Interieur Lifestyle

5 tips om je interieur winterproof te maken

winterproof huis interieur

De dagen worden kouder en het is al bijna winter. Tijd om je huis gezellig te maken voor de winterperiode. In dit artikel vind je tips om je interieur winterproof te maken.

Zelf zit ik nog half in een verhuizing en zijn de muren net geverfd. Toch hoop ik voor het nieuwe jaar mijn huisje helemaal winterklaar te hebben.

1. Heel veel kaarsjes

Kaasjes zijn voor mij dé manier om mijn huis gezelliger te maken. Ik vind vooral kaarsen in een potje handig. Voor nu heb ik planken aan de muur in gedachten waar ik verschillende kaarsen op kan zetten. Ook heb ik verschillende stenen huisjes gezien waar je een kaarsje in kan zetten.

2. Fluffy kussens of dekens

Een andere manier om meer warmte in huis te creëren zijn zachte kussens van velvet of een lekkere warme deken. Zeker als ik op de bank een serie kijk, is het fijn om extra warm te zitten.

3. Een vloerkleed

Als je nog geen vloerkleed in huis hebt, dan is dit een aanrader. Een extra kleed naast je bed is ook heel fijn. Zo stap je nooit uit bed op de koude vloer. En het ziet er natuurlijk gewoon gezellig uit.

4. Extra kleur

Als je in een vrij wit huis woont, kun je wat kleur aan je interieur toevoegen met woonaccessoires. Okergeel is een kleur die je nu veel ziet, maar ook donkerroze of mosgroen zijn fijne kleuren. En je kan ook een muur een kleurtje geven als je wat meer kleur wilt.

 5. Kerstboom

De kerstboom is al aangeschaft en nu de lichtjes en de kerstballen nog 🙂 Ik vind een kerstboom altijd heel gezellig in huis en dit jaar wil ik wat gekke kerstballen aanschaffen, waardoor de boom er nog leuker uitziet.

10 reacties op “5 tips om je interieur winterproof te maken

  1. Leuk om te lezen! Ik heb ook heel veel kaarsjes en een mini-kerstboom in mijn studentenkamer haha 🙂

    Like

  2. Ik vind het altijd gezellig als de kerstspullen in huis komen, dan is het voor mij echt winter.

    Like

  3. De gezeligste periode van het jaar! Leuke tips dat je ook geeft! Vooral de kaarjes vind ik leuk! Al mag de kerstboom natuurlijk ook niet ontbreken!

    Like

  4. Ik heb de woonkamer nu ook in winterinterieur. Bijvoorbeeld door meer donkere kussenhoezen te gebruiken.

    Like

  5. Het maakt het een stuk gezelliger om dit allemaal te veranderen in de woonkamer, leuke blog.

    Like

  6. Ik kan ook altijd heerlijk genieten van de winterperiode. Veel kaarsjes en kwieke kerstdecoraties maken het huis knie, gezellig en sfeervol in de donkere dagen.

    Like

  7. cynspirerend

    Kaarsjes en fluffy kussens zijn echt onmisbaar in een lekker winterhuisje inderdaad. Bij ons staat de kerstboom ook al mooi te pronken. 🙂

    Like

  8. Kaarsjes en lekkere warme dekens zijn hier ook weer in huis, zo gezellig altijd!

    Like

  9. Ik hou van kaarsen, heb een kast vol met theelichtjes en geurkaarsen. De Kerstboom zorgt inderdaad voor sfeer, ik kijk er graag naar. Dekentjes zijn een must tijdens de koudere maanden.

    Like

  10. Ik hou ook zo van kaarsjes, geven het huis zo een warm gevoel

    Like

Plaats een reactie