Travel guide

7 x dit moet je gezien hebben in Sevilla

Sevilla is één van de mooiste steden in Andalusië en de stad staat dan ook vol met bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan. Zeven dingen die je echt gezien moet hebben tijdens een trip naar Sevilla en mocht je nog tijd over hebben, dan is er nog veel meer te ontdekken 😉

Bezienswaardigheden in Sevilla

Sevilla Plaza de España Sevilla Plaza de España

1. Plaza de España

Op deze plek ben ik verschillende keren geweest, op verschillende tijdstippen op de dag. Vooral rond zonsondergang is het hier heel mooi. Het plein werd gebouwd voor een expositie in 1929. Het tweehonderd meter brede plein is dus nog niet zo heel oud, maar de architectuur met de bruggen, de torens en de mozaïeken zijn prachtig om te zien. Je kunt voor 6 euro ook een bootje huren, waarmee je 35 minuten mag varen op het water. Naast dat je een tof uitzicht hebt vanaf de boot, is het ook nog eens heel leuk om te doen.

Sevilla Het Alcazar (11)

2. Het Alcazar

Eén van de hoogtepunten in Sevilla is Real Alcázar, een paleis vol Moorse architectuur. Het paleis ligt naars de kathedraal Giralda en het is er de hele dag druk. Er zijn verschillende gebouwen en tuinen te bezichtigen in verschillende stijlen.

3. Flamenco dansers

Andalusië staat bekend om de flamenco dans. Tijdens een trip naar Sevilla mag dit dus niet ontbreken. Op verschillende plekken in de stad kun je shows bekijken, maar ook op straat kun je genieten van enthousiaste dansers.

Sevilla-140

4. Metropol Parasol

Dit bijzondere uitkijkpunt ligt midden in de stad en mag je zeker niet overslaan tijdens een trip naar Sevilla. Het mooist is om de stad te bekijken vanaf het dak tijdens zonsondergang. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, want er staat al gauw een lange rij. Boven kun je rondlopen op de houten constructie en de stad van alle kanten zien. De lucht was zó mooi toen ik er was.

Sevilla-165Sevilla-163

5. Torro del oro

Deze toren bij de rivier de Guadalquivir wordt ook wel de toren van het goud genoemd. Het is een Moors bouwwerk uit de 12e eeuw toen Andalusië een bloeiperiode had. Nu zit er een museum in en kun je vanaf de toren de stad bekijken.

6. Kathedraal de Santa Maria de la Sede

De kathedraal in Sevilla is de grootste gotische kathedraal van de wereld. Dit reusachtige bouwwerk werd gebouwd op de plek waar eerst een Moorse moskee stond. Alleen de sinaasappelhof en de Giraldatoren zijn bewaard gebleven uit die tijd. Het is een aanrader om de toren te beklimmen!

Sevilla-175 7. Barrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz is de Joodse wijk van Sevilla en grote kans dat je hier door heen loopt als je de kathedraal of het Alcázar gaat bezoeken. De wijk is helemaal opgeknapt en je kunt er unieke winkels en restaurantjes vinden. Andere leuke wijken om te bezoeken zijn Alameda, in de buurt van de Metropol Parasol en Triana, aan de overkant van de rivier.

Hier lees je meer over mijn trip naar Sevilla.

0 reacties op “7 x dit moet je gezien hebben in Sevilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: