Travel guide

Budget tips voor Berlijn | Deze 10 dingen zijn gratis

Berlijn is best een goedkope stad vergeleken met andere Europese steden. Daardoor is een tripje naar Berlijn al veel fijner voor je portemonnee. Met deze tips kun je nog meer uit je citytrip halen.

1. Paleistuinen van Charlottenburg

Hoewel het Pruisische paleis erg mooi is om te bezoeken, is de tuin ook prachtig. Vooral in de lente/zomer wanneer alles in bloei staat, is het een plaatje!

2. Stadswandeling

Een leuke manier om de stad te leren kennen is met een stadswandeling. De wandelingen van New Berlin Tours zijn gratis (fooi wordt wel gewaardeerd). Je brengt dan 2,5 uur een bezoek langs onder andere de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur en de TV Toren. Daarnaast kun je ook een alternatieve tour doen om een andere kant van Berlijn te zien.

Berlijn bezienswaardigheden gratis

3. Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

In de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk zwaar beschadigd. Het is indrukwekkend om te zien wat er nog van over is. Je kunt de binnenkant gratis bezoeken en ook kun je een kijkje nemen in de nieuwe kerk die er naast staat.

Berlijn bezienswaardigheden gratis (1)

4. Koepel van Reichstag

Wil je een (gratis) bezoekje brengen aan de koepel van de Reichstag in Berlijn? Zorg er dan voor dat je ruim van te voren een plekje geboekt hebt.

Berlijn bezienswaardigheden gratis (6)

 

5. Streetart

Om kunst te bekijken, hoef je in Berlijn niet per sé een museum te bezoeken. Overal in de stad vind je prachtige muurschilderingen. In Kreuzberg kun je bijvoorbeeld streetart spotten, maar ook de East Side Gallery heeft bijzondere werken.

Berlijn Tränenpalast.jpeg

6. Tränenpalast

Net naast het station Friedrichstraße vind je het gratis museum Tränenpalast (het Tranen Paleis). Dit is een prima alternatief voor het vrij toeristische Checkpoint Charlie om een grensovergang te bekijken.

Berlijn bezienswaardigheden gratis (4)

7. Uitzicht over de stad

Niet alleen van de Fernsehturm heb je een mooi uitzicht over Berlijn. Ook vanaf het hoogste punt in het Viktoriapark in Keuzberg kun je de stad goed zien (en het is gratis). Een andere plek is Klunkerkranich, een dakterras bovenop het winkelcentrum Neukölln Arcaden. Een drankje erbij en genieten maar!

Berlijn bezienswaardigheden gratis (2)

8. Oorlogsmonumenten

Naast de Gedächtniskirche en Tränenpalast zijn er nog verschillende historische plekken die je kunt bezichtigen. Zo is het Holocaust Monument vrij te bezichtigen en kun je bij Topography of Terror meer leren over de Tweede Wereldoorlog. Iets buiten de stad in Oranienburg vind je het oude concentratiekamp Sachsenhausen en in het Treptower Park is een Sovjet monument.

Berlijn bezienswaardigheden gratis (7)

9. Relaxen aan het meer

Rondom Berlijn zijn ontzettend veel meren te vinden. Ten noorden van Berlijn ligt bijvoorbeeld het Liepnizee meer en ook bij het bos Grunewald kun je aan het water zitten.

Berlijn bezienswaardigheden gratis (3)

10. Karaoke in het Mauerpark

In de zomermaanden kun je in het Mauerpark genieten van de Bear Pit Karaoke. Op zondagmiddag staan de mensen in een rij om te zingen en zit het helemaal vol met toeschouwers. Gezellig!

2 reacties op “Budget tips voor Berlijn | Deze 10 dingen zijn gratis

  1. Wat een goede tip. Zelf vind ik het altijd heerlijk om zelf door steden rond te lopen en leuke plekken te ontdekken

    Like

  2. feliceveenman

    ik moet toch nodig weer eens naar Berlijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: