Reisverhaal

Rondreis Andalusië | Sevilla

Na een treinreis van twee uur komen we aan in Sevilla, de laatste stop van onze rondreis in Andalusië. We wandelen door de smalle straatjes naar het appartement waar we overnachten: Welldone Cathedral. In de straatjes komen we regelmatig auto’s tegen die maar nét de bocht om kunnen. Wat ben ik blij dat we lopend zijn. 

Ons appartement ligt midden in het centrum en we blijven daarom niet lang. Tijd om deze stad te ontdekken. Sevilla is een stad waar je de tijd voor moet nemen om het te leren kennen. Naast alle grote bezienswaardigheden zijn er namelijk ook andere leuke wijken. Zelfs in de vier dagen dat wij er waren, hebben we lang niet alles gezien.

Sevilla-38

Het historische centrum van Sevilla is niet zo heel groot en dat is fijn, want je kunt overal makkelijk naar toe wandelen. We wilden eerst een OV-kaart kopen, maar dat bleek dus helemaal niet nodig te zijn. Daarnaast is het weer in het najaar ideaal. Warm genoeg om zonder jas te lopen en iedere dag zon.

Bijzondere wijken

Ten noorden van het centrum van Sevilla vind je de wijk Encarnación & Regina en Feria. In beide wijken vind je hippe boetieks waar je goed kan shoppen. Een echte aanrader om uit eten te gaan is het plein Alameda de Hércules. Hier zitten allemaal leuke eettentjes en onze favoriet was Alameda Rock. Heerlijk eten, geschikt voor vegetariërs en een vriendelijke eigenaar. Ik vond het heerlijk om door deze wijken heen te slenteren en om elke hoek weer wat nieuws te ontdekken.

Sevilla-5.jpgSevilla-75.jpg

Plaza de España

Plaza de España is één van de plekken die we meerdere keren bezocht hebben. Dit bijzondere plein werd gebouwd voor een tentoonstelling in 1929 en heeft 52 tegelmozaïeken. Met zonsondergang is het plein erg mooi, maar ook overdag is er van alles te doen. Je kunt voor een paar euro in een bootje varen en dat was best leuk om te doen! Ook zijn hier regelmatig straatoptredens van artiesten en flamencodansers.

Sevilla-94

Real Alcázar

Het beroemde paleis Real Alcázar mochten we natuurlijk niet overslaan. Hoewel we dachten dat we best vroeg waren (net na openingstijd), stond er al een hele rij met toeristen. Dit is het oudste paleis van Europa dat nog steeds gebruikt wordt door de koninklijke familie. Overal in het pand kun je prachtige Moorse details vinden. Vergeleken met het paleis in Cordoba is dit een stuk groter en vind je hier veel fotogenieke plekken. We hebben hier ruim een halve dag doorgebracht.

Sevilla-165.jpg

Daarnaast was er natuurlijk nog veel meer te zien, zoals dit leuke torentje bij de rivier. Een aanrader is nog de Metropol Parasol bij zonsondergang. Dit is een supergroot houten bouwwerk, waar je dus een fantastisch uitzicht hebt. Kortom, Sevilla is een prachtige stad, er is veel te zien en te doen en ik zou er zo nog een keer heen gaan.

Ben jij wel eens in Sevilla geweest?

 

 

2 reacties op “Rondreis Andalusië | Sevilla

  1. Super leuk om te lezen! Sevilla is prachtig. Ik heb er een jaar gewoond.
    Zo bijzonder om jouw ervaringen te lezen 🙂
    Liefs, Florentine

    Like

  2. Spanje is een heerlijk vakantieland. Nog nooit in Sevilla geweest, maar het staat op mijn lijst

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: