Hotspots

De leukste vegetarische hotspots in Las Palmas

De meeste restaurants op het eiland Gran Canaria zijn niet zo bijzonder en hebben niet zo veel vegetarische opties. Maar in Las Palmas zijn er een paar hele leuke en hippe tentjes waar je lekker kunt ontbijten of lunchen. Ik deel hier mijn favoriete vegetarische hotspots.

Gran Canaria-0508

Gran Canaria-0535

Dara Feeling Food

Dara is een een hip restaurantje waar je een lekker ontbijt of lunch kunt halen. Ook kun je hier koffie, thee of een verse jus d’orange drinken. Het is modern en creatief ingericht en er zijn veel zitplaatsen. Ook is er achterin de zaak een kleine binnenplaats. Je zou hier prima met een laptop kunnen werken.

Er is veel keus voor vegetariërs. Zo probeerde ik hier een bagel met kaas, courgette, sla en avocado. Lekker en gezond! Een paar dagen later ben ik hier nog een keer geweest en heb ik één van de vers gemaakte cakes gegeten. Die was ook super lekker.

Gran Canaria-0526

De eigenaar Dara houdt van creativiteit en experimenteren in de keuken. Het restaurant draait om lekkere en gezonde gerechten, maar je kunt er ook terecht voor een yogales of een kookworkshop. De ingrediënten zijn voornamelijk lokaal, biologisch en milieuvriendelijk.

Bekijk hier de actuele openingstijden en je kunt Dara vinden in de wijk Triana aan de Calle Travieso 29.

Gran Canaria-0587Gran Canaria-0584Gran Canaria-0590

Petit Cafe

Net iets buiten het centrum vind je Petit Cafe met heerlijk huisgemaakt eten van verse en lokale ingrediënten. Je kunt er genieten van een goede koffie, verse sappen, romige sandwiches, salades of heerlijke gebakjes. Het Café gaat door de weeks al om 8:00 uur open, waardoor het heel geschikt is om te ontbijten.

Ik was heel benieuwd naar de verse smoothies en ik nam de Ukelele. Deze smoothie was gemaakt met mango, banaan, papaya en kokos. Ik kreeg een vrolijk drankje dat lekker en verfrissend smaakte. Het drankje koste 3 euro en dat was best goedkoop, want ik kreeg een hele appelmoespot vol sap!

Gran Canaria-0607Gran Canaria-0611Het café ligt aan een vrij drukke weg, maar binnen merk je daar niet zo veel van. Er is gezellige muziek en de sfeer is goed. Wel is deze plek minder geschikt om echt te werken of te lezen.

Je vindt Petit Cafe aan de Paseo de Tomas Morales 11.

Gran Canaria-0615

Zoe Food

Bij Zoe Food kun je heerlijke vegetarische of vegan gerechten eten, gemaakt van biologische producten. Ook zijn er glutenvrije opties en is er een grote keus voor thee. Het is een gezellig en klein restaurant in de wijk Triana.

Ik probeerde chocobananencake die best prima smaakte. Het was helaas niet het lekkerste gebakje die ik in Las Palmas heb gegeten, maar het is een goede optie als je veganistisch of glutenvrij eet. Ik zou hier graag nog een keer langs komen om de hartige gerechten van de kaart te proberen.

Gran Canaria-0633

Je vindt Zoe Food aan de Calle Domingo J Navarro 35.

La Hierba

Ik heb veel goede dingen gehoord/gelezen over de lunchtent La Hierba. Jammer genoeg was deze bar gesloten toen ik langs kwam. Hopelijk de volgende keer!

Je kunt La Hierba vinden aan Calle Mendizabal 39

Waar zou jij graag willen eten?

0 reacties op “De leukste vegetarische hotspots in Las Palmas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: