Reisverhaal

Kerst in Praag: een magische tijd

Praag is een prachtige stad om te bezoeken in de periode rondom kerst. De straten en de pleinen in het centrum zijn mooi verlicht en er zijn verschillende kerstmarkten met allerlei lekkernijen. In dit artikel lees je de de leukste tips voor Kerstmis in Praag.

In december is het genieten in Praag, ondanks de kou. Het is er rond de nul graden, dus neem je winterjas en handschoenen maar mee! De mooie gebouwen rondom het stadsplein, de Karelsbrug of de Praagse burcht maken dit sprookjesachtige sfeer compleet. Wil je graag een stedentrip maken in de winter? Dan is Praag de ideale stad!

Praag-10Praag-12

Het oude stadsplein

Wil je de kerstsfeer proeven in Praag? Het oude stadsplein is rond deze tijd van het jaar heel gezellig. Overal zijn kraampjes, er staat een grote kerstboom in het midden en je kunt hier versgemaakte trdelník proeven. Een soort broodrol met amandel en suiker. Vanaf de toren van het stadhuis heb je uitzicht op het plein.

Karelsbrug

Over deze prachtige gotische brug had ik ’s avonds al een keer gelopen, maar ik wilde hem ook graag bij zonsopgang zien. In de winter is zonsopgang best wel laat, dus waren er toch al andere toeristen op de brug te vinden. Later op de dag bezocht ik ook één van de torens aan het begin van de brug, waar je naast allerlei leuke feitjes ook een mooi uitzicht hebt op de brug.

Praag-53

Praagse Burcht

Een andere mooie bezienswaardigheid is de Praagse Burcht. Deze burcht ligt op de heuvels van Praag en is één van de grootste ter wereld. Hier kun je ook de indrukwekkende Sint Vituskathedraal bezoeken en op het plein voor de kerk is een gezellige kerstmarkt.

Praag-140

Uit eten in Praag met kerst

Het is echt een aanrader om een reservering te maken voor een restaurant, iets waar we zelf niet helemaal rekening mee hadden gehouden. Veel restaurants zitten met Kerstmis al helemaal volgeboekt en is het dus lastig om nog een plekje te vinden. Gelukkig was er nog een plekje bij het vegetarische restaurant Lehka Hlava. Maar een andere avond was de enige plek die we nog konden vinden bij Fat Cat Café, om zo nog op tijd te komen bij de balletvoorstelling van het Zwanenmeer. Ook op kerstochtend moet je iets meer je best doen om een plek te vinden die open is. Zo aten we de ene dag bij Just!Bagel en een andere dag ontbeten we bij Petite France.

Praag-22

Kerst voor Tsjechen

Wanneer je een bezoek aan Praag brengt tijdens de kerst is het handig om te weten dat niet alles open is. Kerstavond is belangrijk en ook op eerste kerstdag zijn veel bezienswaardigheden en restaurants gesloten. Toch valt er dan nog genoeg te zien in de buitenlucht. Binnenkort meer over de andere bezienswaardigheden in Praag.

Wat is jouw favoriete stad tijdens de kerst?

0 reacties op “Kerst in Praag: een magische tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: