Lifestyle Producten & gadgets

Fotoboek review | Het Fotoalbum

Afgelopen winter ben ik naar Praag geweest. Hoewel er nog geen blogs over deze citytrip online staan, was mijn fotoselectie al wel af. Van Het Fotoalbum mocht ik een fotoboek maken en in dit artikel laat ik je het resultaat zien.

Het fotoboek

Van Het Fotoalbum mocht ik een spriaalfotoboek maken. Ik heb gekozen voor een vierkant 21 x 21 cm formaat. Ik heb eerder een album gemaakt in dit formaat en ik vind dat de foto’s hierin mooi naar voren komen. Voor dit fotoalbum heb ik de mooiste foto’s van mijn citytrip naar Praag uitgekozen.

Fotoalbum Praag (3)

De software

Het was de eerste keer dat ik een fotoboek maakte bij Het Fotoalbum. Je kunt een een fotoalbum online maken of de software downloaden. Ik koos voor het laatste omdat deze meer opties biedt. Het Fotoalbum heeft meerdere sjablonen, maar je kunt ook je eigen sjabloon maken. Ik heb deels de sjablonen van Het Fotoalbum gebruikt en eentje zelf gemaakt.

Na het bestellen bleek dat mijn album niet helemaal goed was geüpload (door een fout van mij), maar daar kreeg ik netjes bericht over van Het Fotoalbum.

Fotoalbum Praag (1)

Het resultaat

Het fotoalbum was snel klaar en ik had hem binnen één of twee dagen al binnen. Het album zat in een stevige doos. Voor de cover had ik gekozen voor een transparante kunststof omslag, want hierdoor kun je de foto aan de voorkant nog goed zien. De streepjes op de cover had ik niet verwacht, maar het is stevig en beschermt het album goed.

Dit was de eerste keer dat ik een album met spiraal gemaakt heb. Het handige hieraan is dat je het album mooi kunt openleggen tijdens het doorbladeren. De foto’s zijn goed afgedrukt, maar zijn wel wat aan de donkere kant. Met het bewerken van de foto’s zou ik daar de volgende keer rekening mee houden.

Fotoalbum Praag (2)

Ik heb gekozen voor standaard papier, wat een mooie matte afwerking heeft. De prijs voor een vierkant spiraalalbum is vanaf €14 en je kunt natuurlijk nog veel pagina’s toevoegen. Ik ben blij met het resultaat en ik zou een spiraalalbum zeker overwegen bij een volgend album.

Maak jij wel eens een fotoalbum?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat mijn eigen mening.

0 reacties op “Fotoboek review | Het Fotoalbum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: