Travel guide

Citytrip | Een weekend in Barcelona

Citytrip weekend barcelona

In oktober vloog ik met twee vriendinnen naar Barcelona voor een citytrip. We waren op zoek naar een warme én goedkope bestemming en daar past Barcelona goed bij. In dit artikel deel ik mijn tips voor een geslaagd weekend in deze stad. 

Park Montjuïc

Barcelona heeft verschillende parken en park Montjuïc  is daar één van. Het park ligt op een berg en je kunt omhoog met een kabelbaantje. Ideaal voor als je niet zo veel wilt lopen. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Op de top van de heuvel ligt het fort Castell de Montjuïc.

Plaça d’Espanya

Aan de rand van park Montjuïc ligt het plein Plaça d’Espanya. Vooral ’s avonds is het erg mooi om er heen te gaan. De Magische Fontein geeft dan een lichtshow. Het tijdstip is afhankelijk van de zonsondergang en het seizoen, dus let hier op voordat je er heen gaat.

Citytrip weekend barcelona

Ontbijten bij Flax and Kale

Vlakbij de universiteit van Barcelona vind je allerlei leuke eettentjes waar je prima kan lunchen of ontbijten. Eén van deze hotspots is Flax and Kale. Je kunt hier gezonde dingen eten en drinken, zoals juices, smoothies of een avocadotast. Het was heerlijk!

Bezoek de wijk El Gòthic

De oudste wijk van Barcelona is El Gòthic. De wijk grenst aan de bekende straat La Rambla waar je veel bekende winkels vindt. In El Gòthic vind je onder andere de kathedraal de La Santa Creu I Santa Eulàlia. Dwaal hier door de oude straatjes en ontdek ik zijstraatjes leuke bars en winkels.

Citytrip weekend barcelona

Naar het strand

Een bezoek aan het strand mag in Barcelona niet ontbreken. Wij gingen met de metro naar het station ‘Barcelonetta’ en liepen vanaf daar naar het stadsstrand van Barcelona. Vanuit de stad ben je hier zo. Je kunt hier lekker op een handdoekje zitten en genieten van zon en zee. Overigens vond ik dit strand schoner dan in Malaga.

Aan de boulevard zit trouwens een leuk eettentje, namelijk Surf House BarcelonaWe aten daar een verse wafel en een heerlijk koel drankje!

 

Citytrip weekend barcelona

Gaudi’s bouwwerken

Barcelona staat bekend om de bijzondere werken van Gaudi. De Sagrada Família is de bekendste. Als sinds 1882 wordt aan deze kathedraal gewerkt en het is nog steeds niet af.

Casa Milà en Casa Batlló zijn twee huizen van Gaudi. De golvende voorgevel is bijzonder om te zien. Je kunt de huizen ook van binnen bezoeken, maar ook buiten het hoogseizoen is het er super druk. Je vindt beide huizen aan de Passeig de Gràcia.

Citytrip weekend barcelona
Het uitzicht van Park Güell

Een andere bezienswaardigheid van Gaudi die je niet mag missen, is Park Güell. Dit park ligt ver vanaf het centrum, maar je kunt er wel komen met de metro of bus. Hier vind je golvende zitbankjes met de kleurrijke mozaïeken. De entree voor het park is 8 euro en ik raad je aan om het kaartje alvast online te kopen, omdat veel tijdssloten al zijn uitverkocht. Rondom het betaalde gedeelte van het park kun je ook nog lopen.

Koop een metrokaart

Barcelona is een hele grote stad en een aantal bezienswaardigheden liggen best wel ver uit elkaar. Als je niet kilometers wilt lopen, kun je het beste per metro reizen. Je kunt op het vliegveld een ov-kaart kopen, die je kunt gebruiken voor de bus en metro. Je kunt een dagkaart kopen, maar ook voor meerdere dagen. Voor drie dagen betaal je €21,20.

Wat is jouw favoriet in Barcelona?

9 reacties op “Citytrip | Een weekend in Barcelona

 1. Prachtige foto’s, ik ben echt jaren geleden in Barcelona geweest en wil zeker weer eens terug! Ik hoorde wel dat het helemaal niet raar is om alvast tickets online te bestellen als je bijvoorbeeld Sagrada Famlia in wilt gaan.

  Like

 2. Wauw, wat een fijn artikel! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest maar wil er nu toch echt graag eens heen!

  Like

 3. Nog nooit geweest maar lijkt me een heerlijke stad, staat hoog op mijn bucketlist!

  Like

 4. Erg mooie foto’s, goede info voor als je zelf op stedentrip richting Barcelona gaat. Zo kan je vooraf uitstippelen waar je allemaal naar toe wilt gaan.

  Like

 5. Ik heb zooooooo’n mooie herinneringen aan BCN! Je post doet me gewoon terug ‘goesting’ krijgen om te gaan!

  Like

 6. Nog nooi geweest maar die avocado toast ziet wel hel goed uit

  Like

 7. Oh! Ik ben ook zo gek op barcelona! 🙂 half jaar tijdens stage gewoond!

  Like

 8. Wat een supermooie foto’s! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar het lijkt me wel een prachtige stad 🙂

  Like

 9. Ik ga bijna elk jaar naar Barcelona. Eind september was ik er ook weer te vinden met vrienden. Ik vind het zo’n heerlijke stad!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: