Mindstyle

Zo kom je écht tot rust in je vakantie

Op vakantie ren ik meestal alle kanten op, want ik wil graag van alles zien én doen. Daarbij vergeet ik soms om even lekker niks te doen en te genieten van het moment. Ik geef je zeven tips om te ontspannen en écht tot rust te komen in je vakantie.

Op vakantie ren ik meestal alle kanten op, want ik wil graag van alles zien én doen. Daarbij vergeet ik soms om even lekker niks te doen en te genieten van het moment. Ik geef je zeven tips om te ontspannen en écht tot rust te komen in je vakantie.

 1. Maak van te voren een lijstje

Goed voorbereid op vakantie gaan, kan helpen om je hoofd tot rust te brengen. Bij de voorbereiding van een vakantie komt vaak een heleboel kijken. Maak daarom een lijstje met dingen met die belangrijk zijn (zoals de planten water geven, inpakken, alle belangrijke papieren printen) en vink ze één voor één af. Als alles afgevinkt is, kun je met een gerust gevoel vertrekken en kun je op de plaats van bestemming genieten.

 1. Uitgerust op reis

Geef je lichaam aan het begin van je vakantie de tijd om tot rust te komen. Het liefst nog voordat je vertrekt. Neem bijvoorbeeld een bad of zorg voor genoeg slaap, zodat je lichaam kan ontspannen en je met energie op pad kan gaan. 

 1. Laat het los

Lig je wakker van die ene e-mail die je niet verzonden hebt? Of van al het werk dat nog gedaan moest worden? Realiseer je dat hier nu niks aan kunt doen. Schrijf de dingen die in je opkomen op en bewaar het voor na je vakantie, zodat je ruimte kan vrijmaken in je hoofd om te ontspannen.

 1. Digi-detox

Neem een time-out van social media en leg je telefoon aan de kant op de plaats van bestemming. Je mail controleren of het delen van vakantiefoto’s terwijl je nog op vakantie bent, leiden je af van het bijzondere en unieke moment zelf. Maak in plaats daarvan contact met de mensen om je heen of maak een praatje met de lokale bewoners. 

 1. Ga op ontdekkingstocht

Geef jezelf de ruimte om soms niks te doen. Je hoeft niet alles gezien te hebben om een leuke vakantie te hebben. Door je verwachtingen los te laten, kom je soms hele onverwachte dingen tegen. Raak verdwaald in de kronkelige straatjes en slenter rond zonder in gedachten te hebben waar je heen gaat. Juist deze spontane acties, kunnen je vakantie speciaal maken!

 1. Leef in het hier en nu

Vaak zijn je gedachten bij iets anders en je bedenkt alvast wat je hierna wilt zien en zoekt op welk restaurant geschikt is voor het avondeten. Neem de tijd om alle indrukken op je zintuigen in te laten werken en besef hoe bijzonder de plek is waar je nu bent. Wat zie je nu? En wat voel je? Beleef elk moment alsof er niks anders is om aan te denken en er geen andere plaats is om te zijn.

 1. Wees dankbaar

Neem een moment in de dag om stil te staan bij de indrukken van de dag. Denk hierbij niet aan alles wat net iets anders ging dan je had gepland, maar kijk terug op de dingen die je gelukkig maakten. Waar ben je vandaag dankbaar voor? Op welke momenten had je plezier? Bijvoorbeeld die prachtige tempel of het adembenemende uitzicht. Denk daarna aan waar je voor morgen naar uitkijkt. Deze gedachten geven je positieve energie.

Hoe begin jij ontspannen aan je vakantie?

6 reacties op “Zo kom je écht tot rust in je vakantie

 1. Ik neem mij iedere reis ook weer voor om op social media actief te zijn zodat mensen mee kunnen reizen. Maar dat digital detoxen slaat vaak als een bom in. Heerlijk even niets doen, en gewoon doen waar je zin in hebt. Mijn vakanties zijn vaak actief, maar als we een dag willen relaxen, dan word dat ook gewoon gedaan. Heerlijk in het hier en nu leven. En het is vooral die balans die het reizen zo fijn maakt. En waardoor je eigenlijk iedere dag wel op pad wilt hihi 🙂 Fijne tips voor iedereen die het wat lastiger vind. En daarnaast ben ik ook van mening dat je het allemaal eens geprobeerd en ervaren moet hebben 😉

  Like

 2. Leuk geschreven! Ik kan ook nooit zonder mijn Social media op vakantie hoor…maar zo kom je ook niet echt tot rust haha. X

  Like

 3. Oooooh nu wil ik weer op vakantie ❤ Ik ga dit jaar naar Kreta, maar probeer nu van mijn weekenden ook echt een 'vakantie' te maken. Best een lekker gevoel 🙂

  Like

 4. Pingback: Ontspullen: zo creëer je meer ruimte in huis – Moonlight travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: