Reisverhaal

Een dag naar het charmante Lucca

Tijdens onze trip naar Toscane brachten we ook een bezoek aan het stadje Lucca. Deze charmante stad was het hoogtepunt van onze reis naar Toscane en we waren er graag nog langer gebleven.

We gingen naar Lucca met de trein vanuit Florence. Aangezien we niet precies wisten wat er te doen was, gingen we eerst naar het VVV. Als je het station uitstapt, vind je het aan de rechterkant. Hier kregen we een plattegrond en tips voor wat leuk was om te bezoeken.

Lucca Toscane

Om Lucca te bezoeken moet je eerst door de stadspoort. De stad is namelijk omringt door een 4km lange stadsmuur. Dat kom je niet zo veel meer tegen. Toen we binnen waren, kwamen we al gauw op het Piazza Napoleone terecht. Hier was een antiekmarkt en ik snuffelde even rond. Mijn oog viel op een kraampje met allemaal oude fotocamera’s. Ik had al het plan om oude camera’s te gaan verzamelen, dus heb ik uiteindelijk een mooi exemplaar gekocht.

Lucca Toscane-5

Lucca Toscane-8

Lucca Toscane-9

We hadden nog niet zoveel op voor het ontbijt, dus kochten we een broodje met crème bij een tentje aan het plein (Bar Pacini). Daarna liepen we door naar het volgende plein. Hier stond een kerk met een toren. We maakten snel een paar foto’s , waarna we door liepen naar het amfitheaterplein.

Helaas kon je daar alleen lunchen, dus liepen we terug door de smalle en gezellige straatjes naar een bakkerij die ik onderweg had gespot. De etalage zag er lekker uit en het was binnen super druk, wat natuurlijk een goed teken was. Een vrouw vertelde ons dat je hier de beste foccasia vindt. Alles zag er enorm lekker uit, dus ik kon bijna niet kiezen. We verlieten de winkel met een volle tas met broodjes en lekkernijen, zoals mini pizza’s voor maar 9 euro.

Lucca Toscane-12

Lucca Toscane-11

Lucca Toscane-18

Het Ampitheaterplein is heel sfeervol en je kunt alleen naar binnen door speciale poorten. Een leuke plek voor foto’s.

Lucca Toscane-19

Lucca Toscane-22

Tijdens onze wandeling naar de stadsmuur kwamen we nog een mooie kerk tegen met mooi mozaïek. Aan de buitenkant. Vanaf de stadsmuur hadden we een mooi uitzicht op grasvelden en natuur. Ook lag er ene mooie tuin naast de stadmuur. De hele muur is 4 km lang en je kunt er wandelen of zelfs overheen fietsen. Je kunt op verschillende plekken in de stad een fiets huren.

Lucca Toscane-27

Lucca Toscane-30

Lucca Toscane-28

Eén van de hoogtepunten was (letterlijk) de hoge toren met bomen op het dak. Na onze beklimming van de toren in Florence, was dit natuurlijk een eitje. Maar de 200 treden voelden we wel in onze benen. Op de top heb je een mooi uitzicht over de stad en de bergen die rondom de stad liggen. Ook is het een leuk plek voor foto’s.

Lucca Toscane-10

Lucca Toscane-23

Lucca heeft veel charme die wij in andere steden niet zo tegengekomen waren en alles is op loopafstand. Ik zou het zeker niet erg vinden om hier nog een lekker lang weekend te blijven.

2 reacties op “Een dag naar het charmante Lucca

  1. luchino66

    En bedankt….. wéér een toevoeging voor mijn ‘must-see’ lijst… 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijke, ietwat onbekende, stad. To-do Postcorona

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: