Persoonlijk

Dit vond ik van de masterclass ondernemen + 3 tips voor beginnende ondernemers

Vorige week zaterdag reisde ik naar Den Bosch om daar de masterclass ondernemen te volgen van Femke en Tedje. De masterclass was in het Werkwarenhuis, een toffe inspirerende plek voor beginnende ondernemers. Dit is wat ik er van vond en ik geef nog drie tips voor beginnende ondernemers.

Waarom ondernemen?

Ondernemen staat al langer op mijn lijstje en eerst wist ik niet precies in welke vorm ik dit wilde doen. Nu dit wel steeds duidelijker wordt, leek het me leuk om deze masterclass voor content creaters te volgen. Op het moment werk ik fulltime als content manager en schrijf ik daarnaast deze blog. Ik zou voorlopig niet fulltime ondernemer willen worden, maar wil dit graag combineren met een baan. Het lijkt me heel tof om content te maken voor magazines, online platforms of andere opdrachtgevers. En daarnaast vind ik het ook heel tof om te fotograferen.

Masterclass

In deze masterclass vertelden Femke en Tedje over hun eigen ervaringen en hoe zij zijn begonnen. Ze vertelden op welke manieren je opdrachtgevers kunt binnenhalen Ook vond ik het prettig dat Femke en Tedje een aantal tarieven deelden. Hierdoor heb ik nu een beter idee hoe ik mezelf op waarde kan schatten en wat ‘normaal’ is in deze branche. Het is niet altijd makkelijk om ondernemer te zijn en ook deze kant kwam aan bod. Zo is er best wel wat financiële onzekerheid, je werkt nooit echt in een team en er komt een hoop administratie bij kijken. Als eens gehoord van een urenoverzicht, zelfstandigenaftrek of pensioenopbouw? Ik wist gelukkig al wel wat van deze kant, maar toch was het fijn om alle informatie op een rijtje te hebben.

3 tips voor beginnende ondernemers

  • Begin. Wacht niet wanneer de tijd of situatie perfect is, want dat is het toch nooit.
  • Netwerken is belangrijk. Via via kun je vaak aan opdrachtgevers komen, zeker in het begin. Het is daarom belangrijk om te investeren in je netwerk. Laat ook zeker weten aan je netwerk dat je beschikbaar bent voor opdrachten. En wie weet haal je er wel een klus uit.
  • Droom groot, maar begin klein. Het is prima om grote dromen te hebben en er is genoeg tijd om te komen waar je wilt zijn. Begin daarom klein en zet daarna koers naar je dromen.

De masterclass vond ik vooral erg leuk om te volgen! Ook was het leuk om andere meiden te ontmoeten die ook geïnteresseerd zijn in ondernemen. Hierdoor is het vuurtje wel aangewakkerd en ga ik voor de komende tijd een plan maken. Heb je ook interesse? Op zaterdag 14 april is er nog een masterclass.

Zou jij een eigen bedrijf willen starten?

0 reacties op “Dit vond ik van de masterclass ondernemen + 3 tips voor beginnende ondernemers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: