Reistips

Tips & tricks | Zo boek je de goedkoopst mogelijke vlucht

Vliegtuig vleugel

Zou je eigenlijk wel weer op vakantie willen? Reizen hoeft niet duur te zijn als je zoekt naar een goedkoop vliegticket. Dit zijn mijn zeven favoriete tips om de goedkoopst mogelijke vlucht te boeken voor je volgende vakantie.

1. Zoek via een prijsvergelijker

De laatste tijd zijn er meer lowbudget vluchten bijgekomen en is het goedkoper om te vliegen binnen Europa. Ik reis de laatste tijd veel met Ryanair, hier heb ik iets minder service en comfort, maar dat vind ik niet zo erg. Vaak hangt het ook af van de bestemming met welke vliegtuigmaatschappij ik vlieg. Niet iedere aanbieder vliegt overal heen. Ik maak altijd gebruik van de prijsvergelijker Skyscanner om te zoeken naar de goedkoopste vlucht. Hier kun je ook zoeken wat de goedkoopste prijs is binnen een hele maand. Soms is het een beetje puzzelen, maar ik weet er vaak een goede deal uit te halen. Daarna boek ik het ticket altijd op de website van de vliegtuigmaatschappij zelf. Geen gedoe met tussenpersonen en ik weet zeker dat ik m’n ticket heb.

2. Vertrek van een ander vliegveld

Schiphol lijkt misschien de eerste keus om vandaan te vliegen, maar vooral binnen Europa is het meestal veel goedkoper om vanaf Rotterdam of Eindhoven te vliegen. Mijn vluchten waren het afgelopen jaar allemaal vanaf Eindhoven. Als ik buiten Europa vlieg, kijk ik ook vaak naar tickets vanaf Düsseldorf. De prijs is hier meestal lager.

3. Pin je niet vast op één bestemming

Als je nog niet helemaal weet waar je heen wilt, houdt dan ook andere opties open. Op Skyscanner kun je bijvoorbeeld zoeken naar de goedkoopste vliegtickets in de hele wereld. Ik zoek dan op: ‘vanaf Nederland (alle) – naar Overal’. Skyscanner zoekt dan voor jou de goedkoopste vluchten uit. Hierdoor kom je soms erg goedkope vluchten tegen naar bestemmingen die je misschien nog niet in gedachten hebt. Zo kun je bijvoorbeeld heel goedkoop vliegen naar Warschau of Marseille.

4. Boek buiten het hoogseizoen

Afgelopen winter vond ik een retourticket naar Venetië (en Faro) voor maar €20! In de winter zijn veel bestemmingen niet zo populair en zijn de vluchten ook een stuk goedkoper. Ik heb al gemerkt dat in de zomer veel vliegtickets een stuk duurder zijn, dus boek ik liever een vlucht in rondom het hoogseizoen, in april/mei en september/oktober.

5. Flexibele reisdata

De prijzen voor een vliegticket verschillen veel per dag. Zo zijn de vluchten vanaf Eindhoven op dinsdag en donderdag vaak het goedkoopst. Wanneer je flexibel kan zijn in de dagen die je weg gaat, kan dit veel schelen. Ook zorg ik er meestal voor dat ik geen hele week weg ben voor een trip. Ik reis het liefst van donderdag tot dinsdag, zodat er een weekend in mijn vakantie zit en ik minder vakantie-uren hoef in te leveren.

6. Neem een tussenstop

Zeker met vluchten buiten Europa kan het een stuk goedkoper zijn wanneer je een vlucht boekt met een tussenstop. Voor mijn vluchten naar de VS en Turkije had ik bijvoorbeeld een tussenstop. Deze paar uurtjes wachten, scheelde zo’n 200 euro op de prijs van het ticket.

7. Neem geen last minute

Vliegtickets zijn het goedkoopst wanneer je ze vroeg van te voren boekt. Iedere dag later, kan het ticket al weer duurder zijn. Er zijn veel verschillende meningen over wanneer nu precies de beste tijd is. Zo’n 2 à 3 maanden van te voren kun je een goede deal scoren voor een lowbudgetmaatschappij. Voor een langere vlucht buiten Europa is het slim om al eerder te kijken naar vliegtickets. Last minutes zijn in elk geval geen goed idee. De tickets die je op het vliegveld kunt kopen zijn erg duur. Zo heb ik eens het (vier of )driedubbele betaald voor een last minute ticket, dan wanneer ik het ruim van te voren geboekt had.

 

Maak jij wel eens gebruik van één van deze tips om een vliegticket te boeken? 

3 reacties op “Tips & tricks | Zo boek je de goedkoopst mogelijke vlucht

 1. Linda | travellersoftheworld

  Handige tips! Ik zit helaas vast aan het hoogseizoen en de schoolvakanties, maar ook dan kun je goedkope tickets vinden. Wij vliegen aankomende zomer voor 370€ retour naar Beijing. Vooral vroeg boeken, skyscanner gebruiken, niet op een bepaalde datum weg willen en niet zo kritisch zijn op maatschappijen en vliegtijden, dan kan het zelf in het hoogseizoen goedkoop. Als je een dag of twee voor een vakantie weg kan is het vaak ook al goedkoper en dat is voor mij soms wel mogelijk

  Like

  • Jammer inderdaad dat je vast zit aan de schoolvakanties, maar 370 voor een retourtje is super goedkoop! Ik wil nog iets voor in de zomer boeken, maar dat wordt nog goed zoeken

   Like

 2. Ja, handige tips! Ik heb een keer ruim een half jaar van tevoren geboekt voor een vliegticket, scheelde uiteindelijk heel veel… en een keer op het laatste moment iets geboekt… pfff, katsjing, ik probeer dat te voorkomen, maar dat lukt me niet elk jaar… ik weet niet altijd lang van te voren waar ik heen wil gaan….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: