Hotspots

De leukste plekjes om te ontbijten in Berlijn

Begin je vakantiedag goed met een lekker ontbijtje buiten de deur. In Berlijn zijn er genoeg hippe plekken waar je uitgebreid kan ontbijten of brunchen. Vier favorieten op een rij. 

Roamers

Roamers was mijn favoriete spot tijdens mijn trip naar Berlijn. Verstopt in de steegjes van Neukölln vind je deze parel. De Californische sfeer werd overal in doorgevoerd, van de houten plankjes, country muziek en de grote kruiden bij het eten. Het eten ziet er niet alleen heerlijk uit, maar smaakt ook nog eens heel goed. Hier kom ik zeker nog een keer terug!

Roamers | Pannierstrasse 64, 12043 Berlin

Hotspots Berlijn ontbijt lunch (4)

House of Small Wonder

House of Small Wonder is een super leuke plek in het centrum van Berlijn. De mooie witte trap met planten is alleen al een reden om hier langs te gaan. Op de eerste verdieping vind je een gezellige ruimte om te ontbijten. Er zijn Franse en Japanse gerechten en de scrambled eggs waren heerlijk! Het is hier altijd druk, dus je kunt het beste tussen 9 en 10 uur in de ochtend komen.

House of Small Wonders | Johannisstr. 20, 10117 Berlin

Bowl Bistro

Vlakbij het station Warschauer Strasse vind je het vegan restaurant Bowl. Op de begane grond vind je naast de (vegan) supermarkt ook een bistro waar je een fijn ontbijt kunt halen. De wrap met avocado en sojabonen en de bosbessen scone smaakten goed, dus ik ben hier dan ook twee keer geweest voor ontbijt. Alles is ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

Bowl Bistro | Warschauer Str. 33, 10243 Berlin

Distrikt Coffee

Een fijn koffie- en ontbijttentje is Distrikt Coffee in Mitte. Getoaste brioche, een superfood bowl of gepocheerde ei op toast met avocado? Tot 16:00 uur kun je al dit lekkers bestellen. Achterin de zaak staat een grote tafel waar je aan kunt werken met je laptop met natuurlijk een kopje koffie.

Distrikt Coffee | Bergstraße 68, 10115 Berlin

Wat is jouw favoriete plek om te ontbijten?

11 reacties op “De leukste plekjes om te ontbijten in Berlijn

  1. Eigenwijzer

    Ze zien er al=lemaal gezellig uit! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik krijg er gewoon helemaal trek van. Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik vond centrum Berlijn ook leuk. Maar ben er niet in ontbijttentjes geweest.

    Like

  4. Zo dat ziet er allemaal echt goed uit. Ik ben zelf 20 jaar geleden voor het laatst in Berlijn geweest maar zat er toevallig aan te denken om in de meivakantie met de kids te gaan. Dochterlief had namelijk net een proefwerk over de koude oorlog en de muur dus toen dacht ik “hee meivakantie-materiaal”! 😉

    Like

  5. Buiten de deur ontbijten is bijna altijd leuk. En met dat fotomateriaal van jou loopt het water me zo door de mond…

    Like

  6. feliceveenman

    Als ik het goed begrijp eet je in Berlijn lekker “buitenslands” want ik kom niet een Duitse eetgelegenheid tegen…dat is dan best wel weer grappig. Alles ziet er heerlijk uit hoor begrijp me goed!

    Like

    • Je hebt in Berlijn inderdaad veel ‘buitenlandse’ eettentjes. Ik heb vooral gekeken waar je ook lekker vegetarisch kunt eten, dus een typisch Duits café of restaurant met curryworst of andere vleesgerechten zul je niet zo snel op mijn blog tegenkomen 🙂

      Like

  7. Dat ziet er allemaal heerlijk en leuk uit! Dit bericht sla ik zeker op voor als wij naar daar trekken 😀

    Geliked door 1 persoon

  8. Oh..ze zien er lekker uit. Someday als ik naar Berlijn ben, zou ik hier langs komen

    http://dhini.nl

    Like

Plaats een reactie