Reisverhaal

Bestemming onbekend: Cyprus #1

Reizen zonder vooraf te weten waar je precies heen gaat? En geen idee hebt wat de hotspots zijn en waar je die kan vinden? Ik probeerde het uit!

Reizen zonder vooraf te weten waar je precies heen gaat? En geen idee hebt wat de hotspots zijn en waar je die kan vinden? Ik probeerde het uit!

Plannen, plannen, plannen?

Normaal gesproken plan ik mijn vakantie van te voren tot in de details. Welke hotspots moet ik zeker bezoeken? Welk hotel is het beste? En waar vind ik de beste restaurants? Ik kan wel uren achter mijn laptop zitten. Best zonde van m’n tijd. Ik heb me weleens afgevraagd of de website sprs.me niet iets voor mij is. Hier kun je een reis boeken zonder van tevoren te weten waar je heen gaat. Hoewel ik dol ben op avontuur, heb ik een volle agenda en de data op de website komen mij niet goed uit. Helaas!

DSC_0148.jpg

Een aantal dagen later krijg ik de onverwachte uitnodiging om naar Cyprus te komen. Twee dagen voor vertrek boek ik mijn vlucht. Tijd om na te denken over wat ik allemaal wil zien, heb ik niet en voordat ik het weet zit ik al in de trein naar Schiphol. Een aantal uur later sta ik midden in de nacht op het vliegveld van Larnaca, hier zou ik opgehaald worden. Maar eenmaal aangekomen bij de uitgang, staat de beloofde man van het hotel er niet. Via een telefoontje krijg ik te horen dat de auto onderweg stuk is gegaan en dat hij niet komt. Gelukkig weet ik m’n hoofd koel te houden en neem zelf een taxi naar het hotel. Deze keer heb ik het hotel niet zelf geboekt, maar heb ik me laten verrassen.

Ontdekkingstocht

Als ik de volgende ochtend wakker word, heb ik een prachtig uitzicht op het zwembad en de bergen. Het hotel ligt iets buiten de stad Kyrenia, in het noorden van Cyprus. Na het ontbijt vraag ik me af: ‘wat nu?’. Ik heb helemaal geen idee wat ik hier kan doen. Ik kijk de hotelkamer rond en vind een mapje met informatie over de omgeving. Dit doet me echt denken aan vakanties toen ik nog klein was en er nog geen mobieltjes en internet bestonden. Ik besluit het stadje Kyrenia te bezoeken en al snel bevind ik me in de straatjes van het oude centrum. De mensen in Kyrenia zijn van Turkse oorsprong en komen vriendelijk over.

DSC_0161.jpg

Na een tijdje kom ik de haven tegen met allerlei gezellige restaurants. De haven is in de vorm van een halve cirkel en overal liggen bootjes. Er hangt een goede sfeer. Aan de rechterkant zie ik op een heuvel een oud gebouw staan. Dit blijkt het kasteel van Kyrenia te zijn, gebouwd door de Republiek Venetië. Daarna hebben de Ottomanen het overgenomen, vervolgens de Britten en nu is het noordelijke deel van het eiland Turks. Wauw, dat Cyprus zo’n lange en ingewikkelde historie had, dat wist ik niet! Ik ben blij dat ik van tevoren niet alles op internet opgezocht had, tijdens je vakantie deze dingen ontdekken, is veel leuker!

DSC_0509.jpg’s Avonds eet ik bij een restaurantje in de haven, maar heel erg onder de indruk ben ik niet. Voor de volgende dagen pak ik toch mijn Tripadvisor app erbij om een restaurant uit te zoeken en met succes. Hierdoor vond ik geweldige restaurants op een meer afgelegen plaats, die ik zelf nooit zou kunnen vinden. Toch heb ik Tripadvisor niet veel gebruikt, ik ben vooral afgegaan op m’n gevoel en vaak kwam ik onderweg hele leuke plekjes tegen!

2 reacties op “Bestemming onbekend: Cyprus #1

  1. Pingback: Kyrenia | De parel van Noord-Cyprus – Moonlight travel

  2. Pingback: 7 dingen die je echt moet doen in Kyrenia – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: