Hotspots

Hotspot | Heerlijke broodjes en koffie bij Meisje in Enschede

Meisje Koffiegeschenk is een gezellige hotspot midden in het centrum van Enschede. Vanaf het bruisende Van Heekplein stap je deze lunchzaak binnen voor een heerlijke kopje koffie of een lekkere lunch, met biologische en lokale ingrediënten. 

Deze gezellige zaak zit in de Raadhuisstraat in Enschede en wordt gerund door Nonna. Vorig jaar bij de opening was ik al eens langs geweest bij Meisje en ook nu is het nog net zo gezellig. Eigenaresse Nonna praat met veel enthousiasme en passie over haar zaak en het koken voor anderen. Mensen verbinden met eten doet ze graag.

Meisje Koffiegeschenk

Op de kaart van Meisje staan allerlei lekkere producten: ontbijtjes, broodjes en huisgemaakte salades. En sommige gerechten hebben een Molukse twist, zoals de Gado Gado salade. Het was echt lastig kiezen met al deze lekkere opties. Uiteindelijk koos ik voor een broodje Suheyda, dat belegd is met huisgemaakte roomkaas, olijven, zongedroogde tomaten, sla en bieslook. Het broodje ziet er niet alleen heel kleurrijk uit, maar smaakte ook nog eens heel lekker.

Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (5)

Ook ben ik fan van de koffie hier. De latte macchiato was heerlijk! Na mijn broodje nam ik nog een stukje huisgemaakte cheesecake. Deze was niet helemaal mijn ding, dus de volgende keer bestel ik een ander taartje 🙂

Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (3)Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (6)Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (2)Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (1)

Pakjes kunst

Nonna geeft lokale kunstenaars ook graag een podium. Zo hangen er verschillende schilderijen in de zaak en is er ook een sigarettenautomaat met pakjes kunst. Ik had helaas geen kleingeld bij me, maar de volgende keer wil ik deze automaat graag uitproberen.

Je vindt Meisje Koffiegeschenk aan de Raadhuisstraat 23 in Enschede.

Op zoek naar meer leuke adressen in Enschede? Hier vind je vijf favorieten op een rij.

0 reacties op “Hotspot | Heerlijke broodjes en koffie bij Meisje in Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: