Lifestyle Mindstyle

Zo krijg je weer energie na een drukke werkdag

Opladen na werkdag energie

Na een drukke dag op werk, plof je waarschijnlijk op de bank om daarna een avondje te Netflixen. Het lijkt best fijn om even niks te doen, maar dat bekent niet dat je er ook meer energie van krijgt. Door een paar dingen te veranderen op z’on avond, krijg je veel meer energie.

Sporten

Misschien denk je dat je veel te moe bent na werktijd om ’s avonds te gaan sporten. Maar dat valt best wel mee, het moeilijkste gedeelte is om er te komen. Een wandeling in de buitenlucht helpt ook. Door het sporten ben je minder moe en je houdt daarna nog genoeg tijd over om even op de bank te hangen voor een serie.

Met vrienden afspreken

Hoewel je misschien helemaal geen zin hebt om je huis uit te gaan, toch kan het met vrienden afspreken je helpen om te ontspannen en nieuwe energie te geven. Je praat dan even over wat anders en bent daardoor afgeleid van de stress van werk.

Gezond eten

Wanneer je de hele dag gewerkt hebt, is het verleidelijk om een pizza of iets anders makkelijks te eten. Maar van een gezonde maaltijd krijg je veel meer energie. Dat halve uurtje in de keuken staan, betaalt zich wel weer terug.

Hobby’s

Je hele leven draait niet alleen om werk en daarom is het juist goed om ’s avonds iets te doen wat je echt leuk vindt. Misschien heb je wel een creatieve hobby, zoals handletteren of maak je graag muziek. Door iets leuks te doen, krijg je ook weer energie.

Zorg voor echte rust

Door van het beeldscherm op werk gelijk achter je eigen laptop of tv te duiken, komt je hoofd niet echt tot rust. Zet daarom even je laptop, televisie én mobiel uit en ga minstens een half uurtje wat anders doen. Ben je echt te moe? Dan is het beter om lekker vroeg naar bed te gaan en echt uit te rusten.

Wat doe jij het liefst na een drukke werkdag?

10 reacties op “Zo krijg je weer energie na een drukke werkdag

 1. Meestal heb ik nergens zin in, net wat koe al aangeeft, maar dan juist er even op uit met vrienden is dan heel fijn. Ik vond vroeger terug fietsen na een drukke werkdag ook altijd heel erg fijn, hoofd leeg maken, zal ik maar zeggen.

  Like

 2. Toch wel met een pot thee op de bank tv kijken moet ik zeggen. En dat mag ik dan ook wel van mezelf.

  Like

 3. Eigenwijzer

  Zelf vind ik mediteren fijn, even wat tijd voor mezelf en om tot mezelf te komen

  Like

 4. helemaal mee eens!!

  Like

 5. Relaxen op de bank met netflix en thee! Dat werkt voor mij!

  Like

 6. Op dit moment (ik ben 35 weken zwanger) doe ik het liefst helemaal niets meer haha. Hiervoor ging ik altijd sporten na het werk, heerlijk! Daar krijg ik veel energie van!

  Geliked door 1 persoon

 7. Fijne tips. Vanaf punt drie zou ik wel doen om weer energie te krijgen

  http://dhini.nl

  Like

 8. Ik vind het soms wel fijn om gewoon eens een kamer thuis helemaal op te ruimen en anders in te richten of gewoon eens flink schoon te maken met goede muziek op de achtergrond. Misschien niet wat de meeste mensen in gedachten hebben bij tot rust komen, maar een opgeruimd huisje zorgt in mijn hoofd wel voor rust.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat een goede tips! Zeker mee eens.

  Like

 10. Ik ga lekker naar het paard. Door buiten en bezig te zijn ontlaad ik en tegelijk laad ik weer op. Dan kom ik moe maar voldaan thuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: