Reisverhaal

Gastblog | Lizette over Oostenrijk

Natuurlijk ben ik niet de enige die van reizen houdt. Ik lees graag andere reisverhalen van andere bloggers en het leek me leuk als verschillende bloggers iets zouden vertellen over hun favoriete plek. Lizette vindt heel veel bestemmingen te gek, mooi en bijzonder. Na even denken koos ze voor het land dat eigenlijk van kleins af aan al haar hart heeft gestolen: Oostenrijk! En ze gaat je natuurlijk vertellen waarom.

Oostenrijk is vooral bekend als wintersport bestemming, terwijl ik er juist in de zomer graag kom. De omgeving is er schitterend. Hoge bergen, meren met smaragdgroen water, bruisende watervallen en rivieren, bossen, een walhalla voor natuurliefhebbers. Het land voelt heel ongerept en puur aan, dat spreekt mij erg aan.

Toch best wel hip

De authentieke cultuur met lederhosen en Tiroler muziek doet misschien een beetje oubollig aan, maar het land is in rap tempo een stuk hipper aan het worden. Bratwurst en schnitzel maken bijvoorbeeld steeds meer plaats voor toffe biologische en vegetarische/vegan zaakjes.

Wel meer dan 20 keer

Het liefst reis ik steeds naar andere plekken voor nieuwe ontdekkingen, maar naar Oostenrijk blijf ik terugkomen. Inmiddels ben ik er meer dan twintig keer geweest. Dan kies ik voor een verblijf van twee tot vier weken op een kleinschalige camping in Vorarlberg. Die regio is lekker rustig, zelfs in het hoogseizoen. En zelfs na zal die jaren ontdek ik er nog steeds nieuwe wandelroutes.

Gastblog Lizette Oostenrijk favoriet2

Schitterend stuwmeer

Zo heb ik afgelopen keer een hike gedaan naar de Formarinsee, een stuwmeer op zo’n 1800 meter hoogte omgeven door bergtoppen van zo’n 2700 meter. Vanaf de camping op 600 meter ben ik vertrokken en na een flinke klim en 18 kilometers verder kwam ik bij het schitterende meer aan. Een ware beloning voor de enorme inspanning! Na een hapje en een drankje bij de stube (lang leve de authentieke bergrestaurantjes!) begon ik weer aan de afdaling. In totaal ben ik zo’n 7 uur onderweg geweest. Dit was toch wel de tofste wandeling ever, avontuurlijk, uitdagend en erg mooi.

Gastblog Lizette Oostenrijk Favoriet3

Wandelen door de bergen

Er zijn nog veel meer indrukwekkende wandelingen. Kabelbanen en stoeltjesliften brengen je vaak omhoog en vanaf daar kun je kiezen voor een rondwandeling, een afdaling of juist verder omhoog. Het voelt onwijs machtig om bovenop een top te staan bij een bergkruis en uit te kijken over de hele omgeving.

Alle routes staan altijd goed met pijltjes aangegeven en er is voor iedere wandelaar wel wat wils. Met een rittenkaart kun je trouwens onbeperkt gebruik maken van de meeste banen en liften. Dit is veel voordeliger dan losse kaartjes kopen en zo’n kaart is bij iedere baan te koop.

Gastblog Lizette Oostenrijk favoriet4

Inspanning wissel ik graag af met ontspanning. Dat kan in Oostenrijk prima door een dagje op de camping te relaxen of door andere activiteiten. Zo kun je naar een zwembad gaan, vissen, paardrijden, parasailen of een uitstapje maken naar een leuk stadje zoals Innsbruck.

Wishlist

Wanneer weet ik nog niet, maar zeker weer ik wel dat ik er nog vaak zal terugkeren. Natuurlijk heb ik nog een hele wishlist vol andere bestemmingen en avonturen. Bovenaan staat Cambodja al een tijdje. Het lijkt me een mooi land met lieve mensen, een lekkere keuken, een authentieke sfeer, eeuwenoude tempels en een aangrijpende geschiedenis. De perfecte combinatie voor een geweldige reis.

Wil je meer weten over Lizette, over Oostenrijk of over andere bestemmingen die ze bezocht heeft? Dat kan op Reismuts.  Vind jij de bergen ook zo mooi?

0 reacties op “Gastblog | Lizette over Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: