Travel guide

7 x doen tijdens je vakantie in San Sebastian

San Sebastian Donostia

De Baskische stad San Sebastian (Donostia) ligt in het noorden van Spanje en staat bekend om het mooie strand en de lekkere pintxos (tapas). Ik verbleef vijf dagen in deze leuke stad, maar ik had hier nog wel een week langer willen blijven! Deze zeven dingen kun je doen in San Sebastian.

1. Beklim Monte Urgull

san sebastian

Je kunt San Sebastian vanaf drie verschillende heuvels bekijken en Monte Urgull is hier één van. De heuvel naast het oude centrum is 123 meter hoog en je kunt vanaf hier de stad, het La Choncha strand en het surfstrand La Zurriola zien. Daarnaast kun je ook de berg Igeldo op met een kabeltreintje of de stad zien vanaf de berg Ulia.

2. Neem de boot naar Santa Klara

san sebastian-2

In het midden van de baai ligt het eiland Santa Klara. Er zijn twee verschillende lijnen die naar het eiland varen, een rode en een langere blauwe lijn. Het leukst is om de blauwe lijn te nemen, zodat je het eiland en de baai goed kan bekijken. Het eiland zelf is iets minder interessant, maar je kunt wel fijn zonnen terwijl je op de volgende boot terug wacht.

3. Proef verschillende Pinxtos

san sebastian-3

In het oude stadscentrum van San Sebastian (Parte Vieja) vind je veel barretjes die Pinxtos (tapas) serveren. Je kunt een rondje maken langs de verschillende restaurants of bij één blijven hangen. Het restaurant Sirimiri is een echte aanrader, hier hadden ze lekker eten waar ik nog een keer voor terug zou komen.

4. Surf op het Zurriola strand

San Sebastian Donostia

Als je van surfen houdt is het strand Zurriola ideaal. Hier vind je de ruigere golven, vooral in de winter. Ook als je niet kan surfen is het leuk om naar de surfers te kijken. De wijk Gros grenst aan dit strand en is een hippe buurt waar je verschillende restaurants en bars vindt.

5. Ontdek de oude stad

san sebastian-5

In het centrum vind je niet alleen bars en restaurants, maar ook leuke winkels en bezienswaardigheden zoals de Santa Maria kerk, het stadhuis en Plaza de la Constitución.

6. Zwem in de baai bij het La Concha strand

San Sebastian Donostia

La Concha is één van de mooiste stranden van Europa en je kunt hier fijn zwemmen in de baai. Het strand ligt dichtbij het centrum van de stad en is dus ideaal als je daar in een hotel verblijft. Je kunt ook zonnen op het strand Ondaretta wat iets verder in de baai ligt.

7. Maak een wandeling langs de kust

san sebastian-7

Langs de kust van San Sebastian naar het dorpje Pasaia kun je een prachtige wandeling maken langs de Baskische kust. De route is vrij makkelijk, mits het niet regent en duurt ongeveer drie uur. Daarna kun je de bus terug nemen naar San Sebastian.

2 reacties op “7 x doen tijdens je vakantie in San Sebastian

  1. Die pinxtos en het Conchastrand: laat maar komen😊!

    Geliked door 1 persoon

  2. Eigenwijzer

    (Reis) inspirerend weer, leuk artikel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: