Hotspots

Vega-burgers in Amsterdam

Na mijn dag in Amsterdam had ik reuze zin in een burger. Het was niet makkelijk om te kiezen, want in Amsterdam heb je veel keus voor vegetarische burgers. Hier eet je de lekkerste vega-burgers van Amsterdam!

Geflipt

Bij het gezellige tentje Geflipt in Oud-West at ik de heerlijke Las Vega burger, gemaakt van bieten., feta, cashewnoten, zwarte bonen en Provolone kaas. Je kunt hier ook terecht met je vrienden/vriendinnen die niet vegetarisch zijn. Er zijn verschillende zitplekjes en je kunt kiezen uit verschillende burgers en snacks. De frietjes waren hier trouwens mega-lekker!

Amsterdam hotspots-58-2Amsterdam hotspots-58

Bij Geflipt maken de chefs iedere dag de sauzen en toppings vers klaar om hiervan een lekkere burger te kunnen maken. Kwaliteit en ambacht zijn bij Geflipt belangrijk. Er wordt gewerkt met lokale kwaliteitsproducten, waardoor de burger extra lekker smaakt en het ook nog eens goed is voor het milieu.

Amsterdam hotspots-57

Je vindt Geflipt aan de van Woustraat 15, in De Pijp of aan de Bilderdijkstraat 205H, in Oud-West.

Vegan Junkfood Bar

Wanneer je een vegan burger wilt eten, kun je terecht bij Vegan Junkfood Bar in Oud-West. Al het eten is hier vegan (ook de mayonaise). Eigenaar Edwin wil laten zien dat je ook prima plantaardig junkfood kan maken en eten.

Amsterdam hotspots-0641

Ik bestelde de Original VJFB burger, met een plantaardige burger, vegan cheddar, sla, tomaat, uitjes, augurk en VJFB saus. De burger smaakte lekker (niet super speciaal) en is een hele goede vegan optie.

Naast een burger kun je hier ook sandwiches, friet, snacks en ijs bestellen. Ik ben nog heel benieuwd naar de vegan bitterballen, dus als je ze geproefd hebt…laat me weten hoe ze smaken 🙂

 

Amsterdam hotspots-0652

De inrichting van de bar is vrij simpel en ik miste een beetje de gezelligheid. Er zijn alleen hoge tafels met krukken. De serveerster was vriendelijk en ik ben vrij snel geholpen. Toen ik er was, was het niet zo druk.

Je kunt Vegan Junk Food Bar vinden aan het Staringplein 22.

Nog meer burgers…

Ik zou nog een keer de vega-burgers van DopHert willen proberen. De DopHert Burger is gemaakt van kikkererwten en tuinbonen en wordt geserveerd met sla en frietjes. Daarnaast staat de burger van Meatless District hoog op mijn lijstje. Zorg er wel voor dat je ruim van te voren een reservering maakt, want toen ik langs wilde gaan was het restaurant helemaal vol. Burgerlijk in Amsterdam-West schijnt trouwens ook lekkere vega-burgers te hebben.

Waar eet jij het liefst een vegetarische burger?

5 reacties op “Vega-burgers in Amsterdam

 1. Wauw, ziet er heerlijk uit! Ik ben erg benieuwd naar de smaak!!! Ga ik een keer proberen.

  Like

 2. Vet goed dat je hier aandacht aan besteedt! En ik eet momenteel het liefst thuis mijn vega burger 🙂

  Like

 3. Dat ziet er lekker uit. Graag wil ik ze lekker opeten. Love vega

  http://dhini.nl

  Like

 4. Leuk item, sta er te weinig bij stil. Prachtige foto’s heb je en ik ben erg benieuwd eigenlijk. Ga er in Amsterdam zeker naar op zoek.

  Like

 5. Ik weet eigenlijk niet waar ik mijn vega-burgers eet omdat ik glutenallergisch ben. Misschien in de toekomst als je dat tegenkomt hoor ik het graag want ik vind vegaburgers er tien keer lekkerder uit zien dan gewone hamburgers. JUM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: