Persoonlijk

Mijn reisplannen voor dit jaar

Het afgelopen half jaar ben ik druk geweest met mijn afstudeeropdracht en het het behalen van mijn diploma. Dit is allemaal gelukt! : ) Vorig jaar ben ik daarom niet zo vaak op vakantie geweest en waren het vooral korte tripjes. Dit jaar wil ik nog meer korte tripjes gaan doen naar steden in Europa en daarnaast een of twee langere vakanties boeken. Ik heb al een aantal plaatsen op mijn wensenlijstje staan, die ik je in deze blog met je deel.

Gran Canaria

Mijn eerste reis van het jaar is ook gelijk een langere reis naar Gran Canaria. Ik had mezelf een fijne en warme vakantiebestemming beloofd als ik mijn diploma had gehaald. Ik blijf hier een weekje en misschien hop ik nog naar een ander eiland. In elk geval ga ik uitgebreid de tijd nemen om het eiland te ontdekken en tot rust te komen. Inmiddels mag ik deze al van mijn lijstje afstrepen : )

Lissabon

Hoog op mijn verlanglijstje staat een citytrip naar Lissabon. Door alle goede verhalen die ik heb gehoord, ben ik erg nieuwsgierig geworden. Charmante straatjes, leuke hotspots en mooie bezienswaardigheden. Hopelijk kan ik hier ergens in het voorjaar heen met vriendinnen. Als de zon al lekker schijnt, maar het niet te warm is.

Spanje

Naast de citytrip naar Lissabon, zou ik ook graag een trip maken naar Spanje. Ik ben er nog niet helemaal uit naar welke stad ik wil gaan. Madrid, Sevilla, Barcelona, Valencia….of misschien toch naar Ibiza? Mocht je tips hebben voor één van deze steden, dan hoor ik het graag!

Noord-Europa

Steeds hoger op mijn wensenlijstje klimmen de Scandinavische landen. Denemarken, Noorwegen of Zweden lijken me erg mooi. Maar IJsland staat ook al jaren op mijn lijstje. Vliegtickets zijn tegenwoordig een stuk goedkoper, dus wie weet ; )

Een dorpje in Toscane

Naast alle citytrips die me erg leuk lijken, zou ik ook graag op een wat rustigere vakantie willen gaan. Een dorpje Toscane of ergens anders in Italië klinkt hier heel goed bij. Even lekker niks doen en genieten van de Italiaanse natuur en cultuur.

Marokko

Marokko mocht natuurlijk niet aan mijn lijstje ontbreken. Hoe meer foto’s en reisverhalen ik over dit land zie en lees, hoe liever ik het wil bezoeken. Berberse bouwwerken, kronkelige smalle straatjes, kleurrijke soeks, kamelen, moskeeën en palmtuinen. Een bezoek aan de koningsstad Marrakesh brengt je in sprookjesachtige sferen. Op het Djemaa el Fna plein vermaken muzikanten, slangenbezweerders en acrobaten het publiek. En met een tour op de rug van een kameel, kan je de prachtige zandduinen en oases van de Sahara ontdekken.

Daarnaast heb ik nog een heleboel landen op mijn lijstje staan die een stuk verder weg zijn. Dit jaar wil ik vooral meer van Europa zien en volgend jaar misschien Azië of Zuid-Amerika.

Waar wil jij graag heen dit jaar?

14 reacties op “Mijn reisplannen voor dit jaar

 1. Wat een prachtige landen, ik ga deze zomer rondtrekken in Italië!

  Like

 2. Lissabon en Marokko staan hoog op mijn verlangslijstje!

  Geliked door 1 persoon

 3. Whaa wat gaaf!!! Zoveel gave dingen. Een heerlijk gevoel moet dat zijn, met zoveel leuke bestemmingen in de wachtrij ;-P
  Ik heb ook super veel plannen. Ik ga deze week naar Marrakesh, daarna in mei naar Sevilla, dan Manchester, Madrid en in de zomer waarschijnlijk naar Valencia, Lissabon en misschien nog naar een andere plek in Spanje. Ik vind het zo gaaf om het hele jaar door reisjes te plannen. Dan blijf je maar nieuwe plekken ontdekken. Wat een super leuke en mooie blog heb je ❤
  Liefs, Florentine

  Like

 4. Jaaa, ik hoop dat ik alles kan bezoeken, mijn reis naar Italië is in ieder geval al geboekt 😀 Gaaf dat je naar Marrakesh gaat! Ik ben benieuwd hoe je het daar vind en je andere reisplannen klinken ook erg leuk!

  Like

 5. Dat zijn inderdaad prachtige bestemmingen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuke plannen! Het lijkt mij ook wel heel leuk om een keer naar Toscane te gaan. Maar de rest van de bestemmingen klinken ook heel goed!

  Like

 7. Ik ben in Spanje naar Barcelona en Madrid geweest en deze zomer ga ik een dagje naar Sevilla. Zelf vond ik Madrid het leukste, terwijl mijn familie Barcelona leuker vond. Dus ik denk dat het verschilt in wat je zelf leuk vindt, maar ik raad Madrid aan.

  En ik wil ook heel graag naar Lissabon en naar buiten Europa 🙂

  Like

 8. Pingback: Mijn ultieme bucketlist! – Moonlight travel

 9. casaborita

  Leuke plannen! Over Lissabon en Ibiza kan ik je veel vertellen, mocht je nog tips willen 🙂
  Ik ben dit jaar al naar Barcelona, Miami en Portugal geweest, en volgende maand naar Malta. Heb nog geen plannen voor het najaar, maar stiekem kriebelt het enorm om de zomer af te sluiten met een paar dagen Ibiza

  Like

 10. Pingback: Keuzestress & een terugblik op mijn reisplannen – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: