Reistips

5 Redenen waarom je voor een hostel zou kiezen

Als slaapplaats kies je vaak een hotel, luxe en comfortabel. Maar een hostel kan ook een hele goede keus zijn. Ik geef 5 redenen waarom je voor een hostel zou kiezen.

1. Een hostel is veel goedkoper

De prijs van een hostel is veel goedkoper dan van een hotel of een Bed & Breakfast. Je kan geld besparen voor de overnachtingen en meer geld overhouden voor leuke dagtrips of om te shoppen. Ook kan je een aantal dagen langer te blijven.

2. In het centrum

De locaties van hostels liggen vaak erg gunstig, namelijk midden in het centrum. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de hostels in San Franscisco, Antwerpen en Istanbul. Het hostel lag midden in het centrum en binnen een loopafstand van een paar minuten waren de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook zijn de buurten in het centrum vrij druk tot laat in de avond en is het veiliger om ‘s avonds rond te wandelen.

3. Open sfeer

De sfeer in een hostel is heel anders dan in een hotel. Er is een open sfeer en er komen mensen uit allerlei landen. De mensen in hostels zijn vaak heel open-minded en vinden het geen probleem om iets samen te doen. Ook last-minute ideeën kunnen prima. Zo had ik een keer nog geen plannen voor de avond en belande ik op het dakterras van één van de hoogste gebouwen van de stad. Het uitzicht was prachtig en ik had een gezellige avond met 2 kamergenoten.

4. Veel vrijheid

Een hostel hoef je meestal niet super ver van te voren te boeken. Als je graag last-minute reizen maakt of rondreist, dan is een hostel een hele goede keuze. Valt de stad tegen, dan kan je zo opzoek naar een hostel in een andere plaats. En als je de stad super vindt, kan je zo een paar dagen langer blijven!

5. Van onbekenden tot vrienden

Mijn belangrijkste reden om voor een hostel te kiezen zijn de mensen die je ontmoet! In een hostel komen mensen uit alle hoeken van de wereld. Het ene moment ben je wildvreemden en slaap je toevallig op dezelfde kamer en een paar uur later is alsof je elkaar al jaren kent. Ik heb tijdens mijn reizen veel nieuwe mensen ontmoet en met een aantal heb ik nog steeds contact!

Heb jij wel eens in een hostel geslapen?

1 reactie op “5 Redenen waarom je voor een hostel zou kiezen

  1. Pingback: Tips & tricks |Reizen op een budget – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: