Hotspots

10 leuke dingen om te doen in Amsterdam

Leuke dingen om te doen in Amsterdam

Elke keer dat ik in Amsterdam ben, ontdek ik weer nieuwe dingen. Nieuwe winkeltjes, eettentjes of een wandeling in een andere wijk. En dat maakt Amsterdam ook zo leuk, want er is altijd wel iets te doen. Ik zet 12 leuke dingen op een rij om te doen voor een dagje Amsterdam. 

1. Met het pondje

Aan de achterkant van het centraal station kun je met het pondje naar het EYE Filmmuseum. Als je iets verder doorloopt naar de IJpromenade kun je hier op een zomeravond heerlijk zitten en genieten van het uitzicht.

2. Schommelen

Aan de overkant van het water vind je ook de hoogste schommel van Europa. Durf jij te schommelen met uitzicht op Amsterdam? Als je liever met je beide benen op de grond blijft staan, kun je vanaf de Lookout op de A’DAM toren 360 graden om je heen kijken.

3. Westergaasfabriek

Bij de Westergaasfabriek is altijd wel wat te doen. Laatst ben ik hier geweest voor de Moderne Hippie Markt, waar ik twee leuke vintage jurkjes scoorde. Ook kun je hier iets lekkers eten en drinken en met mooi weer kun je hier chillen aan de grachten of aan de vijver.

4. Bezoek eens een museum

Het klink misschien wat cliché, maar de laatste keer dat ik een museum bezocht heb in Amsterdam is jaren geleden. Heb je het nieuwe Rijksmuseum al gezien of ben je wel eens bij het Scheepvaartmuseum geweest? Ook zijn er in Amsterdam kleinere musea te vinden, zoals het Kattenkabinet, het Woonbootmuseum of Het Grachtenhuis.

5. Hortus

De Hortus Botanicus in Amsterdam is een gave plek om heen te gaan. Net buiten de grachten van Amsterdam vind je deze oase van rust. Het is een ideale plek om lekker te zitten of een boek te lezen. De Hortus is één van de oudste botanische tuinen van de wereld en je vindt er wel 4000 soorten planten. Ook kun je hier mooie foto’s maken.

6. Waterlooplein

Zes dagen per week vind je op het Waterlooplein een gezellige vlooienmarkt. Je kunt hier lekker over de markt struinen, snuffelen tussen de spulletjes en wie weet vind je iets leuks. Elke kraam is weer anders en ik vind het een leuke plek om rond te lopen.

The Cottage Amsterdam

7. The Cottage

Dit restaurant kwam ik tegen tijdens een wandeling in Amsterdam-Oost. Op het menu staat Brits eten in een modern jasje. Ik at hier een heerlijke pompoen pie en het Sweet Cottage Breakfast wil ik nog een keer uitproberen. Het leuke is, je kunt hier lekker ouderwets gezelschapsspelletjes spelen, wat dacht je van een potje Monopoly of Het Betoverde Doolhof?

8. Varen met een bootje

Vooral als je met een groep vrienden in Amsterdam bent, is het leuk om een bootje te huren en door de Amsterdamse grachten te varen. Je kiest zelf waar je heen vaart en onderweg kun je een stop maken. Neem iets te eten en te drinken mee, zonnebril op en genieten!

9. De 9 straatjes

Eén van de leukste winkelgebieden in Amsterdam vind ik de 9 straatjes. De negen straatjes vind je in de zijstraten van de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht. Je kunt hier fijne winkeltjes vinden, maar ook heerlijk eten. Pluk is mijn favoriet.

10. Dakterras

Natuurlijk kun je met zonnig weer op een terrasje zitten, maar wat is er nou leuker dan een dakterras? Zo kun je op het op het dak zitten van Hotel Casa in Amsterdam-Oost: het Nest. Je kunt hier op leuke zitplekken een drankje drinken of iets eten. Een duurdere spot is in de SkyLounge van het Hilton Hotel, maar dan ziet je wél in het centrum.

13 reacties op “10 leuke dingen om te doen in Amsterdam

  1. Leuke tips! Ga ik zeker is doen wanneer ik in Amsterdam ben 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Super leuke tips, toevallig ga ik binnenkort op stedentrip richting A’dam!

    Geliked door 1 persoon

  3. Leuke tips, ik heb altijd in Amsterdam gewoond, maar loop er tegenwoordig toch een beetje als ‘toerist’ rond en dit zijn leuke dingen om dan te doen, vooral dat schommelen. Gaaf!

    Geliked door 1 persoon

  4. vaforadventure

    Brits eten bij The Cottage klinkt goed! Dat ga ik proberen als ik de volgende keer in Amsterdam ben. Ben je wel eens bij Amstel Boathouse geweest? Daar kun je prachtig binnen én buiten zitten. Je waant je meteen op vakantie!

    Like

  5. Leuke tips! Ik ben daar tegenwoordig ook toerist in eigen stad. Heb er een flinke tijd gewoond! Ik ben echt gek op de 9 straatjes!

    Geliked door 1 persoon

  6. We hebben het er toevallig afgelopen weekend over gehad dat het eigenlijk wel weer tijd wordt voor een dagje Amsterdam. In de eerste plaats omdat we graag het Rijksmuseum willen bezoeken maar ook een stadswandeling of rondvaart blijft natuurlijk leuk om te doen. Die 9 straatjes staat al heel lang op mijn lijstje maar dus nog nooit geweest.

    Like

  7. Zo leuk om te lezen! Ik was gisteren nog in onze mooie hoofdstad en ik vind het dan heerlijk onlangs de grachten te lopen. Ook dronken we een drankje in de skybar van de Kroon en dat is ook voor herhaling vatbaar. Hortus Botanicus Staat nog hoog op mijn lijstje, het lijkt mij zo mooi daar!

    Like

  8. Leuke tips! Het Rijksmuseum vind ik sowieso heel mooi. Daar wil ik nog een keer naartoe. De Hortus klinkt ook interessant

    Geliked door 1 persoon

  9. Amsterdam is altijd een goed idee!😍

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie