Hotspots

4 x lekker uit eten in Florence

Florence is een hele toeristische stad en het kan soms lastig zijn om lekkere restaurantjes te vinden om te eten. Daarom geef ik je vier tips waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. 

Il Bufalo

Uit eten Florence Il BufaloUit eten Florence Il Bufalo-3

Tijdens onze zoektocht naar een leuk lunchtentje kwamen we bij Il Bufalo terecht. Je kunt in Florence op heel veel plekken lunchen rond het Piazza delle Signora, maar de prijzen van de restaurants met terrassen vonden we vrij duur en het eten sprak ons niet zo aan. Bij Il Bufalo was het megadruk, want er was net een grote groep voor ons en binnen in het superklein. Het makkelijkste is dus om een broodje te halen en die ergens in de stad op te eten. Ze hadden hier twee vegetarische opties: een broodje mozzarella en tomaat en een broodje met kaas, olijvenspread en zongedroogde tomaten. Het smaakte heerlijk en voor een broodje betaal je €4,50.

Je vindt Il Bufalo hier: Via dell’Anguillara, 48R, 50122, Florence, Italië

Berberè

Uit eten Florence Berberè-3Uit eten Florence Berberè-2Uit eten Florence Berberè

Op de terugweg van Piazza di Michelangelo gingen we langs het pizza restaurant Berberè. Dit ligt aan de overkant van de Arno. Het zag er heel gezellig uit en het was best druk, maar we konden nog een plekje bemachtigen aan de bar. We waren hongerig, dus bestelden we ook een voorgerecht: Parmezaanse kaas met aardappelpuree en sperziebonen. Je zou dit niet zo snel verwachten in Italië, maar het was een lekkere afwisseling van de pasta’s en de pizza’s. Vanaf de bar konden we zien hoe de pizza’s werden gemaakt en de oven in gingen. Alles wordt vers gemaakt. De pizza is iets kleiner dan bij andere zaken, maar het vult super goed en het smaakte lekker. Helaas waren we te vol voor een toetje.

Je vindt Berberè hier: Piazza de Nerli 1, Oltrarno

La Ménagère

Ons ontbijt bij La Ménagère was geweldig, dus die mag ook zeker niet op dit lijstje ontbreken. Je kunt hier heel gezellig zitten voor ontbijt, lunch of diner. Ik zou je wel aanraden om voor het diner te reserveren, want het is er bijna altijd druk. In dit artikel lees je meer over mijn ervaringen bij La Ménagère.

Je vindt La Ménagère hier: Via de’ Ginori 8r, 50123 Firenze

IJsjes eten

Uit eten Florence ijs

In Florence heb ik ook heel veel verschillende ijsjes geproefd. In dezelfde straat als La Ménagère vind je het ijszaakje My Sugar. Hier gebruiken ze alleen natuurlijke ingrediënten en gebruiken ze geen kleurstoffen. Daardoor zijn de ijsjes hier minder zoet, maar nog steeds lekker.

Een andere bekende ijszaak is Grom, deze vind je vlakbij de Duomo. De ijssalon is inmiddels in meerdere steden te vinden en is ook bij toeristen populair. Het ijs vond ik hier iets te romig smaken, zeker vergeleken bij My Sugar.

Na een bezoek aan de Boboli-tuinen hadden we zin in een ijsje. Tegenover de ingang was Gelataria Piazza Pitti. Voor een ijsje met twee bolletjes betaalden we wel acht euro en dat is best duur! Zeker vergeleken met de andere ijssalons in Florence. Gelukkig was het ijs wel lekker.

Wat is jouw favoriete plek om te eten in Florence?

 

1 reactie op “4 x lekker uit eten in Florence

  1. susanvanzoetisgoed.nl

    Heb al zo’n honger… Nu flip ik helemaal. Ziet er allemaal te lekker uit! Goeie tips, ga ze zeker onthouden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: