Hotspots

Hotspot | Feestelijk eten bij Aloha in Rotterdam

Recent ben ik bij restaurant Aloha in Rotterdam geweest. Een bijzondere plek aan de Maas in het voormalig tropische zwembad Tropicana. Ik had deze plek al langer op het oog en een vriendinnenavond met zonnig weer was de perfecte gelegenheid om eens langs te gaan. 

De binnenkant van het restaurant heeft recent een restyling gehad en ziet er erg mooi uit. Ook zijn er leuke verwijzingen naar het zwembad te vinden, zoals de oude wildwaterbaan die naar het toilet leidt. We kunnen niet binnen zitten (vanwege corona), maar er zijn genoeg plekjes op het terras. Wat trouwens naar mijn mening de beste plek is, door het uitzicht op de skyline van Rotterdam. Aloha ligt wat verder van het centrum af (metrohalte Oostplein), maar daardoor kun je juist alle prachtige gebouwen en bruggen zien, zoals de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Ik nam alvast een nojito (drankje met munt, vlierbloessem en hibiscus), terwijl ik de kaart bestudeerde.

Aloha rotterdam-2

Nieuwe kaart

Naast de restyling van het restaurant, is ook de kaart veranderd. De avondkaart bestaat nu uit verschillende gerechtjes die je kunt delen en elke vier weken staan er weer nieuwe gerechten op. En niet onbelangrijk, er zijn genoeg vegetarische gerechten. De vega-borrelgerechten kosten rond de 3 – 6 euro en de grotere gerechten zijn ongeveer 9 – 12 euro. Ons wordt aangeraden om ongeveer vier gerechten te kiezen (voor twee personen).

Het leuke aan Aloha is dat ze veel werken met seizoensproducten van boeren uit de omgeving en met het koken proberen ze zo min mogelijk van het product te verspillen.

Aloha rotterdam-4

We kozen uiteindelijk voor de gebakken dumplings, de burata met tomaat, gerookte biet en de jonge prei met aardappelen. Alle gerechtjes zagen er prachtig uit en smaakten erg lekker. Alles is eigenlijk best heel gezond, wat een fijne afwisseling is met andere restaurants. Omdat de gerechtjes toch iets te klein zijn voor onze trek, bestelden we er nog een portie friet bij.

Aloha rotterdam-3

Griesmeel toetje met aardbeien

Na afloop wilden we nog een toetje bestellen, want ook die klonken erg lekker. Vanwege de drukte zouden we een tafel hebben voor max. twee uur, maar bij het bestellen van het toetje (na 1,5 uur) werden we al verzocht om af te rekenen. Ik vond het wel vreemd dat we al zo vroeg werden weggestuurd. We hebben toen maar op de bankjes aan de rand van het terras het toetje besteld en opgegeten.

Aloha rotterdam-5

Ik had een griesmeel toetje met aardbeien en merinque (yum!). Ook dit was weer erg lekker. Het eten is zeker voor herhaling vatbaar en ik hoop binnenkort nog eens op het terras te kunnen genieten van het uitzicht.

Benieuwd naar meer hotspots in Rotterdam? 30ml op Zuidplein is een aanrader!

0 reacties op “Hotspot | Feestelijk eten bij Aloha in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: