Travel guide

Citytrip Frankfurt | Dit kun je doen in deze moderne metropool

Frankfurt am Main wordt ook wel het Mainhattan van Duitsland genoemd. In het centrum van de stad staan namelijk veel wolkenkrabbers. In dit artikel zet ik de leukste bezienswaardigheden op een rij voor een citytrip naar Frankfurt. 

Stedentrip Frankfurt

Frankfurt lijkt best wel op Rotterdam. Beide steden hebben een moderne binnenstad en het oude centrum van Frankfurt (en Rotterdam) is grotendeels weggevaagd. Toch zijn er bijzondere bezienswaardigheden te zien in deze stad.

Citytrip Frankfurt (2) (1)

1. Römerberg

Het was even zoeken vanaf het metrostation, maar vlakbij de rivier vind je een plein met super schattige en kleurrijke vakwerkhuizen. Na de Tweede Wereldoorlog weren deze huizen in hun oude glorie hersteld.

Citytrip Frankfurt (1) (1)

2. Kathedraal van Frankfurt

Eén van de gebouwen die opvalt aan de skyline van Frankfurt, is de gotische kathedraal St. Bartholomaeus Dom. Deze is tijdens de oorlog ook flink getroffen, maar kun je nu weer bewonderen. Vroeger werden er in deze kerk keizers gekroond.

Citytrip Frankfurt (3) (1)

3. Eiserner Steg

Vlakbij de kathedraal ligt de leukste brug om de rivier over te steken: Eiserner Steg. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en je vindt er overal liefdeslotjes.

Citytrip Frankfurt (6) (1)

4. Uitzicht vanaf Main Tower

Vanaf de Main Tower heb je op 200 meter hoogte uitzicht over de hele stad. De toren staat midden in het zakelijke centrum en je kunt hier vandaan dus goed de wolkenkrabbers zien. Ook in de avond kun je hier prachtige foto’s maken.

Citytrip Frankfurt (7) (1)

5. Geldmuseum

Frankfurt is het financiële centrum in Europa en daarom is het Geldmuseum een leuk uitje. Je leert hier van alles over geld en kun jij de valse biljetten ontdekken?

Citytrip Frankfurt (9) (1)

6. Zeil

In Frankfurt kun je prima shoppen. Het bekende winkelcentrum My Zeil moet je echt bezoeken. De vorm van het gebouw is bijzonder en vanaf de 7e verdieping is een uitkijkpunt. In de rest van de straat Zeil vind je veel winkels.

Citytrip Frankfurt (5) (2)

7. Wandeling langs de Main

De Main is de grote rivier door Frankfurt loopt. Tijdens een wandeling langs deze rivier kun je niet alleen de Eisener Steg oversteken, maar zijn er ook nog 18 andere bruggen die je kunt oversteken. Langs de oever kun je de skyline van de stad goed zien.

Ben je wel eens in Frankfurt geweest?

6 reacties op “Citytrip Frankfurt | Dit kun je doen in deze moderne metropool

 1. Wat leuk deze dingen even op een rijtje. Ik ben er nog nooit geweest, het staat niet hoog op mijn lijstje. Maar lijkt me nog wel eens tof om naartoe te gaan.

  Like

 2. Eigenwijzer

  Ik wist niet dat Frankfurt zo mooi was, leuke foto’s! 🙂

  Like

 3. Nee, nog nooit maar de foto’s op je blog spreken me zeker wel aan!

  Like

 4. Wat een prachtstad! Hier wil ook echt graag een keer naartoe…

  Like

 5. Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er zeker de moeite uit! 🙂

  Like

 6. Jammer dat bijna alles relatief nieuw is he.. Ik heb dit jaar al twee tripjes naar Duitsland gemaakt (zit nu in Cochem) en dat bevalt goed.. volgende keer dan maar naar Frankfurt. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: