Lifestyle

De vijf leukste evenementen van de zomer

festival evenementen uitjes

Nu ik de verhuizing eindelijk achter de rug heb, heb ik veel zin om deze maand naar allerlei leuke evenementen te gaan. Deze zomer is er in Nederland genoeg te doen: vijf leuke festivals op een rij.

1. Internationaal vuurwerkfestival

Op 10, 11, 17 en 18 augustus is het internationaal vuurwerkfestival in Scheveningen. Elke avond worden er twee shows gegeven van een kwartier. Eén om 21:45 uur en één om 22:30 uur. Daarnaast zijn er ook verschillende optredens. Het lijkt mij gaaf om hier een avondje heen te gaan en van het vuurwerk te genieten.

2. Vegan Food Festival

Bijzonder vegan eten? Het kan bij het Vegan Food Festival in Amsterdam . Er zijn 30 stands met lekker eten en ook is er muziek, workshops en talks. Hoewel ik maar af en toe vegan eet, lijkt het me wel een leuke en smaakvolle manier om de mogelijkheden van vegan te ontdekken. Het festival is van 10 tot 12 augustus in de Westergasfabriek.

3. Boekenmarkt

Voor boekliefhebbers is dit een evenement waar je heen moet gaan! In Deventer vind je op zondag 5 augustus wel 850 kramen vol boeken. Na het slenteren langs de kraampjes, kun je lekker uitrusten aan de IJsselkade. Of je kunt met het pontje de IJssel oversteken en van skyline van Deventer genieten.

4. Openluchtbioscoop

Hoe gaaf is dat! Film kijken in de open lucht op een zelf meegebracht stoeltje in het Museumpark. Negentien dagen lang kun je in Rotterdam van verschillende films genieten. De eerste avond is op woensdag 8 augustus en je kunt dan The Shape of Water zien.

5. Jazz in de Gracht

Een gezellig muziekfestival in de binnenstad van Den Haag. Op donderdag 23 augustus geven jazzartiesten gratis concerten vanaf een bootje of een drijvend podia. Er zijn drie locaties: rond de Dunne Bierkade, aan de Veenkade en bij de Hooikade. Gezellig!

4 reacties op “De vijf leukste evenementen van de zomer

 1. feliceveenman

  leuke tips, al zal je mij niet snel aantreffen op een Vegan Food festival…

  Like

 2. Wat een leuke tips van de meeste wist ik niet dat ze bestonden

  Like

 3. Mijn man is dol op vuurwerkshows en ik ben een echte boekenwurm! Erg leuke tips dus! 🙂

  Like

 4. Ik ken alleen de boekenmarkt, wat een drukte altijd, maar wel meestal mooi weer. Tip: Je kunt ook slim gratis parkeren in Olst en dan 8 minuten met de trein naar Deventer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: