Reistips

Gastblog | Heidi en Christophe over Florida

Natuurlijk ben ik niet de enige die van reizen houdt. Ik lees graag andere reisverhalen van andere bloggers en het leek me leuk als verschillende bloggers iets zouden vertellen over hun favoriete plek. De eerste gastblog is geschreven door Heidi en Christophe die graag naar Florida gaan.

Christophe vertelt: Florida is onze favoriete vakantiebestemming. We zijn er intussen al zes keer geweest en plannen er elk jaar wel weer een nieuwe roadtrip. Niet alleen zijn er meer dan 300 dagen zon per jaar, nergens zijn er zoveel witte stranden als in Florida. Combineer dat met heerlijke visgerechten, spectaculair wildlife en een relaxte Caribische sfeer, en dan weet je dat dit stukje USA heel geschikt is voor je vakantie. We geven even onze favoriete plekjes mee in the sunshine state.

Gastblog Travelchecker Florida (1)

Orlando ontdekken

Orlando telt het meeste pretparken ter wereld. Naast de Disney parken vind je er ook Universal Studios, Seaworld en Legoland. Ben je echter niet zo’n pretparkliefhebber valt er gelukkig nog genoeg te beleven. Wil je even terug in de tijd reizen, stop dan eens in Celebration. Een stadje dat door Walt Disney himself werd ontworpen. Het herinnert aan de mooie jaren 50 die je herkent uit de films, in tegenstelling tot de pretparken is dit een echte stad.

Zonder huurwagen ben je nergens in Amerika. Wij huren meestal een Mustang cabrio, op en top Amerikaans en perfect om enkele road trips mee te maken. Vanuit Orlando rij je in ongeveer een uurtje naar zowel de oost- als de westkust. Aan weerszijden wachten prachtige stranden op je.

Daytona beach

Op Daytona beach rij je met je wagen gewoon het strand op. Even parkeren en je springt zo het water in. Aan de Mexicaanse Golf zwemmen de dolfijnen dan weer onder je voeten door als je de zonsondergang bewondert op de pier.

Gastblog Travelchecker Florida (3)

Wildlife spotten

Wildlife spotten in Florida doe je in een van de nationale parken. We gingen op zoek naar Manatees en roofvogels in Blue Springs State Park. In Kelly Park dobber je dan weer op een natuurlijke zoetwaterrivier terwijl de Amerikanen de BBQ aansteken aan de oever.

Miami

Meer naar het Zuiden ligt Miami, waar je jezelf in Cuba waant. Naast het prachtige South Beach telt Miami heel wat attracties. Maar wij verloren ons hart aan Islamorada tijdens een road trip naar Key West. Prachtige stranden, beachbars waar ze verse krab en kreeft serveeren, en helderblauw water. In dit paradijs heerst bovendien een zalige vakantiesfeer. Ideaal om te ontspannen na het drukke nachtleven in Miami.

Gastblog Travelchecker Florida (4)

Alligators bekijken

Tenslotte kan je niet uit Florida vertrekken zonder alligators te zien. In elke plas zit er minimum eentje. In de alligator farms leer je meer over deze machtige dieren. Je kan in de Everglades ook een airboat ride maken, waar je tegen hoge snelheid door het moeras raast. Onderweg hou je halt om de gators in het wild te zien. Je kan er zelfs een stukje alligator proeven. Niet slecht maar geef ons toch maar de kreeft…

Wil je meer avonturen lezen van Heidi en Christophe? Dat kan op Travelchecker. Mij hebben jullie in elk geval nieuwsgierig gemaakt naar Florida! Zou jij hier graag heen willen?

3 reacties op “Gastblog | Heidi en Christophe over Florida

  1. Zo gaaf, ik bunny een keer in Florida geweest en wat waren de stranden mooi, zo anders dan de rest of amerika. Leuk om te lezen.

    Like

  2. Lijkt mij een zalige reis!

    Like

  3. Ik vond Islamorada en de Keys in het algemeen ook fantastisch! En de natuur in de Everglades, zoals in het natuurpark van Corkscrew Swamp! En de tropische sfeer van Miami South Beach! Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: