dus je kunt alles prima in een weekend zien. Vergeet vooral niet deze kathedraal te bezoeken, ook van binnen is hij prachtig! Mocht je van wintersport houden, dan kan dat ook prima in Sofia. Vlakbij de stad ligt een wintersportgebied.

Je vliegt al vanaf €32 naar Sofia vanaf Eindhoven.

Wat is jouw favoriete winterbestemming voor een stedentrip?

18 reacties op “Goedkope stedentrips in de winter

  1. Venetië is een prachtige stad alleen jammer dat het in de afgelopen jaren te touristisch is geworden. Die grote boten moeten daar is snel afgekapt worden voor er niks meer van over is.

    Like

  2. Naar Praag wil ik zo graag nog eens terug. Is al van mijn kindertijd geleden dat ik er geweest ben

    Like

  3. susanvanzoetisgoed.nl

    Zou leuk zijn als de boel in Venetië zou bevriezen, haha. Lekker schaatsen enzo! Leuke tips weer!

    Like

  4. Leuke tips! Ik ben echt nog nooit ver weg geweest. Maar als ik je foto’s zo zie zou ik het liefst vandaag nog vertrekken 😀

    Geliked door 1 persoon

  5. stefaanvivant

    Ik wil naar Praag en ook naar Venetie! zelf ga ik al 2 jaar naar Barcelona paar dagen na nieuwjaar! overdag 16 graden, wat zon en veel minder volk dan in de zomermaanden!

    Like

  6. Praag is heel mooi! En vond het hier iok nuet al te duur

    Like

  7. Jenny - ikreis.net

    Ohhhhh, Sofia! Ik vind het een geweldige stad, voor mij zou een weekend echt veel te kort zijn.

    Leuke bestemmingen!

    Geliked door 1 persoon

  8. Je brengt me op goede ideeen, tijd voor een mooie city trip.

    Like

  9. Ja ik ben helemaal voor stedentrips in de winter. Vroeger met mijn ouders gingen we met kerst altijd naar een andere stad waaronder Berlijn en Praag. Praag is zo prachtig in de winter. Twee jaar geleden was ik met kerst met mijn kinderen naar Wenen dat was ook erg mooi. Venetië zou ik niet zo aan hebben gedacht maar ik denk dat het inderdaad prachtig moet zijn deze maanden. En veel rustiger dan die drukte in de zomer ook.

    Like

  10. Wat een leuke tips! Die laatste kende ik nog niet.

    Like

  11. Er staan nog wel een aantal steden die op mijn wishlist staan. Stedentrips zijn zo ontzettend leuk! Mijn eerstvolgende wordt echt Italie.

    Like

  12. In de winter citytrippen heeft ook zijn charmes 💜 Valencia en praag staan hier nog op de bucketlist!

    Like

  13. Praag lijkt me heel erg mooi om te bezoeken. Ooit ga ik ook eens een stedentrip doen, lijkt me zalig!

    Like

  14. Het lijkt mij superleuk om stedentrips te doen. De kosten is nog niet verblijf toch of al incl. hotel?

    http://dhini.nl

    Like

  15. Heel leuk! Voiral Venetie en Valencia lijken me leuk! Ik heb onlangs nog Barcelona gedaan… en dat viel qua prijs ook mee! 😉

    Like

Plaats een reactie