Travel guide

Deze dingen moet je écht doen in Bilbao

citytrip Bilbao

Tijdens mijn trip naar San Sebastian ben ik ook een dagje naar Bilbao geweest. Ik was vooral geïnspireerd om hier heen te gaan vanwege het boek ‘Origin’ van Dan Brown. Daarom wilde ik zeker een bezoek brengen aan het Guggenheim museum. De stad verraste mij positief (veel groen) en dit zijn de dingen die je niet mag overslaan in Bilbao. 

citytrip Bilbao-14.jpg

citytrip Bilbao-7.jpg

Guggenheim museum

Als er één ding is wat je niet mag overslaan in Bilbao dan is het wel het Guggenheim museum. Ook al is het alleen maar om de buitenkant te zien. De architectuur van het gebouw is bijzonder en ook de grote spin en de bloemenhond zijn fotogeniek. Het beste uitzicht op het museum heb je trouwens vanaf de hoge La Salve brug. Daarnaast is natuurlijk ook leuk om een bezoekje te brengen aan het museum. Ik vond vooral de tentoonstellingen op de begane grond interessant om te zien en je bezoek is inclusief een Nederlandstalige audiotour.

citytrip Bilbao-22.jpg

Oude centrum

Het oude centrum (Casco Viejo) van Bilbao was vroeger best klein. Hier vind je zeven straatjes vol met leuke winkeltjes en lekkernijen, zoals het café Bohemian Lane. Voor een drankje en gebak ben je hier aan het juiste adres. Ook vind je hier het plaza Nueva en de Santiago-kathedraal.

citytrip Bilbao-19.jpg

Uitzicht vanaf de heuvel

Voor een mooi uitzicht over Bilbao neem je de tram die op de Artxanda berg rijdt. De tramstop vind je in de wijk Matiko, vlakbij de Zubizuri brug. Een ritje op de heuvel kost een paar euro en je hebt hier een fantastisch panorama over de stad.

citytrip Bilbao-2.jpg

Casilda Iturrizar park

Tussen het busstation en het Guggenheim museum ligt het mooie park Casilda Iturrizar. Een prima plek om even uit te rusten of om foto’s te maken.

citytrip Bilbao-16.jpg

Het stationsgebouw

De buitenkant van het station in Bilbao ziet er prachtig uit. Als je dan toch in het centrum bent, loop je hier makkelijk langs. Vervolg je weg daarna langs de rivier Nervión om het oude centrum van de andere kant te bekijken.

citytrip Bilbao-21.jpg

Bizkaia brug

Met de metrolijn 1 of 2 kun je makkelijk naar deze brug reizen. Het is een ritje van ongeveer 15 minuten en je stapt uit bij Areeta (lijn 1) of Porugalete (lijn 2). De Bizkaia brug was de eerste brug met een shuttle. Je kunt hier lopend of met een auto de rivier oversteken. Nog leuker is om met de lift naar boven te gaan en de brug lopend over te steken. Je kunt bij de souvenirwinkel een kaartje kopen.

Daarnaast had ik verwacht dat de omgeving heel industrieel zou zijn, maar het plaatsje Bizkaia is juist leuk om rond te lopen of om op het strand te zitten. Dus mocht je tijd over hebben, blijf dan wat langer rondhangen.

citytrip Bilbao-15.jpg

Lunchen bij Copper Deli

Mijn lunch at ik bij Copper Deli Mazarredo. Ik koos een vega panini, een salade (die smaakte wat minder) een een lekker gezonde smoothie. De locatie van Copper Deli is heel handig, het zit namelijk vlakbij het grote treinstation.

Mazarredo 648001 Bilbao, Spanje

Vervoer naar Bilbao

Ik reisde per bus van San Sebastian naar Bilbao. Er zijn verschillende busmaatschappijen en tijdstippen met verschillende prijzen. Met ALSA kun je al voor 7 euro een ticket naar Bilbao kopen. In Bilbao zelf is het handig om een dagkaart voor de metro aan te schaffen, zeker als je nog een uitstapje maakt naar Bizkaia.

Heb jij nog andere tips voor een bezoek aan Bilbao? Deel ze in een reactie!

6 reacties op “Deze dingen moet je écht doen in Bilbao

  1. Mooie foto’s van een prachtige stad. Deze komt op het #nog-een-keer-te-bezoeken-lijstje dankzij jouw blog.

    Like

  2. Nail art boek

    Mooie foto’s lijkt mij erg leuk om Bilbao te bezoeken 👍🏻😃 Thanks for sharing 🌈

    Like

  3. succesisadecision

    Da’s nou al de 2e keer deze week dat ik iets lees over Bilbao….toch maar op mijn reis-lijst zetten!

    Like

  4. mirjam_hart

    Oh wat een mooie reisbestemming!
    Het Guggenheim lijkt me ook zo magisch!

    Like

  5. amysommarmorgonnl

    Wat een prachtige reisbestemming! Een collega van me is er recentelijk geweest en ik werd al erg enthousiast van zijn foto’s, maar nu gaat het zeker op mijn must visit lijstje! 🙂

    Like

Plaats een reactie