Travel guide

City guide | Las Palmas de Gran Canaria

Op het eerste gezicht lijkt Gran Canaria misschien alleen een eiland voor strandvakanties, maar je kunt er ook oude gebouwen en cultuur vinden. Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en is ook de grootste stad van het eiland. Je kunt in deze stad de meeste bezienswaardigheden en de leukste restaurantjes vinden. In deze cityguide vertel ik je alles over Las Palmas.

Gran Canaria-0115Gran Canaria-0165

Wat te zien in Las Palmas

Columbus heeft Gran Canaria bezocht tijdens één van zijn reizen in 1492, de stad Las Palmas bestond toen nog maar een aantal jaar. In het historische centrum Vegueta vind je prachtige koloniale gebouwen en smalle straatjes. Eén van de mooiste gebouwen is het Columbus Huis, waar Columbus vroeger zelf ook gewoond heeft. Het huis heeft verschillende binnenplaatsen en balkons en een deel van het huis is ingericht als museum.

Gran Canaria-0363

Op korte loopafstand vind je de Santa Ana Kathedraal die in 1500 is gebouwd. Je kunt de toren beklimmen voor een uitzicht op het centrum en de haven. Op het plein voor de kathedraal vind je bronzen beelden van honden. Gran Canaria wordt ook wel het eiland van de honden genoemd.

Gran Canaria-0923

In de wijk Vegueta vind je ook nog het Museo Canario, met van alles over de pre-Spaanse tijd. Je kunt hier zien hoe de originele inwoners vroeger leefden. Ook zijn de kerken Santo Domingo en San Augustin mooi om te bezoeken.

In de wijk Triana (naast de wijk Vegueta) kun je terecht om te shoppen. Hier vind je veel moderne winkels en ook Spaanse ketens. In de zijstraatjes zijn wat exclusievere boutiques gevestigd.

Overnachten

Er zijn verschillende opties wanneer je in (de buurt) van Las Palmas wilt verblijven. Je kunt overnachten in een hotel in het oude centrum of bijvoorbeeld bij het strand Las Canteras in het noorden van de stad. Voor de meeste hotels betaal je tussen de €60 en €120 per nacht. Daarnaast kun je ook kiezen voor één van de hostels, zoals Ecohostel Bettmar of Little Surf House. Wanneer je in een iets rustigere omgeving wilt overnachten, kun je er ook voor kiezen om in één van de dorpjes rondom Las Palmas een hotel te zoeken.

 

Gran Canaria-0471Gran Canaria-0400Gran Canaria-0443

Parken

Er zijn verschillende parken in Las Palmas om te zitten en te genieten van de rust. Mijn favoriete park was Parque Doramas. Je had hier veel palmbomen en tropische planten. Ook was er veel schaduw en waren er genoeg bankjes om te zitten. Ik kon hier gerust een middag zitten om naast de vele fonteinen en watervallen een boek te lezen.

Vlakbij Parque Doramas ligt Parque Romano. Dit is een ideale plek om te hardlopen. Ik was hier in de avond en ik zag veel mensen die aan het sporten zijn. Naast het busstation San Telmo kun je Parque de San Telmo vinden. Daarnaast is Parque Juan Pablo een rustig park waar je kunt relaxen.

Gran Canaria-0510

Ontbijt / lunch

Voor een goede ontbijt/lunch plaats moet je even zoeken in Las Palmas. Maar er zijn zeker leuke tentjes te vinden. Mijn favorieten hier op een rijtje:

 • Dara Feeling Food – Calle Travieso 29
 • Zoe Food – Calle Domingo J Navarro 35
 • La Hierba – Calle Mendizabal 39
 • Petit Cafe – Paseo de Tomas Morales 11

Avondeten

Op donderdagavond kun je tapas eten bij alle restaurants in de wijk Vegueta. Je vindt deze restaurants vooral in de straat Calle Mendizábal.

Eén van de leukste restaurants waar ik ben geweest is Los 5 Sentidos. Dit restaurant was net een paar maanden geopend en het eten is er heerlijk. De eigenaar is enthousiast en besteed ook veel aandacht aan de presentatie van het eten.

Een ander restaurant waar ik gegeten heb is Restaurante Donna Isabella. Hier kun je terecht voor een lekkere pasta of pizza.

Gran Canaria-0942

Vervoer

Er zijn verschillende manieren om je door de stad te verplaatsen. Het makkelijkst is om de bus te nemen, taxi’s zijn namelijk vrij duur.

Bus

In Las Palmas is een uitgebreid busnetwerk, waardoor je op de meeste plekken in de stad kunt komen. Een buskaartje kost €1.40 voor een enkele rit. Je kunt ook een dagkaart of een weekabonnement kopen. Ik heb tijdens mijn tijd in de stad veel gebruik gemaakt van de bus. Het grootste busstation in Las Palmas is San Telmo, vanuit hier kun je ook intercity bussen vinden naar omliggende steden. De bus naar het vliegveld kost €2.30.

Auto

Ik raad je aan om de auto niet binnen de stad te gebruiken, maar alleen daarbuiten. In de stad is het erg druk en zijn er veel smalle en steile weggetjes wat het rijden lastiger maakt. Ook parkeren is moeilijk (op de steile), want heel vaak staat alles vol en de parkeerplaatsen zijn klein. Op goed geluk vond ik een keer een perfecte parkeerplaats op een vlakke weg, een paar minuten van het hostel vandaan. Maar later parkeerde ik de auto aan de straat Calle Alicante, vlakbij het San José ziekenhuis. Dit maakte het vinden van de juiste afslag een stuk makkelijker. Het parkeren was hier makkelijk, altijd wel een plekje vrij, een vlakke weg en dichtbij de snelweg. De 15 minuten naar het hostel lopen vond ik hierdoor helemaal niet erg. Mocht je meer in het noorden van de stad verblijven, dan zou ik aanraden om ergens anders parkeerplek te vinden.

Ben je wel eens in Las Palmas, op Gran Canaria geweest?

 

 

4 reacties op “City guide | Las Palmas de Gran Canaria

 1. Ik ben er een keer spontaan naartoe gegaan en heb me prima vermaakt, maar deze beelden zorgen er wel voor dat ik de volgende keer deze guide erbij pak! Thnx

  Like

 2. haydeedeloof

  Gran Canaria heb ik nog niet bezocht, Tenerife wel, en de foto’s doen me er toch een beetje aan herinneren. 🙂

  Like

 3. We zijn er nog niet geweest, maar gaan er wel eind volgende week naartoe. Dank voor de leuke tips !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: