Reisverhaal

Gastblog | Marjolein over New York

Natuurlijk ben ik niet de enige die van reizen houdt. Ik lees graag andere reisverhalen van andere bloggers en het leek me leuk als verschillende bloggers iets zouden vertellen over hun favoriete plek. Deze gastblog is geschreven door Marjolein die al verschillende keren naar New York reisde.

Verliefd op New York

Als sinds ik klein ben heb ik een bepaalde fascinatie voor Amerika. Mijn ouders maakten geen verre reizen buiten Europa, dus pas in 2013 stapte ik voor het eerst in het vliegtuig richting New York. Een week lang genoot ik van de stad waar ik verliefd op werd. Zo erg, dat ik de stad met een rot gevoel verliet. Na mijn eerste bezoek duurde het twee jaar voordat ik weer in New York kwam en inmiddels ben ik ook al een derde keer geweest.

Genoeg te ontdekken

Stiekem neem ik mij voor, zo lang het financieel kan, om om de twee jaar terug te keren naar de stad waar ik mij echt thuis voel. Natuurlijk kan je van dat geld ook andere bestemmingen bezoeken, want eerlijk, zo goedkoop is New York nou ook weer niet. Toch kun je in New York nog genoeg ontdekken. Ik heb zelfs al een lijstje met dingen die ik tijdens mijn vierde bezoek zou willen doen. Ik ben in de herfst, net voor kerst en de nazomer in New York geweest, voor mijn vierde bezoek heb ik niet echt een voorkeur. Als je mij ooit zou vragen om in een andere stad te wonen, dan zou dat New York zijn.

Gastblog Marjolein New York (2)

Thuis in New York

Waarom dat per se New York is kan ik soms lastig onder woorden brengen, het is meer een gevoel. Ik voel mij er thuis, vind het een fijne stad en waar ik in Amsterdam gek wordt van de drukte, ervaar ik dat in New York totaal niet. Hoogtepunten van mijn reizen zijn niet op een hand te tellen. Tijdens alle drie de reizen heb ik de stad op een andere manier ervaren. De eerste keer is alles nog nieuw en spannend, de tweede keer herken je al wat meer, maar zelfs dan is Top of Rock nogmaals een aanrader. De derde keer ging ik alleen en dan heb je op een of andere manier toch meer contact met de inwoners. Ook deed ik mee aan het hardloopwedstrijd, iets dat ik nooit ga vergeten. Ook heeft ieder seizoen zijn hoogtepunten; kerstlichtjes in Manhattan & Dyker Heigths, zomer op Coney Island of herfstbladeren in Central Park.

Speciale vibe

New York is voor mij speciaal vanwege de vibe die er hangt. Of je op Times Square staat of in Central Park, deze stad ademt. Mensen zijn vriendelijk en eigenlijk alles wat je zoekt vind je in de stad; of je de natuur in wil of naar het strand wil, het kan allemaal. Wat ik je aanraad tijdens een bezoek in de stad is de skyline bekijken vanuit Empire State Building, One World Trade Center of Top of Rock, de skyline bekijken vanaf de Brooklyn Bridge en zeker leuke eettentjes opzoeken. Er zijn veel hotspots die het bezoeken waard zijn en er zijn ook leuke foodmarkets.

Gastblog Marjolein New York (3)

Bucketlist

Op mijn bucketlist staan het westen van Canada & Yellowstone (USA). De eerste mag ik dit jaar afstrepen, de andere helaas nog niet. Er staan genoeg bestemmingen op mijn bucketlist, maar toch ga ik ook graag terug naar bestemmingen waar ik al geweest ben zoals New York, Berlijn, IJsland of Noorwegen.

Wil je meer avonturen lezen van Marjolein? Dat kan op Yourtravelguide. New York staat nog op mijn lijstje van steden die ik graag wil bezoeken. Ik hoop dat de stad net zo leuk is als San Francisco!

0 reacties op “Gastblog | Marjolein over New York

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: