Mindstyle

Rust vinden in een drukke wereld

Eén van mijn favoriete boeken op dit moment is het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt’ van Haemin Sunim. Het is een handig boek met wijze inzichten en is daarnaast ook heel mooi.

Het boek is geschreven door de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim. Hij schrijft over verschillende onderwerpen, zoals: rust, mindfulness, relaties, liefde en de toekomst. Elk hoofdstuk bestaat uit een verhaal van Haemin en een groot aantal spreuken.

Review Haemin Sunim Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (4)

Spreuken

De inzichten in het boek helpen je om rustpunten te vinden in het drukke leven. We zijn in het dagelijks leven zo druk bezig, dat we de verbinding met onszelf kwijt raken. Ook benadrukt Haemin dat goede relaties belangrijk zijn. Je moet tijd en moeite in je relaties investeren om ze goed te houden.

“Als we klagen dat iets wat we moeten doen te moeilijk is, voegen we nog een laagje moeilijkheid toe. Adem diep in en doe het dan gewoon.”

De bedoeling is dat je het boek niet in ene keer uitleest, maar steeds weer stil staat bij een stuk tekst of een onderwerp. Hierdoor kun je diepere betekenissen vinden.

Review Haemin Sunim Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (2)

Rustpunten

De mooie vormgeving van het boek, haalde me over de drempel om het boek te kopen. Overal in het boek staan kleurrijke tekeningen van Youngcheol Lee die ook een rustpunt zijn. Door de afbeeldingen kun je nadenken over wat je net gelezen hebt.

 

Het boek is voor €15 euro te koop bij onder andere Bol.com.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – door Haemin Sunim (2017), Boekerij.

Ken jij dit boek al?

2 reacties op “Rust vinden in een drukke wereld

  1. Prachtig. Staat ook op me lijst bovenaan!

    Like

  2. Kende ‘m niet, maar wil ‘m zeker lezen!

    Like

Plaats een reactie