Persoonlijk

Ik ga bijna naar Italië!

Balkon Venetië Italië

Nog een paar dagen en dan is het zover! Ik ga een aantal dagen naar Italië! Om precies te zijn ga ik naar Florence en Bologna, beide erg mooi! Na mijn citytrip naar Venetië afgelopen jaar, wilde ik graag nog meer van Italië ontdekken. Lekker ronddwalen in oude straatjes en genieten van de Italiaanse cultuur.

Wat gaan we doen?

We komen aan op het vliegveld van Bologna, vanaf daar reizen we door per trein naar Florence waar we een paar nachtjes blijven. We blijven vooral in het centrum van Florence omdat er in de stad zoveel te zien is. Daarna gaan we weer terug naar Bologna om daar de stad verkennen. Ook willen we graag een dagtrip maken naar het stadje Ravenna, wat erg mooi schijnt te zijn.

Voor mij is het de tweede keer dat ik naar Florence ga, maar de eerste keer is inmiddels al weer 10 jaar geleden. Ik kan me nog wel herinneren dat de stad prachtig was en ik ga er graag nog een keertje heen. Vorig jaar las ik het boek Inferno van Dan Brown, waardoor ik het nu nog leuker vind om Florence te bezoeken.

Wat we graag willen zien?

 • De kathedraal van Florence
 • Ponte Vecchio
 • Boboli-tuinen
 • Pizza Maggiore in Bologna
 • De torens beklimmen in Bologna
 • Kerken in Ravenna, zoals de Basilica di Sant’ Apollinare Nuovo
 • Het mausoleum in Ravenna
 • Parco Regionale Veneto del Delta del Po (vlakbij Ravenna)

Daarnaast willen we graag genieten van onze vrije tijd, zonder overal heen te rennen. Al verwacht ik dat dat nog best lastig gaat worden haha. Ik ben namelijk ook van plan om een wandelroute van time to momo te doen, zodat we in elk geval alle belangrijke bezienswaardigheden hebben gezien.

Ben jij wel eens in Florence, Bologna of Ravenna geweest?

Ik hoor graag wat je ervaringen waren 🙂 Een link naar je blogpost mag natuurlijk ook. Heb je nog tips voor mij? Dingen die ik echt niet mag overslaan? Laat het vooral weten in de reacties, ik ben benieuwd!

1 reactie op “Ik ga bijna naar Italië!

 1. Wat super leuk ik ga met mijn vriend ook rondtrekken in Italië, super leuk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: