Reisverhaal

Zeeland | Uitwaaien aan zee

Zeeland is een heerlijke bestemming in eigen land om op vakantie te gaan. Vorige maand was ik er een weekend om lekker uit te waaien aan zee.

Ik verbleef samen met mijn vriend in een huisje in het dorpje Vrouwenpolder, op het schiereiland Walcheren. We waren er drie dagen en wat mij betreft had de vakantie nog veel langer mogen duren. Zo heerlijk om dichtbij het strand en de zee te zijn.

Blog zeeland-3

De eerste dag hadden we een tussenstop in Renesse. Hier aten we bij ’t Dorpsplein pannenkoeken voor de lunch. Daarna reden we door naar het huisje en verkenden we het dorpje Vrouwenpolder. Je hebt hier een paar leuke terrasjes, zoals Brasserie Bonnes. En op twintig minuten loopafstand is het strand, maar je kunt op zo’n 20 minuten loopafstand ook het strand en de strandtenten De DAM en VIEW vinden. Wat ook een leuke plek is om de zonsondergang te zien.

Blog zeeland

Historisch Veere

De volgende vertrokken we al vroeg naar Veere, een historisch stadje aan het Veerse Meer. Wauw, dit is echt een plaatje. Hier staan nog zoveel leuke huisjes in oude stijl en ook zijn er leuke winkeltjes te vinden. We maakten een wandeling door het historische centrum waar in de 16e eeuw schepen uit Schotland met wol aankwamen. De prachtige Schotse huizen aan de Kaai herinneren aan deze tijd. Op de hoek van de haven ligt de Campveerse Toren, die vroeger onderdeel was van de stadsverdediging.

Blog zeeland-2

Vanaf de rand van de stad zie je de Grote Kerk liggen. Vlak daarnaast staat een Cisterne, een oude waterput die regen van het kerkdak opvangt. Deze is gebouwd voor de Schotse kooplieden die water wilden om hun wol te wassen. Een ander bijzonder gebouw in het centrum van Veere is het stadhuis. Deze is gebouwd door dezelfde familie die ook het stadhuis van Middelburg bouwde, je kunt dus gelijkenissen zien. Ook leuk om te doen: Een rondvaart over het Veerse Meer, ieder uur vertrekt er een boot vanaf Veere.

Blog zeeland-4

Wandelen in Domburg

Na het bezoek aan Veere reden we naar Domburg dat aan de kust ligt. Domburg is een gezellige stad en we zochten hier een leuk plekje voor de lunch. De Domburgsche Bier- en Melksalon zag er leuk uit en heeft een gezellige binnentuin, maar was helaas helemaal vol toen we daar aankwamen. Tijdens onze wandeling door het centrum hadden we Galerie Pop al gespot en daar was nog wel een plekje vrij. Op het terras buiten kon je heerlijk in het zonnetje zitten. Galerie Pop is niet alleen een biologisch café, maar ook een fairtrade winkel met kleurrijke producten en een galerie. We hebben hier een heerlijk ontbijtje, tosti en scones gegeten.

Blog zeeland-5

Vanaf het centrum van Domburg loop je zo de duinen in. Een fijne plek om een wandeling te maken.

Blog zeeland-6

Vlakbij Domburg ligt nog een mooi wandelgebied: De Manteling. Het gebied bestaat uit bossen, duin en oude lanen en we hebben hier een wandelroute van ongeveer vier kilometer gedaan. In het gebied staat ook Kasteel Westhove, wat vroeger een burcht was met grachten, bruggen en torens. Nu is het een hotel en kun je op terras wat drinken.

Blog zeeland-10

Historie en hotspots in Middelburg

Op de laatste dag bezochten we de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, een stad vol prachtige oude gebouwen. Je kunt hier lekker rondstruinen door de winkelstraten en tegelijkertijd veel bezienswaardigheden tegen komen.

Een van de mooiste plekken in Middelburg vind ik de Abdij. Dit klooster werd in de 12e eeuw gebouwd en heeft verschillende torens (waaronder de Lange Jan), poorten, glas-in-loodramen en een oude kloostertuin. Bekijk hier meer foto’s van Middelburg.

Blog zeeland-8

Een leuke plek om te lunchen is RØST in de Sint Janstraat. Deze food-espressobar heeft verse huisgemaakte gerechten die heerlijk smaken. Tip: het ontbijt is hier ook erg lekker.

Blog zeeland-12

’s Middags hadden we nog wel zin in taart en een kopje koffie en thee en kwamen we terecht op het terras van De Juf. Hier maken ze heerlijke taartjes en het was lastig kiezen met zoveel goede keuzes. De cheesecake was lekker fris en de pecan-meringue taart was ook erg lekker.

Blog zeeland-11

Na de wandeling was het tijd om weer richting huis te rijden. Zeeland, ik kom binnenkort nog eens terug!

0 reacties op “Zeeland | Uitwaaien aan zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: