Persoonlijk

7 leuke reisweetjes over mij

Vandaag vertel ik jullie een paar leuke weetjes over mij. En ze hebben allemaal met reizen te maken.

1. Altijd in Nederland op vakantie

Gek genoeg waren mijn reizen als kind helemaal niet zo ver weg. Ik ging altijd op vakantie in Nederland, meestal naar Zeeland, Drenthe of naar Overijssel. Samen met m’n familie in een vakantiepark of een huisje. Ik ben jaren naar Nijverdal op vakantie geweest, dan gingen we vaak naar het verkoelende zwembad of een rondje fietsen door het bos.

2. Eerste keer naar het buitenland

Mijn eerste buitenlandervaring was met school, een dagje naar Duitsland. Daarna ben ik op studiereis geweest naar Italië en naar Londen, wat ik super gaaf vond. Na deze reizen ben ik zelf meer op pad gegaan en heb ik ook voor het eerst gevlogen in m’n eentje.

3. Favoriete bestemming

Turkije is tot nu toe mijn favoriete bestemming. De sfeer in Istanbul vond ik geweldig en ook de mensen en het eten. Daarnaast was de streek Cappadocië super mooi. Daar maakte ik ook een tocht met een paard. Dat wil ik zeker nog eens doen.

4. Goed richtingsgevoel

Ik voel me snel thuis in een nieuwe stad en weet al snel m’n weg te vinden. Zo heb ik in verschillende steden toeristen de weg gewezen. In San Francisco dacht iemand zelfs dat ik al heel lang in de stad woonde. Maar nee, ik was er pas een paar dagen.

5. Echte gebouwen

Op vakantie ben ik niet zo van het bezoeken van een museum. Veel liever bezoek ik een ‘echt’ gebouw met bijzondere details en veel historie. Nog mooier is als de hele wijk er omheen ook oud is.

6. Ontdekken

Echt stil zitten op vakantie lukt mij niet zo goed. Ik ben altijd op pad om nieuwe dingen te ontdekken en om foto’s te maken. Je zult mij dus ook niet zo snel de hele dag op het strand vinden, maar eerder in de stad of de natuur.

7. Lokaal eten

Op reis eet ik het liefst bij lokale favorieten. Het hoeft van mij geen chique restaurant te zijn. Iets simpels is ook prima, zolang het eten goed smaakt. Zo was één van mijn favoriete tentjes in Venetië in een klein donker steegje.

6 reacties op “7 leuke reisweetjes over mij

 1. Dat zijn zeker leuke weetjes. Zo ga ik zelf ook nadenken hoe dat bij mij ook alweer zit 😉

  Like

 2. Leuk om te lezen. Ik ben ook meer van de oude gebouwen dan van een museum. Daarentegen was mijn eerste reis met 3 maanden naar Gran Canaria, en Senegal. Mijn ouders waren echte reizigers.

  Like

 3. Wat leuk om deze reisweetjes over jou te lezen. En wat leuk dat Turkije jouw favoriete bestemming is.

  Like

 4. alovelyadventurenl

  Wat een heerlijke weetjes. Ik probeer ook altijd bij lokale eettentjes te eten en ook de lokale gerechten uit te proberen. Leuk om je zo wat beter te leren kennen 😄

  Like

 5. haydeedeloof

  Leuke weetjes! En reizen hoeven inderdaad niet ver te zijn om er als kind toch fantastische herinneringen aan over te houden. De verre reizen kan je altijd nog maken als je volwassen bent. 😉

  Like

 6. Wij vermijden ook altijd die typische toeristische eettentjes en zoeken het liever bij een lokaal tentje. Vaak vragen we dan ook tips bij bijvoorbeeld de bakker en dan komen we altijd op de lekkerste adresjes terecht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: