Reistips

5 tips voor het boeken van een last minute vakantie

Last minute

Sommige reizen plan ik al maanden van te voren, maar soms ga ik ook last minute op reis. Lekker spontaan als ik er even tussen uit wil. Hoewel last minutes niet altijd goedkoper zijn, is het wel fijn als je nog een goede deal kan scoren. In dit artikel geef ik je vijf tips voor het boeken van een last minute. 

1. Wees flexibel

Vlak voor een reis zijn er vaak nog plekjes open. Tegen een aantrekkelijke prijs kun je dan een goede last minute scoren. Hoe meer tijd er tussen het boeken en de reis zit, hoe meer keuze je natuurlijk hebt voor de bestemming en hotels. Maar het kan wel eens voordeliger zijn als je echt op het laatste moment boekt. Je kunt al last minute reizen boeken vanaf 6 weken  tot een week voor vertrek.

2. Zet je wensen op een rij

Een last minute vakantie kun je zelf zo leuk maken als je wilt. Gelijk vanuit het hotel op het strand? All inclusive? Een hotel of juist een appartement? Een rustige omgeving of juist vlakbij een bruisend centrum? Daarnaast bepaalt je budget natuurlijk ook welke opties er voor je zijn.

3. Visum nodig?

Voordat je een last minute reis boekt, is het handig om eerst even te checken of je een visum nodig hebt voor dit land. Soms kun je een visum aanvragen op het vliegveld van je bestemming, maar voor sommige landen moet je dit al ruim van te voren aanvragen. Bekijk hiervoor goed de informatie van de ambassade of het consulaat het land waar je heen wilt gaan.

4. Is je paspoort nog geldig?

Ook niet onbelangrijk, hoeveel maanden is je paspoort nog geldig? Voor elk land is het minimum anders. Zo moet je paspoort voor Turkije nog tenminste 150 dagen geldig zijn en voor Egypte minimaal nog 6 maanden. Het zou zonde zijn als je vanwege je paspoort het land niet in kan.

5. Hier boek je een last minute vakantie

Op verschillende websites op internet kun je last minute vakanties boeken. Zelf gebruik ik graag de website van TUI, omdat deze overzichtelijk is en je al je wensen kunt aanvinken. Leuke vakantiebestemmingen om snel naar de zon te gaan zijn bijvoorbeeld: Egypte, Kaapverdië of Dubai. Met zo’n pakket zijn je vlucht, transfer en verblijf al geregeld en het enige wat jij dan nog hoeft te doen is je koffer inpakken en daarna genieten van de zon!

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

9 reacties op “5 tips voor het boeken van een last minute vakantie

  1. lodiblogt

    Flexibel zijn is wel heel belangrijk ja, want ik denk niet dat je altijd maar kan krijgen wat je graag wilt en oh ja dat paspoort, hou dat goed in de gaten! Goede tips!

    Like

  2. Zelf ben ik meer van het plannen maar een weekendje weg wil ik nog weleens vrij last minute boeken dus dan zijn dit zeker wel bruikbare tips!

    Like

  3. feliceveenman

    leuk om te lezen. Wij zijn enorm last minute: we gooien de tent in de auto en bedenken dan eens waar we heen gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden: zo verras en verbaas je je zelf. Met vleigreizen heb ik minder ervaring, moet ik bekennen

    Like

  4. Ik houd van duidelijke en overzichtelijke websites. Goed om te lezen dat dit bij TUI het geval is!

    Like

  5. Leuk! laatst naar sicilie geweest, deze tips waren toen ook handig hahaha maar alles is goed gekomen! Thnx voor de tips

    Like

  6. Tof! Fijne tips en leest makkelijk weg! Wij boeken eigenlijk nooit last minute maar ik ga deze tips zeker in m’n hoofd bewaren mocht het toch een keer gaan gebeuren!

    Like

  7. Wat handig tips zeg, altijd wel fijn om ze te weten xxx

    Like

  8. Handige tips! Leuke site heb je ook!

    Like

Plaats een reactie