Hotspots

Hotspot | Hammam al Ándalus

Hammam al Andalus Cordoba

Een bezoek aan oude Arabische baden in Ronda en in Cordoba hadden ons nieuwsgierig gemaakt naar een echt badhuis. In Cordoba liepen we verschillende keren langs Hammam al Ándalus en we besloten om een arrangement te boeken. Wat een bijzondere ervaring!

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar een echt badhuis ging, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. De entree en de folder zagen er mooi uit, maar ook de binnenkant was prachtig. Ik mocht er helaas geen foto’s maken, vanwege de privacy van de gasten.

Bij binnenkomst werden we in een aparte ruimte ontvangen met zoete thee, waarna de mannen en vrouwen apart naar de kleedruimte werden gebracht. Je krijgt een handdoek en er is ook shampoo in zeep in de douches. In de kleedkamer waren kluisjes met een cijfercode, waardoor je geen gedoe hebt met sleuteltjes. Geen paniek als je geen badkleding bij je hebt, je kunt dat hier huren of kopen voor redelijke prijs. Na het omkleden moet je je eerst even douchen en daarna mag je de badruimte betreden.

Massageolie

Hier mocht ik gelijk een olie kiezen voor de massage: rozen, sinaasappel, lavendel of amber? Ik ging voor de geur amber.  Na een heerlijke massage van 45 minuten kon ik genieten van het water.

Hammam al Ándalus Cordoba
Foto: Hammam al Ándalus

Verschillende baden

De binnenkant van het Hammam al Ándalus ziet er mooi uit en is versierd met tegeltjes. In het badhuis zijn verschillende baden. Direct naast de massagetafels ligt het grote bad met water met een normale temperatuur. Daarnaast waren er twee kleinere baden met heet water en twee hele koude baden. Ook kon je nog in de sauna zitten of tussendoor de baden door een kopje thee drinken. Na zo’n anderhalf uur zit onze tijd er op. We hebben genoten van onze tijd.

Handig om te weten

Je kunt verschillende arrangementen boeken. Zo kun je alleen gebruik maken van de baden of er ook een massage of een exotische scrub aan toevoegen. De hammam is elke dag geopend en elke twee uur is er een nieuwe groep. Er mag per keer maar een beperkt aantal personen naar binnen, dus het is handig als je van te voren boekt. Daarnaast vond ik het badhuis erg schoon, fijn!

Je vindt Hammam al Ándalus in het centrum van Cordoba: C/ Corregidor Luis de la Cerda 51.

0 reacties op “Hotspot | Hammam al Ándalus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: